GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plitvice opet podižu cijenu ulaznica

Plitvice opet podižu cijenu ulaznica
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.05.2020 / 22:29
Autor: SEEbiz
PLITVICE - Ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera Tomislav Kovačević rekao je u HRT-ovoj emisiji Tema dana da je prirodno da moraju dignuti cijenu u sezoni s obzirom na to da su ogroman sustav s gotovo 700 zaposlenika.

Nacionalni park je snizio cijene ulaznica - na Plitvice se moglo za 50 kuna, a cijena se uskoro povisuje na 90 pa se vraća na 200 kuna. Kovačević je naveo da su ove godine uveli dva promotivna tjedna, prije svega za domaće pučanstvo kako bi si oni mogli priuštiti posjet.

"Hrvatska je javnost možda manje upoznata činjenicom da je od 1. studenog pa skroz do 1. ožujka cijena vrlo povoljna. Ona je godinama bila 60 kuna, ove će godine biti 80 kuna, dakle, ponovno prihvatljivo. Tko je jednom vidio Plitvice pod snijegom, taj će se sigurno ponovno vratiti", rekao je Kovačević.

Dodao je da su ove godine dobro startali na početku, ali su zbog situacije s koronavirusom dogodila stanka. Međutim, zadovoljan je trendom nakon 11. svibnja.

"Gotovo da mogu reći da je sezona počela na Plitvičkim jezerima, bez obzira na to što imamo promotivno proljeće. Svaki dan imamo 5000 i više posjetitelja, a to je ograničen broj, 50 posto od onoga što mi inače primamo", rekao je Kovačević.

Naveo je da je zbog zaštite na Plitvicama uvedeno jednosmjerno kretanje i nema više vožnje brodom na dugačkoj relaciji, a isključena je i vožnja vlakom.

Ravnatelj NP-a Kornati Šime Ježina rekao je da su u zadnja dva mjeseca imali procjene da uopće neće biti sezone, a sad su došli do zaključka da će sezonu odraditi dobro, a možda imati i izvanrednu podsezonu.

Ježina ističe da većinu prihoda ostvaruju u šesti, sedmi, osmi pa i deveti mjesec.

"Zasad ova dva mjeseca nisu pretjerano djelovala na našu prihodovnu stranu", kaže Ježina, dodajući da se ne usuđuje reći da će doći do lanjskih ili preklanjskih brojki, ali da je ipak za optimizam.

Ježina navodi da su Kornati ogroman teritorij pa i u osmom mjesecu ima mjesta za plovidbu, tako da se nada da će ove godine nautika biti apsolutni hit.

Tagovi: Plitvice, Plitvička jezera, Tomislav Kovačević, Nacionalni park Kornati, Šime Ježina, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 na novom rekordu, zaključio najbolji prvi kvartal od 2019.
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 na novom rekordu, zaključio najbolji prvi kvartal od 2019.
NEW YORK - Indeks S&P 500 porastao je u četvrtak i zaključio svoje najbolje rezultate u prvom tromjesečju u pet godina.
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
POTONUĆE
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
NEW YORK - Kerrisdale Capital je shortao MicroStrategy dionica i duga bitcoin.
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
PRESUDA
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
NEW YORK - Bivši glavni izvršni direktor FTX-a, Sam “SBF” Bankman-Fried odslužit će 25 godina zatvora nakon izricanja presude na federalnom sudu.
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
ZAGREB - Kraj skraćenog trgovinskog tjedna donio je pad indeksa Zagrebačke burze uz skok prometa.
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
CESTARINE
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
BEOGRAD - U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je u četvrtak srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE