GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Sezona je iznad svih mogućih očekivanja

Plenković: Sezona je iznad svih mogućih očekivanja
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.08.2021 / 17:17
Autor: SEEbiz
SINJ - Premijer Plenković je danas uoči 306. Sinjske alke poručio da je to krasan događaj za Cetinsku krajinu i Hrvatsku, jer je Alka naša tradicija, baština i sve ono što utjelovljuje identitet Hrvatske, a komentirao je i jako dobre rezultate ove turističke sezone.

Prije natjecanja Alke, premijer se susresti s gvardijanom Samostana Čudotvorne Gospe Sinjske fra Antom Čovom, u Samostanu Čudotvorne Gospe Sinjske, a nazočio je i Vojvodinom prijamu u Alkarskim dvorima.

Nakon kratkog posjeta gvardijanu fra Anti Čovi premijer Plenković je u izjavi novinarima istaknuo kako mu je zadovoljstvo ponovno biti u Sinju, te je čestitao svim Sinjankama i Sinjanima kao i Viteškom alkarskom društvu obilježavanje 306. Sinjske alke.

"Vjerujem da će biti jedna lijepa utrka, jedan krasan događaj za Cetinsku krajinu, za Hrvatsku, naša tradicija, naša baština i sve ono što utjelovljuje identitet Hrvatske, a isto tako grada Sinja. Zahvaljujem i gvardijanu fra Anti Čovi s kojim smo se ponovno susreli i malo popričali. Vidim da je atmosfera jako dobra i veselim se još jednoj alci", rekao je Plenković.

Rekao je i da je ova turistička sezona dobra, iznad je svih mogućih procjena. Plenković je naglasio da su država i svi ostali segmenti društva učinili sve da ona bude bolja i u pogledu epidemiološke slike i u pogledu napora za promociju Hrvatske kroz Ministarstvo turizma, Turističku zajednicu i naše subjekte.

Najavio je da će u utorak imati veliki sastanak cijelog turističkog sektora u Opatiji na kojem će biti šest ministara, kao i svi župani obalnih županija, te da će napraviti inventuru onoga što se napravilo u ovoj turističkoj sezoni i koja će, po dosadašnjim podacima, biti između 65, 70 posto broja iz rekordne 2019. godine.

"To je s obzirom na okruženje i situaciju u kojoj smo bili sjajno", rekao je Plenković.

Dodao je da trebamo biti disciplinirani, mudriji i odgovorniji jedni prema drugima kako bi nam sezona što duže trajala, da budemo narančasti još barem dva, tri tjedna i onda ćemo moći govoriti o jakom, snažnom gospodarskom oporavku.

"Snažni gospodarski oporavak je ono što je bitno. Najave za drugi kvartal su sjajni u pogledu rasta i ako se ovako nastavi sezona bit će jako dobra i za treći kvartal. To je ono što je meni kao predsjedniku Vlade u ovom trenutku najbitnije i najvažnije", zaključio je predsjednik Vlade.

Novinare je i zanimalo da komentira potvrdu Haaga kako je Slobodan Milošević sudjelovao u zločinačkom pothvatu protiv Hrvatske i BiH na što im je rekao da to Hrvatima ne treba dokazivati, naime to dobro znaju.

Tagovi: Andrej Plenković, hrvatski turizam, sinjska alka, Miro Bulj
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 na novom rekordu, zaključio najbolji prvi kvartal od 2019.
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 na novom rekordu, zaključio najbolji prvi kvartal od 2019.
NEW YORK - Indeks S&P 500 porastao je u četvrtak i zaključio svoje najbolje rezultate u prvom tromjesečju u pet godina.
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
POTONUĆE
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
NEW YORK - Kerrisdale Capital je shortao MicroStrategy dionica i duga bitcoin.
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
PRESUDA
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
NEW YORK - Bivši glavni izvršni direktor FTX-a, Sam “SBF” Bankman-Fried odslužit će 25 godina zatvora nakon izricanja presude na federalnom sudu.
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
ZAGREB - Kraj skraćenog trgovinskog tjedna donio je pad indeksa Zagrebačke burze uz skok prometa.
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
CESTARINE
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
BEOGRAD - U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je u četvrtak srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE