GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plitvička jezera otvaraju se idućega tjedna

Plitvička jezera otvaraju se idućega tjedna
OTVARANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.05.2020 / 10:57
Autor: SEEbiz
PLITVIČKA JEZERA - Od 21. ožujka za sve su posjete zatovrenena Plitvička jezera, hrvatski i UNESCO biser.

Popuštanje epidemije rezultiralo je najavama ponovnog otvaranjem nacionalnog parka za posjetitelje od 11. svibnja 2020. godine. Tako će se nastaviti prijašnja praksa održavanja programa “Proljeće na Plitvičkim jezerima”.

U sljedećem razdoblju, što će potrajati do 18. lipnja, radno vrijeme Parka bit će od 8 do 19 sati, ali uz određena ograničenja. Tako neće voziti panoramski vlakovi niti elektro-brodovi na duljim dionicama na jezeru Kozjak. Bit će otvoreni samo neki ugostiteljski objekti unutar Parka: Kozjačka draga, Kupalište, Labudovac i Vučnica.

U vrijeme proljetnog programa snizuju se cijene ulaznica koje će za odrasle iznositi 50 kuna u razdoblju do 24. svibnja, a po 90 kuna do početka ljeta. Studenti i djeca plaćat će ulaznice po 30, odnosno 25 kuna, a do koncaproljetnog programa 55 i 25 kuna.

Sukladno mjerama održavanja socijalne distance, kreirani su i privremeni programi obilaska Parka. Plitvičke staze su dovoljno duge i prostora u Parku ima dovoljno za održavanje propisanog razmaka od drugih posjetitelja.

Tagovi: Plitvička jezera, hrvatski turizam, Nacionalni park Plitvička jezera
PROČITAJ I OVO
Što znače novi uvjeti za odobravanje proizvodno vezanih potpora?
DOBAR ISKORAK
Što znače novi uvjeti za odobravanje proizvodno vezanih potpora?
ANALIZA - Ministarstvo poljoprivrede je početkom veljače predložilo izmjene uvjeta pod kojima će se odobravati proizvodno vezane potpore (PVP) iz Programa izravnih plaćanja i Programa državne potpore za iznimno osjetljive sektore u poljoprivredi, a koji će se primjenjivati na zahtjeve za 2021. godinu.
Snažan rast azijskih indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Snažan rast azijskih indeksa
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u četvrtak cijene dionica znatno porasle, nadoknadivši dio jučerašnjih gubitaka, jer su nakon komentara predsjednika Feda Jeromea Powella splasnula strahovanja od jačanja inflacije i povećanja kamata.
Wall Street porastao, splasnula strahovanja od inflacije
RAST
Wall Street porastao, splasnula strahovanja od inflacije
NEW YORK - Na Wall Streetu su u srijedu cijene dionica znatno porasle jer su nakon komentara predsjednika Feda Jeromea Powella splasnula strahovanja ulagača od inflacije, a popustio je i pritisak na tehnološki sektor.
Svako drugo maslinovo ulje u hrvatskim trgovinama je lažno
PORAZNO
Svako drugo maslinovo ulje u hrvatskim trgovinama je lažno
ZAGREB - Više od polovice maslinovih ulja koja se na hrvatskom tržištu prodaju kao ekstradjevičanska ne odgovaraju deklaraciji ekstradjevičanskih, alarmantni su podaci Državnog inspektorata, čiji su inspektori u lanjskoj godini uzorkovali i analizirali kvalitetu, sljedivost, senzorska svojstva i autentičnost 25 takvih ulja.
Goldman Sachs: Zlato i bitcoin nisu u koliziji
ANALITIČARI
Goldman Sachs: Zlato i bitcoin nisu u koliziji
NEW YORK - Što se tiče korelirane imovine, analitičari su se klonili usporedbe zlata izravno s bitcoinima. Ali primijetili su vrlo snažnu korelaciju između bitcoina i neplemenitih metala - bakra, kositra, cinka - koji se od listopada neprestano kreću prema gore.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE