GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Počela kontrola trošenja iz budžeta Srbije za 2011.

Počela kontrola trošenja iz budžeta Srbije za 2011.
REVIZIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.03.2012 / 10:50
Autor: SEEBiz/Beta
BEOGRAD - Državna revizorska institucija objavila je da je počela kontrolu trošenja republičkog budžeta za2011. godinu i finansijskih izveštaja šest ministarstava, pet javnihpreduzeća i šest budžeta lokalnih samouprava.
Revizori kontrolišu kako su budžetski novac u prošloj godini koristila ministarstva za finansije, kulturu, informisanje i informaciono društvo, veru i dijasporu, pravdu, spoljne poslove,ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Na spisku javnih preduzeća i onih u kojima država ima vlasništvo čije finansijske izveštaje proverava DRI, jesu kraljevačka"Elektrosrbija", "Elektrovojvodina" iz Novog Sada, Gradskosaobraćajno preduzeće "Beograd", "Beogradski vodovod i kanalizacija"i "Tržnica" iz Niša. Državni revizori utvrđuju i da li je bilo nepravilnosti uraspolaganju budžetima gradova Zrenjanin, Užice, Valjevo, Sombor,Subotica i Vranje.

Počela je i kontrola finansijskih izveštaja Republičkog fonda zazdravstveno osiguranje, Agencije za osiguranje depozita, Agencije zakontrolu letenja Srbije i Crne Gore i Narodne banke Srbije.

Državni revizori su prošle godine obavili kontrolu trošenja novca u2010. godini 47 budžetskih korisnika, a pozitivno mišljene dobili susamo Narodna banka Srbije i Uprava carina.

Zbog utvrđenih nepravilnosti revizori su podneli 135 prekršajnihprijava protiv 179 odgovornih lica i 23 prijave za privredni prestupprotiv 38 odgovornih.

Posle kontrole finansijskih izveštaja za 2009. godinu podneto je 12prijava protiv 14 državnih funkcionera, a za 2008. godinu 19 prijava.

Tagovi: budžet Srbije, revizija, Državna revizorska institucija, DRI
PROČITAJ I OVO
Novi pad indeksa na Beogradskoj berzi, Messer u fokusu
CLOSING BELL BSE
Novi pad indeksa na Beogradskoj berzi, Messer u fokusu
BEOGRAD – Na Beogradskoj berzi je nastavljen pad cena akcija i poslednjeg radnog dana u nedelji, a ukupan promet je, zahvaljujući trgovanju državnim obveznicama, skočio na 1,24 milijarde dinara (10,5 miliona evra).
Zagrebačka burza: CROBEX potonuo ispod 1.900 bodova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: CROBEX potonuo ispod 1.900 bodova
ZAGREB - Četvrti pad u posljednjih pet trgovina dovoljno govori o sentimentu na Zagrebačkoj burzi.
Dolar oslabio, trgovci u strahu od epidemije koronavirusa
FOREX
Dolar oslabio, trgovci u strahu od epidemije koronavirusa
LONDON - Dolar je danas oslabio prema jenu i švicarskom franku u nervoznoj trgovini na međunarodnim tržištima valuta budući da je širenje koronavirusa potaknulo strah od recesije, natjeravši trgovce na kupnju imovine koju smatraju sigurnim ulaganjem u nesigurnim vremenima.
Srbija nabavlja pet miliona maski
MASKE
Srbija nabavlja pet miliona maski
BEOGRAD - Za apoteke i zdravstvene ustanove u Srbiji biće nabavljeno pet miliona hirurških maski, a kupovina će biti ograničena, tako da jedna osoba može da kupi nekoliko komada, objavio je list Politika.
Credit Suisse: Kupujte ovih pet azijskih tehnoloških dionica
PREPORUKE
Credit Suisse: Kupujte ovih pet azijskih tehnoloških dionica
ANALIZA - Širenje epidemije koronavirusa uzburkalo je tržište u Aziji i drugdje i pogodilo lance opskrbe širom svijeta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE