GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Podravka na prvom mjestu Croatia Quality Top 10

Podravka na prvom mjestu Croatia Quality Top 10
RANGIRANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.11.2011 / 11:03
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB- Na ljestvici kvalitete "Croatia Quality Top 10", koja je formirana na osnovu iskustva i mišljenja hrvatskih potrošača, na prvom mjestu je koprivnička prehrambena tvrtka Podravka, a potom Kraš pa Vindija, izvjestili su danas iz QUDAL (QUality meDAL) Hrvatska.
QUDAL (QUality meDAL) Hrvatska, na osnovu svog DEEPMA (Deep Mind Awareness) istraživanja predstavio je danas prvu hrvatsku ljestvicu kvalitete. Na prvom mjestu ljestvice kvalitete nalazi se Podravka, s 10,3 posto glasova hrvatskih građana. Slijede Kraš (6,1 posto glasova), Vindija (5,7 posto), Nike (4,9 posto), Gavrilović (3,9 posto), Adidas (3,2 posto), Mercedes (2,7 posto), Gorenje (2,7 posto), Nivea (2,2 posto) te na 10. mjestu Dukat, s 2 posto glasova.

Lista je sastavljena na temelju inovativnog QUDAL (QUality meDAL) DEEPMA istraživanja koje je tijekom rujna na reprezentativnom uzorku od 804 hrvatskih građana proveo Centar za istraživanje tržišta GfK, navodi se u priopćenju.

Istraživanje je obuhvatilo više od dvije stotine različitih kategorija u Hrvatskoj koje su uključivale segmente kao što su prehrana, trgovina, logistika, telekomunikacije, kozmetika, farmaceutika, financijski sektor, kultura, sport, mediji, visokotehnološki proizvodi i dr.

Kod svake kategorije građane se pitalo da na osnovu vlastitog iskustva ili iskustva njihovih bližnjih navedu subjekt za koji smatraju da u toj kategoriji nudi najvišu razinu kvalitete.

Tako je primjerice u kategoriji "automobil općenito" prvo mjesto osvojio - "Mercedes", u kategoriji "hrvatski sportaš/sportašica" - Blanka Vlašić, u kategoriji "poslovni/gradski hotel" - The Regent Esplanade Zagreb.

Croatia Quality Top10 formirana je na osnovu primarnog (glavnog) pitanja u kojem se hrvatske građane zatražilo da kažu koja marka, odnosno koji proizvođač ili davatelj usluga, neovisno o kojem se proizvodu radi, za njih predstavlja najbolju odnosno vrhunsku kvalitetu.

Zanimljivo je da su prva tri mjesta Croatia Quality Top 10 liste zauzele hrvatske tvrtke, kao i da su sve tri iz prehrambenog sektora, istaknuo je direktor programa QUDAL-QUality meDAL za Hrvatsku, Robert Slavečki.

Dodaje kako je to još jedan dokaz, koji potvrđuje rezultate brojnih drugih istraživanja preferencije naših potrošača, da je našim sugrađanima prilikom kupnje i potrošnje na prvom mjestu - prehrana.

Pozitivno je što vodeća mjesta zauzimaju hrvatske tvrtke, odreda proizvođači koji u Hrvatskoj kreiraju velik broj radnih mjesta.

Također, indikativna je činjenica da su na Croatia Quality Top 10 listi isključivo proizvođači, odnosno na listi nema niti jednog davatelja usluge.

Kada se sagledaju geografska sjedišta kompanija s ove top liste može se zaključiti da su svojevrsni pobjednik hrvatske kompanije, navodi se u priopćenju.

Od deset tvrtki s prvog hrvatskog "Croatia Quality Top 10" popisa četiri je u primarno hrvatskom vlasništvu i sa sjedištem u Hrvatskoj (Podravka, Kraš, Vindija, Gavrilović). Nakon hrvatskih tvrtki, po kvaliteti, u Hrvatskoj najbolje kotiraju njemački proizvođači.

Na Croatia Top 10 listi čak tri imaju sjedište u Njemačkoj (Adidas, Daimler - Mercedes i Beiersdorf odnosno Nivea), jedna tvrtka ima sjedište u susjednoj Sloveniji (Gorenje), jedna u Francuskoj (Dukat - Lactalis) i jedna u SAD-u (Nike).

Kada je riječ o gospodarskim sektorima građani najviše ocjene za kvalitetu daju proizvođačima iz sektora prehrane s osvojenih čak šest mjesta na listi (Podravka, Kraš, Vindija, Gavrilović, Dukat).
Tagovi: Podravka, Kraš, Vindija, Gavrilović, Adidas, Gorenje, Nivea, Croatia Quality Top 10, ZSE:PODR-R-A, ZSE:KRAS-R-A
PROČITAJ I OVO
Bitcoin katapultiran iznad 39.000 dolara, prvi put u šest tjedana
UZLET
Bitcoin katapultiran iznad 39.000 dolara, prvi put u šest tjedana
NEW YORK - Kraj srpnja donio je noivi uzlet bitcoina na tržištu kriptovaluta.
Pelješac nadmašio rekordnu 2019.
REKORDI
Pelješac nadmašio rekordnu 2019.
PELJEŠAC -Polako se budi turizam i na krajnjem jugu. Dok je Dubrovnik na otprilike 50 posto rezultata iz 2019., Orebić i okolica gotovo su premašili i ostvareno u toj rekordnoj godini.
Oduševljena Zagrebom: Veronica Mulhall već zna da će se u Zagreb vratiti vrlo skoro
DIGITALNI NOMADI
Oduševljena Zagrebom: Veronica Mulhall već zna da će se u Zagreb vratiti vrlo skoro
INTERVJU - "Već sam sigurna kako se želim vratiti u Zagreb. Tako je zeleno, ljudi su ljubazni i gostoljubivi - ukrao mi je djelić srca na neki način ... Sad shvaćam zašto je Licitarsko srce postalo simbol."
Europol otkrio: U Hrvatsku ušlo konjsko meso s deklaracijom teletine
MESO
Europol otkrio: U Hrvatsku ušlo konjsko meso s deklaracijom teletine
ZAGREB - U Hrvatsku je ušlo konjsko meso s deklaracijom - teletine. Izvijestio je o tome Europol, koji je pola godine radio na istrazi trgovine lažnim prehrambenim proizvodima. No hrvatske institucije o tome ništa ne znaju.
Azijska tržišta: Indeksi pali na najniže razine u sedam mjeseci
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi pali na najniže razine u sedam mjeseci
TOKYO – Na azijskim su burzama u ponedjeljak cijene dionica pale na najniže razine u sedam mjeseci, što je ponajviše posljedica oštrog pada kineskih tržišta, a pale su i cijene nafte.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE