GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Podignuta optužnica protiv Ankice Mamić

Podignuta optužnica protiv Ankice Mamić
OPTUŽNICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.09.2014 / 19:06
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je u ponedjeljak optužnicu protiv bliske suradnice i prijateljice Radimira Čačića Ankice Mamić zbog zlouporabe položaja i ovlasti u slučaju spornog kredita za obnovu prostora u iznosu od 700.000 kuna.

'Okrivljenicu se tereti da je 14. rujna 2011. kao direktorica jednog trgovačkog društva podnijela jednoj banci, u ime navedenog trgovačkog društva, zahtjev za povlašteni kredit po jednom konkretnom programu zatraživši iznos od 700.000,00 kuna, s rokom otplate od dvanaest godina, i rokom počeka od dvije godine te kamatom od dva posto godišnje, u svrhu investicije (adaptacija poslovnog prostora tog trgovačkog društva u Zagrebu)', navodi zagrebački županijski DORH u priopćenju, ne navodeći pritom identitet Ankice Mamić.

'Nakon što joj je kreditni odbor banke odobrio kredit u traženom iznosu, okrivljenica je prema unaprijed stvorenoj namjeri, od 23. studenog 2011. do 21. prosinca 2011.; koristeći svoje ovlasti direktorice navedenog trgovačkog društva; novce od odobrenog kredita koristila za uređenje svog privatnog stana sve dok internom kontrolom nadležnog ministarstva nije otkriveno nenamjensko korištenje sredstava kredita', dodaje se u priopćenju.

'Okrivljenicu se tereti da si je na opisani način pribavila nepripadnu korist u iznosu od 695.000,00 kuna oštetivši to trgovačko društvo za iznos od 730.647,42 kuna u koji je uključena i kamata koju je navedeno trgovačko društvo, prilikom povrata odobrenog iznosa kredita, bilo dužno platiti banci', objavio je još županijski DORH.

Kredit za obnovu prostora koji nije u njezinu vlasništvu Ankica Mamić dobila je 2011. godine u sklopu programa Žena poduzetnica. U to je doba i sama radila za HBOR. Jamstvo je dao HAMAG, Hrvatska agenija za malo gospodarstvo, a novac HBOR.


Tagovi: Ankica Mamić, HBOR, HAMAG, Radimir Čačić
PROČITAJ I OVO
Goldman Sachs: Ulažite u euro, zaboravite dolar
PREPORUKE
Goldman Sachs: Ulažite u euro, zaboravite dolar
NEW YORK - Analitičari Goldman Sachsa preporučuju investitorima da ulažu dugoročno u euro u trenutku kad je dolar dotaknuo najniže razine u mjesec i pol dana.
Beogradska berza: Povećan promet, u fokusu akcije Dinare
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Povećan promet, u fokusu akcije Dinare
BEOGRAD - Ukupna vrednost trgovanja na Beogradskoj berzi iznosila je danas 23,7 miliona dinara (201,8 hiljada evra), pri čemu su akcije beogradskog preduzeća za spoljnu i unutrašnju trgovinu "Dinara" odnele tri četvrtine prometa.
Zagrebačka burza: Slab promet, Atlantska plovidba dobitnica dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Slab promet, Atlantska plovidba dobitnica dana
ZAGREB - Početak tjedna donio je blagi rast indeksa Zagrebačke burze, ali i nastavak slabog prometa.
Grčka ukida karantenu za građane EU-a i još pet zemalja
POTEZI
Grčka ukida karantenu za građane EU-a i još pet zemalja
ATENA - Grčka uprava za civilno zrakoplovstvo objavila je u ponedjeljak da ukida obveznu karantenu od sedam dana za građane Europske unije i još pet zemalja.
Imovina investicijskih fondova u 2021. porasla za milijardu i pol kuna
RAST
Imovina investicijskih fondova u 2021. porasla za milijardu i pol kuna
ZAGREB - Ukupna neto vrijednost imovine (NAV) svih otvorenih investicijskih fondova s javnom ponudom (UCITS fondovi) u Republici Hrvatskoj krajem ožujka 2021. iznosila je 19,3 milijarde kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE