GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Počinje upis novih dionica Podravke

Počinje upis novih dionica Podravke
UPIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2015 / 14:20
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Podravka je u ponedjeljak na Zagrebačkoj burzi zainteresiranim aktualnim i potencijalnim velikim investitorima predstavila proces dokapitalizacije te tvrtke i time najavila početak upisa novih dionica koji će započeti u utorak, 7. srpnja.
Poznato je kako 7. srpnja započinje upis novih dionica Podravke d.d. i to u I. krugu samo za radnike Podravke d.d. i povezanih joj društava te u II. krugu za postojeće dioničare, tj. dioničare Podravke d.d. koji su na dan 3. lipnja 2015. godine imali evidentirane dionice na svom računu nematerijaliziranih vrijednosnih papira u SKDD-u. Sukladno Odluci Glavne skupštine o povećanju temeljnog kapitala i Prospektu izdanja i uvrštenja, Uprava Podravke d.d. će u roku od 5 radnih dana od dana zaključenja II. kruga, odnosno nakon 20. srpnja, odlučiti o eventualnom provođenju III. kruga te objaviti javni poziv za upis preostalih novih dionica u III. krugu.

„Povećanjem temeljnog kapitala izdavanjem novih dionica, očekujemo prikupiti do 510 milijuna kuna. Prikupljena sredstva prvenstveno se planiraju koristiti za financiranje akvizicije dionica društva Žito d.d. Ljubljana, za ulaganje u širenje poslovanja na novim tržištima te kao djelomični izvor financiranja investicije izgradnje nove tvornice krutih, polukrutih i tekućih lijekova Belupa čime se namjeravaju osigurati dovoljni proizvodni kapaciteti za daljnji rast i razvoj." – naglasio je tijekom danas održane prezentacije dokapitalizacije velikim investitorima Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke.

Savjetnik Podravke d.d. za pripremu i provedbu javne ponude novih dionica je Zagrebačka banka d.d. u čijim poslovnicama diljem Hrvatske sutra započinje upis novih dionica.

„Uistinu nam je drago što Zagrebačka banka kao Agent izdanja može podržati Podravku d.d., jednu od najvećih kompanija u Hrvatskoj čija je dionica među najtrgovanijima na Zagrebačkoj burzi. Nastavljajući na ovaj način dugogodišnju uspješnu suradnju s Podravkom u različitim segmentima poslovanja, očekujemo da će i ovaj aranžman doprinijeti daljnjem razvoju kompanije te dodatnom jačanju njezine pozicije u regiji. Usto, ova transakcija trebala bi biti znatan doprinos daljnjem razvoju hrvatskog tržišta kapitala." - izjavio je Marko Remenar, član Uprave Zagrebačke banke.

Podravka d.d. će za sve nove dionice zatražiti uvrštenje na Službeno tržište Zagrebačke burze d.d.

"Jako nam je drago da kompanije u sve većoj mjeri prepoznaju prednosti financiranja putem tržišta kapitala. Vjerujemo da će ovakvi potezi biti primjer i drugim kompanijama koje trebaju sredstva za rast i razvoj te da će domaće tržište kapitala u skoroj budućnosti vidjeti još neke zanimljive investicijske projekte." - istaknuo je Tomislav Gračan, član Uprave Zagrebačke burze d.d.

Upisi novih dionica Podravke d.d., po cijeni od 300,00 kuna, u I. i u II. krugu će započeti istodobno.

Tagovi: Podravka, dokapitalizacija, Zvonimir Mršić, Marko Remenar, Zagrebačka burza, ZSE:PODR-R-A
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Širenje koronavirusa ruši indekse
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Širenje koronavirusa ruši indekse
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u četvrtak cijene dionica pale, kao i na Wall Streetu i europskim tržištima dan prije, jer se ulagači plaše usporavanja oporavka globalnog gospodarstva zbog nepopustljivog širenja koronavirusa u svijetu.
Wall Street potonuo više od 3 posto
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street potonuo više od 3 posto
NEW YORK - Na Wall Streetu su u srijedu cijene dionica oštro pale, treći dan zaredom, zbog strahovanja da će snažan rast broja oboljelih od koronavirusa dovesti do strogih restriktivnih mjera, a time i usporavanja oporavka svjetskog gospodarstva.
Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, indeksi pali oko 1%
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, indeksi pali oko 1%
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u srijedu su glavni dionički indeksi potonuli oko jedan posto, ponajviše pod pritiskom gubitaka na europskim burzama, dok su u fokusu investitora bile dionice onih kompanija koje su objavile financijska izvješća.
Hrvatsko ratarstvo ima ogroman potencijal, ali...
NEISKORIŠTENE PRILIKE
Hrvatsko ratarstvo ima ogroman potencijal, ali...
ANALIZA - Hrvatsko ratarstvo već danas ima, zbog svoje konkurentnosti, potencijal za podizanje dodane vrijednosti u cjelokupnom lancu vrijednosti u preradi, te bi moralo biti temelj za izradu budućih strateških akcijskih planova u poljoprivredi i proizvodnji hrane.
Azijska tržišta: Investitori oprezni zbog rasta broja zaraženih
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Investitori oprezni zbog rasta broja zaraženih
ŠANGAJ - Na azijskim se burzama u srijedu trguje oprezno jer su ulagači zabrinuti zbog rekordnog rasta broja zaraženih koronavirusom u SAD-u i Europi, što će negativno utjecati na oporavak gospodarstava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE