GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Počela intenzivna promocija hrvatskog turizma

Počela intenzivna promocija hrvatskog turizma
PROMOCIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.01.2015 / 09:17
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nastupom Hrvatske na četiri turistička sajma u europskim gradovima protekloga je tjedna počela intenzivna sajamska promocije domaće turističke ponude u organizaciji Hrvatske turističke zajednice (HTZ), koja će za nastupe na ukupno 24 sajma u ovoj godini utrošiti 7,5 milijuna kuna.
Broj sajmova za ovu godinu, prema programu rada HTZ-a, za 11 je manji u odnosu na prošlu godinu. No, iz Glavnog ureda HTZ-a napominju da nastupe na sajmovima osim njih samostalno organiziraju i županijske/regionalne te gradske turističke zajednice, kao i predstavništva HTZ-a, što u konačnici znači i više od navedenog broja sajmova.

Ove će se godine, kao i lani, organizirati i road show i jednokratne prezentacije na javnim mjestima za širu publiku u inozemstvu, specijalizirane prezentacije za ciljane skupine, poslovne partnere i medije kao i poslovne radionice Sell i Buy Croatia.

Važnim za promociju u HTZ-u smatraju to što da se ove godine s oglašavanjem krenulo znatno ranije nego prošlih godina, i to pojačanim klasičnim ili offline te online oglašavanjem kako bi se osigurala veća prisutnost turističke Hrvatske u raznim medijima i što veći doseg i prepoznatljivost brenda.

Prvi su ove godine već krenuli i to protekloga tjedna u nizozemskom Utrechtu i austrijskom Beču, dok se ovoga tjedna nastavljaju sajmovi u njemačkim gradovima Stuttgartu i Duesseldorfu, a slijede sajmovi u Leeuwardenu (Nizozemska), New Yorku, Ljubljani, Madridu, Bratislavi i krajem siječnja u Zuerichu, gdje će Hrvatska na sajmu FESPO biti i zemlja-partner s pojačanim nastupom. U veljači slijede nastupi na sajmovima u Bruxellesu, Milanu, Muenchenu, Pragu, Beogradu, Herningu i Essenu, u ožujku u Berlinu, Tulinu i Moskvi, u svibnju u Frankfurtu, a u studenom u Londonu i Barceloni te u prosincu u Parizu.

Offline i online oglašavanje HTZ će ove godine provoditi na 18 emitivnih tržišta svrstanih na primarna i sekundarna, pri čemu su primarna Njemačka, Austrija, Ujedinjena Kraljevina, Skandinavija, Italija, Francuska, Slovenija, Hrvatska, zemlje Beneluxa, Švicarska, Španjolska, SAD i Japan, a sekundarna Poljska, Rusija, Češka, Mađarska i Slovačka. Najviše će se oglašavati sunce i more, kampovi, nautika, kultura, vino i gastronomija, aktivni odmor, poslovni turizam te zdravstveni turizam.

Od ukupno planiranih 61 milijun kuna za offline oglašavanje (tiskovine, televizija, radio, outdoor-plakatiranje, video wall-ovi, javni prijevoz i drugi) utrošit će se 20 milijuna kuna, na online (renomirani portali i najpopularnije internet tražilice) 33,21 milijun kuna, a na komunikaciju na društvenim mrežama (postojećim kanalima HTZ-a na Facebooku, Twitteru, YouTubeu, Google%2B, Instagramu, Pinterestu, Foursquareu i LinkedInu) 5 milijuna kuna.

Online oglašavanje na nekim tržištima (UK, Njemačka, Skandinavija, Nizozemska i Francuska) krenulo je već krajem prošle godine, dok veći dio počinje već u veljači, pri čemu su, kako kažu, imali u vidu da je za neka tržišta presudan 'tajming' u donošenju odluka za provođenje godišnjeg odmora (tržišta ranog bukinga).

Tagovi: hrvatski turizam, promocija, oglašavanje, Hrvatska turistička zajednica, HTZ
PROČITAJ I OVO
Kina i Rusija preuzele od EU posao rekonstrukcije pruga u Srbiji
PRUGE
Kina i Rusija preuzele od EU posao rekonstrukcije pruga u Srbiji
BEOGRAD - Većim delom Kina, ali i Rusija, preuzele su radove, kreditiranje, ali delom i dokumentaciju koju je pripremila EU na nekim od najvažnijih projekata u Srbiji. Reč je modernizaciji oko 400 kilometara železničkih pruga koje decenijama propadaju.
Atlantic Grupa će prijevremeno otkupiti obveznice
OBVEZNICE
Atlantic Grupa će prijevremeno otkupiti obveznice
ZAGREB - Uprava Atlantic Grupe na današnjoj je sjednici donijela odluku o prijevremenom otkupu (iskupu) dužničkih vrijednosnih papira, odnosno obveznica Društva oznake 3ATG (ranije ATGR-O-216A) i međunarodne identifikacijske oznake (ISIN) HRATGRO216A9, s dospijećem 2021. godine.
Prihodi čarteraša ove godine potonuli 65 posto
ČARTER
Prihodi čarteraša ove godine potonuli 65 posto
ZAGREB - Prema novom prijedlogu, Vladine potpore za očuvanje radnih mjesta temelje se na padu prihoda u sezoni, što možda odgovara nekim sezonskim sadržajima, ali mi ne živimo od špice i naši priljevi se slijevaju u zimskom periodu, što znači da unatoč 80 posto pada nećemo biti u mogućnosti koristiti mjere i morat ćemo nažalost otpuštati zaposlene ako ne dođe do neke izmjene.
Zagrebačka burza: Skok prometa ususret objavama poslovnih rezultata
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa ususret objavama poslovnih rezultata
ZAGREB - Početak novog tjedna Zagrebačkoj je burzi donio pad indeksa, ali i primjetno veći promet.
Dolar ojačao prema rizičnijim valutama, ulagači na oprezu
FOREX
Dolar ojačao prema rizičnijim valutama, ulagači na oprezu
LONDON - Dolar je ojačao u ponedjeljak na međunarodnim tržištima prema valutama koje ulagači percipiraju rizičnijima budući da se oprezno trguje zbog skoka broja novooboljelih od Covida-19 u svijetu i slabog napretka u pregovorima o novom paketu poticaja u SAD-u.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE