GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Bilateralnim aranžmanima omogućit ćemo raniji dolazak turista

Plenković: Bilateralnim aranžmanima omogućit ćemo raniji dolazak turista
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.05.2021 / 12:20
Autor: SEEbiz / N1 info
DUBROVNIK - Predsjednik HDZ-a, premijer Andrej Plenković, posjetit će Dubrovačko-neretvansku i Splitsko-dalmatinsku županiju, gdje će dati podršku kandidatima HDZ-a uoči drugog kruga lokalnih izbora.

“Zaslužuju podršku oni kandidati, kandidati HDZ-a, koji su proteklih godina predano radili za jug Hrvatske, za Dubrovačko-neretvansku županiju. Mi smo kao Vlada odlučili fizički povezati jug Hrvatske s ostatkom zemlje. Dolazeći u Dubrovnik, vidimo koliko je napredovala gradnja Pelješkog mosta, koji će u rujnu biti i fizički spojen. Time rješavamo integritet hrvatskog teritorija. Taj projekt će trajno ostati kao svjetionik naše koristi od članstva u EU-u”, rekao je Plenković u Dubrovniku.

Govorio je i o epidemiji koronavirusa i cijepljenju.

“Omogućavanjem dovoljnih količina cjepiva omogućili smo svima koji to žele, da se cijepe. Vidimo da je broj novozaraženih manji, očito je da virus jenjava”, kazao je.

“One se zovu covid digitalne potvrde, to nisu putovnice, to su isprave koje olakšavaju kretanje ljudi. Najvažniji da ljudi koji se kreću, koji će biti turisti, ili su preboljeli koronavirus ili su cijepljeni ili da imaju važeći negativan test, ta tri elementa su najbitnija. Ovaj akt će stupiti na snagu 1. srpnja, a za provedbene akte treba još šest tjedana, jučer razgovarao s premijerima nama bliskih zemalja, svi su iskazali interes da njihovi sugrađani žele doći i mi ćemo napraviti bilateralne aranžmane dok ova potvrda ne stupi na snagu i time omogućiti da turisti u Hrvatsku dođu ranije”, rekao je Plenković.

Plenković je odgovorio predsjedniku Mosta Boži Petrovu koji je rekao da županije ne bi trebale niti postojati.

“On stalno promiče ideju ukidanja županija i u tome je kompletni apsurd njegove kandidature. Zašto bi u nedjelju netko išao dati glas nekome tko smatra da županije treba ukinuti”, rekao je Plenković te dodao kako županijom dobro upravlja Nikola Dobroslavić, a “to će i nastaviti činiti”.

Tagovi: Andrej Plenković, Covid putovnice, digitalne zelene potvrde, hrvatski turizam, AstraZeneca
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE