GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plitvička jezera drastično snizila cijene ulaznica

Plitvička jezera drastično snizila cijene ulaznica
SNIŽENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.05.2020 / 07:58
Autor: SEEbiz / Nova tv
PLITVICE - Dva najveća hrvatska nacionalna parka, Krka i Plitvička jezera, u posljednja dva mjeseca izgledaju kao iz bajke, ali bez ljudi. Gubici su golemi, jer zbog pandemije su 45 dana staze zjapile prazne. A od sutra se ponovno može gaziti njima. Po akcijskim cijenama, uz epidemiološke mjere, najavljuje Dnevnik Nove TV.

Među ostalim, obvezan je razmak među posjetiteljima. Potrebno je pridržavati se razmaka i u brodovima i autobusima, kao i dezinficirati prostorije u koje ulaze gosti. No, bez stranih turista teško da će turistička krvna slika parkova ove godine biti dobra. U strukturi posjetitelja NP Krka strani državljani čine 86 posto. Kao ozebli sunce čekaju posjetitelje.

Obližnja Plitvička jezera na godinu posjeti gotovo dva milijuna ljudi. I oni otvaraju svoja vrata. Ravnatelj NP Plitvička jezera, Tomislav Kovačević, najavljuje niže cijene ulaznica.

'Nakon gotovo dvomjesečne stranke, sutra otvaramo vrata. Krećemo sa dvotjednom kampanjom 'Proljeće na Plitvičkim jezerima'. Cijena je 50 kuna za odrasle, 30 za studente i 25 kuna za djecu od 7 do 18 godina. Mlađi od 7 godina imaju besplatan upad', pojasnio je Kovačević za Dnevnik Nove TV.

Objasnio je i da NP ove godine neće zapošljavati sezonske radnike.

"S obzirom da imamo stalnih 700 djelatnika, ove godine zbog ovakve situacije, sezonce nažalost nećemo uzimati. Sezonu ćemo izgurati sa stalnim zaposlenicima", rekao je.

S gotovo dva milijuna posjetitelja koliko ih godišnje posjeti, ove godine ne mogu računati.

"Ove godine ne možemo dostići dva milijuna. Prošle godine smo imali i posebnu regulaciju posjeta s online ulaznicama. Vidjet ćemo kako ćemo otvoriti granice. Kroz mjesec i pol ćemo možda moći nešto prognozirati. U sadašnjoj situaciji, mi se nadamo da će biti posjetitelja i iz zapadne Europe", zaključio je Kovačević.

Tagovi: Plitvička jezera, Plitvice, hrvatski turizam, Nacionalni park Krka, Tomislav Kovačević
PROČITAJ I OVO
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
POTONUĆE
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
NEW YORK - Kerrisdale Capital je shortao MicroStrategy dionica i duga bitcoin.
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
PRESUDA
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
NEW YORK - Bivši glavni izvršni direktor FTX-a, Sam “SBF” Bankman-Fried odslužit će 25 godina zatvora nakon izricanja presude na federalnom sudu.
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
ZAGREB - Kraj skraćenog trgovinskog tjedna donio je pad indeksa Zagrebačke burze uz skok prometa.
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
CESTARINE
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
BEOGRAD - U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je u četvrtak srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić.
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
OPTIMIZAM
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
NEW YORK - Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink bio je "ugodno iznenađen" učinkom promptnog Bitcoin (BTC) burzovnog fonda (ETF) svoje tvrtke i ponovio je da je "vrlo optimističan" u pogledu dugoročne održivosti Bitcoina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE