GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Petrokemija: Rezultati će najviše ovisiti o cijeni plina

Petrokemija: Rezultati će najviše ovisiti o cijeni plina
PREDVIĐANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.04.2013 / 13:39
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nadzorni odbor Petrokemije razmotrio je revidirane rezultate poslovanja za 2012. godinu.
U tom razdoblju tvrtka je ostvarila ukupne prihode od 3.030,1 milijun kuna te iskazala gubitak u poslovanju od 187,2 milijuna kuna, ili 6,2 posto od ukupnih prihoda. Na godišnjoj razini ukupni prihodi porasli su u odnosu na 2011. godinu 2 posto, a ukupni rashodi veći su za 12,4 posto. Glavninu ovog dispariteta generirao je izraziti rast cijene prirodnog plina.

- Petrokemija  nije u razdoblju od rujna 2011. do rujna 2012. bila obuhvaćena Odlukom Vlade RH o najvišoj razini cijene plina za povlaštene potrošače, a u normativnom dijelu tržišta plina nije imala mogućnost istovremene kupnje od više dobavljača. Stoga je u svom financijskom rezultatu podnijela sav teret izrazitog rasta cijene prirodnog plina, što je imalo značajnog utjecaja na rast troškova i iskazivanje gubitka, istaknula je Uprava Društva.

Sagledavajući poslovnu poziciju tvrtke u 2013. godini rečeno je kako ju karakteriziraju brojni parametri čije je učinke vrlo teško ocijeniti. Prema sadašnjoj tržišnoj situaciji najznačajniji pojedinačni rizik predstavlja rast cijene plina na europskom i lokalnom tržištu, a poslovanje Petrokemije ovisit će u velikoj mjeri i o kretanju cijena mineralnih gnojiva i sirovina za njihovu proizvodnju na svjetskom tržištu.
Tagovi: Petrokemija, plin, mineralna gnojiva
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Ericsson jedini milijunaš, indeksi porasli drugi dan zaredom
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Ericsson jedini milijunaš, indeksi porasli drugi dan zaredom
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u srijedu su Crobex indeksi porasli su drugi dan zaredom, uz znatno manji promet nego prethodnih dana, a pritom je na najvećem dobitku bio industrijski sektor.
Dolar stabilan uoči zasjedanja Feda
FOREX
Dolar stabilan uoči zasjedanja Feda
LONDON - Tečaj dolara u srijedu ije bilježio većih promjena prema košarici šest ključnih svjetskih valuta na međunarodnim tržištima, dok investitori čekaju smjernice iz američke središnje banke Fed u vezi budućih monetarnih poteza.
HNB od MORH-a traži vojarnu u kojoj će pohraniti kune
ZAHTJEVI
HNB od MORH-a traži vojarnu u kojoj će pohraniti kune
ZAGREB - Nakon uvođenja eura kunske novčanice idu u skladište. Građani će kovanice moći zamijeniti eurom u roku od tri godine, a za zamjenu papirnatih nema ograničenja, piše u srijedu Jutarnji list.
Azijska tržišta: Indeksi pali treći dan zaredom
PAD
Azijska tržišta: Indeksi pali treći dan zaredom
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama cijene dionica u srijedu pale treći dan zaredom, no vrlo blago jer su ponešto ublažene zabrinutosti nakon što je kineska kompanija Evergrande poručila da će platiti neke dospjele kamate na obveznice.
Evo tko prodaje dionice Podravke
PRODAJA
Evo tko prodaje dionice Podravke
ZAGREB - U posljednja četiri trgovinska dana Podravka je apsolutno najtrgovanija dionica na Zagrebačkoj burzi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE