GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Philips želi partnerstva na području precizne medicine i u središnjoj i istočnoj Europi

Philips želi partnerstva na području precizne medicine i u središnjoj i istočnoj Europi
MEDICINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.06.2017 / 08:15
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA), svjetski lider u medicinskoj tehnologiji, po prvi puta u središnjoj i istočnoj Europi, predstavlja Philips IntelliSpace Genomics, integriranu platformu precizne medicine koja omogućuje naprednu preciznu dijagnostiku i terapijske programe zdravstvene skrbi.

Philipsov IntelliSpace Genomics sveobuhvatna je platforma precizne medicine, razvijena kao podrška implementaciji i skaliranju programa precizne medicine, temeljenih na obradi velike količine podataka. Rezultat je više od desetljeća istraživanja i razvoja s kliničkim parterima, a nudi integrirane radne procese združene s naprednim analitičkim mogućnostima, podršku kliničkim odlukama temeljenim na genomičkim podacima i alate prilagodbe ispitivanja za patologe, onkologe i istraživače.

Philipsova rješenja precizne medicine pomažu izgraditi kliničku sliku pacijenta i kliničarima nude mogućnost generiranja preciznih medicinskih znanja, kao i njihovo dijeljenje te suradnju na njima, unapređujući suradnju bolnica i njihovih partnera, bilo unutar samih ustanova, bilo u tzv. Cloud tehnologiji.

Kao referentno događanje s područja biomedicine, Philips je odabrao 10. ISABS-ovu konferenciju o forenzičkoj i antropološkoj genetici i predavanja Klinike Mayo o personaliziranoj medicini, koja se održava u Dubrovniku 19. – 24. lipnja. Ove godine ona okuplja više od 500 međunarodno priznatih znanstvenika, profesionalaca s područja zdravstvene skrbi i gospodarstvenika iz više od 40 zemalja koji će podijeliti svoja znanja i zapažanja kao i potaknuti istraživanja, partnerstvo i obrazovanje budućih generacija na području personalizirane i precizne medicine. Predavači dolaze iz mnogih uglednih institucija kao što su Klinika Mayo (Mayo Clinic), Harvardski medicinski fakultet (Harvard Medical School) te MIT (Massachusetts Institute of Technology), a među njima su i tri dobitnika Nobelove nagrade. U sklopu konferencije, Jeroen Tas, Philipsov direktor za inovaciju i strategiju predstavio je Philipsovu viziju digitalnih tehnologija i utjecaja istih na preciznu medicinu dok je dr. sc. Nevenka Dimitrova, direktorica tehnološkog razvoja tvrtke Philips podijelila sa sudionicima najnovija istraživanja i razvojne tehnologije vezane uz IntelliSpace Genomics platformu.

„Posebna je čast biti strateški partner tvrtki koja posljednjih 10 godina u Europi prednjači u broju patenata i koja razumije značaj personalizirane medicine. Ovo smatram ogromnim iskorakom i za hrvatsko zdravstvo jer je, od svih država u regiji, Philips odabrao upravo Specijalnu bolnicu sv. Katarina, europski centar izvrsnosti. Iz današnjih predavanja nobelovaca prof. dr. sc. Ade Yonath (Weizmannov institut za znanost), prof. dr. sc. Roberta Hubera (Institut za biokemiju Max Planck) i prof. dr. sc. Heralda zun Hausena (Sveučilište u Heidelbergu) jasno je da se samo ovakvim partnerstvima mogu napraviti strateški iskoraci u preciznu medicinu, koja predstavlja temelje za medicinu 21. stoljeća. Sretan sam što hrvatsko zdravstvo, u koje duboko vjerujem, čini pionirski iskorak kako bi predvodilo u uvođenju integriranog koncepta personalizirane medicine." izjavio je prof. dr. sc. Dragan Primorac, Organizator konferencije i predsjednik organizacijskog odbora.

„Mi u Philipsu želimo učiniti zdravlje osobnim i tome smo potpuno posvećeni. Vjerujemo da možemo pomoći povesti transformaciju zdravstvene skrbi na način koji je prije bio nezamisliv – tako da pacijentima ponudimo bolju i personaliziraniju njegu. 10. ISABS-ova konferencija okupila je neke od najsjajnijih umova s područja precizne medicine i genomike iz cijelog svijeta i ponosni smo što smo njen partner. A u suradnji s našim strateškim partnerom, Specijalnom bolnicom sv. Katarina, vidimo značajnu mogućnost razvoja inovativnih programa precizne medicine u Hrvatskoj. Siguran sam da ćemo tako zajedno utjecati na poboljšanje kvalitete života i stvoriti budućnost zdravstvene skrbi, budućnost koja počinje danas.", rekao je Reinier Schlatmann, izvršni direktor za Philips CEE.

Philipsovo rješenje IntelliSpace Genomics izgrađeno je na platformi Philips HealthSuite, medicinskog ekosustava uređaja, aplikacija i digitalnih alata u tzv. Cloud tehnologiji, koji autonomno surađuju kako bi omogućili personaliziranu integriranu stalnu zdravstvenu njegu. Trebate li više informacija o Philipsovim genomičkim rješenjima i Philipsu na 10. ISABS-ovoj konferenciji o forenzičkoj i antropološkoj genetici i predavanjima Klinike Mayo o personaliziranoj medicini, posjetite našu stranicu o događanju.

Tagovi: Philips IntelliSpace Genomics, Philips, Dragan Primorac, precizna medicina
PROČITAJ I OVO
Nijemci ustrajni, mnogi će ljetovati u Hrvatskoj
USUSRET LJETU
Nijemci ustrajni, mnogi će ljetovati u Hrvatskoj
BERLIN - Hrvatska je i prije korone bila kod Nijemaca jedna od omiljenih destinacija za ljetni godišnji odmor. Razvoj korona–krize ju je sada učinio atraktivnijom od nekih drugih zemalja u koje Nijemci inače rado odlaze.
Zagrebačka burza: Indeksi porasli peti dan zaredom, Ingra dobitnica dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli peti dan zaredom, Ingra dobitnica dana
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak su Crobex indeksi porasli više od pola posto, ostvarivši dobitke peti dan zaredom, a zahvaljujući tome na tjednoj razini su u plusu za više od 4 posto.
Rovinj: Kruzera nema, čekaju se jahte i mega jahte
NAUTIČKI TURIZAM
Rovinj: Kruzera nema, čekaju se jahte i mega jahte
ROVINJ - Šteta je velika, naročito ako se uzme u obzir da je luka Valdibora, koja je domaćin brodovima dužim od četrdeset metara, prošle sezone ugostila osamdesetak kruzera, s oko 24 tisuće ljudi.
Kineski investitori s rekordnim investicijama na burzi u Hong Kongu
REKORDI
Kineski investitori s rekordnim investicijama na burzi u Hong Kongu
HONG KONG – Zakon o sigurnosti u Hong Kongu, koji je već usvojen u Pekingu, postaje snažan poticaj investitorima iz NR Kine da svoja sredstva ulažu u Hong Kong, bez obzira na svakodnevne turbulencije na tržištu kapitala.
Washington odobrio prodaju Kuvajtu 84 rakete Patriot
RAKETE
Washington odobrio prodaju Kuvajtu 84 rakete Patriot
WASHINGTON - Washington je u četvrtak objavio da je odobrio prodaju Kuvajtu 84 rakete Patriot najnovije generacije te pošiljku opreme namijenjene modernizaciji proturaketnih sustava emirata u ukupnoj vrijednosti 1,425 milijarda dolara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE