GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković o nedolasku u Rijeku: Milanovićev komentar trivijalan

Plenković o nedolasku u Rijeku: Milanovićev komentar trivijalan
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.02.2020 / 15:52
Autor: SEEbiz / H
DUBROVNIK - Premijer Andrej Plenković izjavio je u nedjelju u Dubrovniku kako ne želi komentirati "trivijalne" komentare izabranog predsjednika RH Zorana Milanovića i da ne zna zašto se netko tko još nije stupio na dužnost 'miješa' u nešto te te dometnuo da je fizički neizvedivo biti i u Portugalu i u Rijeci.

Milanović je, naime, spočitnuo Plenkoviću da je jučer trebao biti u Rijeci na otvaranju Europske prijestolnice kulture, a u Portugal na sastanak poslati svog šefa kabineta.

„Vlada je podržala projekt EPK i u Rijeci su bili i ministrica kulture te ministri prometa i turizma, kao i moj savjetnik, a ja sam u Portugalu bio kao predsjedavajući Europskog vijeća. Fizički je bilo nemoguće biti na dva mjesta, a nisam ja određivao termin sastanka u Portugalu. To su smiješne stvari. Milanović je to možda zaboravio jer se time nije dugo bavio pa možda nije svjestan o čemu smo jučer razgovarali. U idućoj financijskoj perspektivi dobivat ćemo sredstva da bismo pomagali i projekte kao što je EPK u Rijeci", rekao je Plenković.

Izjavio je kako Hrvatska ima pod kontrolom situaciju s korona virusom.

„Sva su ministarstva, stožeri i koordinacije angažirani i rade. Radimo planove i nema panike, staloženo i mudro, sve u interesu građana. U koordinaciji smo i na razini Europskog vijeća, a u tijeku smo sa svime što se događa u Kini te na razini Svjetske zdravstvene organizacije", rekao je premijer.

Ocjenu vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave da je Vlada odlična u vanjskoj politici, ali je na unutarnjoj krenula u pogrešnom smjeru, što je narod prepoznao na izborima, Plenković je rekao kako će se sve karte otvoriti u unutarstranačkoj kampanji.

„Onda ćemo vidjeti tko je što napravio. U našem mandatu imamo zdrav gospodarski rast bez zaduženja i sa smanjenim javnim dugom i 85 posto povučenih sredstava EU te većom zaposlenosti i većim ulaganjima, za razliku od onog koji nepotrebno komentira tko je gdje 1. veljače. Poručite gospodinu Penavi da detaljnije prati što se radi, naročito za Vukovar. Spomenut ćemo 30 stranica postignuća i potpore Vukovaru pa ćemo vidjeti tko je što dao i učinio", rekao je Plenković.

Tagovi: Andrej Plenković, Zoran Milanović, #Rijeka2020, Ivan Penava, Vukovar
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
OPTIMIZAM
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
NEW YORK - Američki indeksi porasli su drugi dan zaredom, budući da su dobre korporativne zarade ublažile zabrinutost oko viših stopa.
Bitfinex: Potražnja za bitcoinom nakon halvinga bit će pet puta veća od ponude
PROCJENE
Bitfinex: Potražnja za bitcoinom nakon halvinga bit će pet puta veća od ponude
NEW YORK - Analitičari Bitfinexa procjenjuju da bi nova ponuda BTC-a dodana tržištu mogla pasti na 30 milijuna dolara dnevno, što je manje od pet puta više od prosječnih dnevnih priljeva u promptne ETF-ove.
Zagrebačka burza: Podravka i Adris najveći krivci za pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Podravka i Adris najveći krivci za pad indeksa
ZAGREB - Utorak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz slabiji promet.
Crnogorsko tržište osiguranja u prvom kvartalu poraslo 12,6%
RAST
Crnogorsko tržište osiguranja u prvom kvartalu poraslo 12,6%
BUDVA – Tržište osiguranja u Crnoj Gori u prvom je tromjesečju zabilježilo rast od 12,6 posto, objavio je predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja (ANO) Marko Ivanović.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE