GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pivovarna Laško će tražiti strateškog partnera

Pivovarna Laško će tražiti strateškog partnera
PARTNERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.04.2014 / 18:53
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Predsjednik Uprave Pivovarne Laško Dušan Zorko je najavo da će vlasnicima predložiti traženje strateškog partnera.
Informaciju je na sjednici Nadzornog odbora u četvrtak potvrdio Dušan Zorko, koji će prijedlog dokapitalizacije najvjerojatnije uvrstiti u jednu od sljedećih skupštna Pivovarne, a sa početkom dokapitalizacije se suglasio i Nadzorni odbor.

Za razliku od prošlih pokušaja, kada je Laško uzalud tražlo novac kod svojih vlasnika (a to su uglavnom banke), sada će ga tražiti na tržištu. S tim se slažu banke vjerovnici, kojima Laško duguje oko 350 milijuna eura, naglasio je Zorko.

- Vlasnicima ćemo predložiti traženje strateškog partnera koji će Pivovarni osigurati svjež novac. Dokapitalizacija je glavni dio financijskog restrukturiranja Pivovarne i dio dogovora s bankama povjeriocima o dugoročnom reprogramu kredita Banke preko potencijalnog strateškog partnera vide mogućnosti za svoje razduživanje, pojasnio je Zorko.

Uspjeh dokapitalizacije će biti ovisan o uspješnoj ili neuspješnoj prodaji udjela u Mercatoru i drugom investicijama Pivovarne, namijenjenih dezinvestiranju, prije svega Radenske. Visina dokapitalizacije, koju će predložiti vlasnicima, Zorko u petak nije mogao otkriti, jer je ovisna o raznim čimbenicima, ali je u više navrata naglasio da bi preko dokapitalizacije grupa pokušala doći do dijela svježeg kapitala za plaćanje banaka, kod kojih se zaduživala.

Tagovi: Pivovarna Laško, Dušan Zorko, Mercator, Radenska
PROČITAJ I OVO
Američki milijarder Sheldon Adelson doputovao u Pulu
POSEBAN GOST
Američki milijarder Sheldon Adelson doputovao u Pulu
PULA - Jahtom "Queen Miri", dugom 91 metar, koja može primiti 36 gostiju u 18 luksuznih kabina, u ponedjeljak je u Pulu doputovao 86-godišnji američki milijarder Sheldon Adelson, poslovni čovjek koji je, po posljednjem popisu "Forbesa", 28. najbogatiji čovjek na svijetu.
Katastrofalan promet na Zagrebačkoj burzi
CLOSING BELL ZSE
Katastrofalan promet na Zagrebačkoj burzi
ZAGREB - Prvi trgovinski dan nakon parlamentarnih izbora donio je katastrofalan promet i različite predznake indeksa.
Dolar oslabio prema košarici valuta; rizičnija imovina na dobitku
FOREX
Dolar oslabio prema košarici valuta; rizičnija imovina na dobitku
LONDON - Dolar je oslabio u ponedjeljak prema košarici drugih najznačajnijih svjetskih valuta na međunarodnim tržištima budući da su investitori veći interes pokazivali za kupnjom valuta koje percipiraju rizičnijima.
Povećane površine pod sojom i suncokretom
KULTURE
Povećane površine pod sojom i suncokretom
ZAGREB - Podaci o ranim površinama najvažnijih usjeva pokazuju da je ove godine pšenice zasijano na istim površinama kao i lani, najznačajni porast bilježe površine zasijane suncokretom i sojom, dok je pad zabilježen kod šećerne repe.
Nastavlja se mizeran promet na Zagrebačkoj burzi
ZSE INTRADAY UPDATE
Nastavlja se mizeran promet na Zagrebačkoj burzi
ZAGREB - Na Zagrebačkoj se burzi u ponedjeljak ujutro trguje mirno, na što ukazuje mršav promet, dok su Crobex indeks blago porasli, nakon što su prošloga tjedna zabilježili prve dobitke nakon tri tjedna pada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE