GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Petar-Pierre Matek novi je predsjednik Uprave Hanfe

Petar-Pierre Matek novi je predsjednik Uprave Hanfe
HANFA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.01.2012 / 16:19
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice donijela odluku o novim imenovanjima, pa tako i Hanfa ima novu Upravu.
Sukladno Zakonu o izmjenama i dopuni Zakona o Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga, u Hrvatski sabor upućen je prijedlog za razrješenje dosadašnjeg predsjednika Uprave Agencije Ante Samodola i članova Ive Šulente, Ivana Vrljića i Željka Kopčića. Također je Hrvatskom saboru upućen i prijedlog za imenovanje Petra-Pierra Mateka na dužnost predsjednika, a Branke Bjedov Kostelac, Marija Radakovića, Silvane Božić i Gordane Letice na dužnost članova Upravnog vijeća Agencije.

Božidar Štubelj imenovan je zamjenikom ministra rada i mirovinskog sustava.
 
Uz prethodno pribavljeno mišljenje nadležnog ministra, razriješeni su dosadašnji te imenovani novi ravnatelji državnih upravnih organizacija. Tako je Ivan Čačić ponovno imenovan ravnateljem Državnog hidrometeorološkog zavoda, a Željko Topić Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo.
 
Robert Markt, dosadašnji glavni inspektor razriješen je te dužnosti, a Božena Vrbanić razriješena je zamjenica glavnog inspektora te imenovana glavnom inspektoricom u Državnom inspektoratu.
 
U Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje razriješen je dosadašnji ravnatelj Damir Trut, te je novim ravnateljem imenovan Jadran Perinić.
 
Razriješen je Vladimir Ferdelji, pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture.
 
U Ministarstvu unutarnjih poslova imenovani su pomoćnici ministra Ines Krajčak i Vladimir Nemec.
 
U Ministarstvu pravosuđa razriješen je ravnatelj Uprave Kristian Turkalj.
 
Ljubica Đukanović i Luka Vončina imenovani su pomoćnicima ministra zdravlja, Stanko Janić pomoćnikom ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a Ljubomir Kučić i Goran Rubin pomoćnicima ministra poljoprivrede.

S danom 31. siječnja 2012. godine, Vitu Turšiću povučena je ovlast za glavnog tajnika u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, radi odlaska na novu dužnost. Vito Turšić je novi predstojnik Ureda predsjednika RH Ive Josipovića. Također, radi odlaska na novu dužnost, s danom 31. siječnja 2012. godine, Vito Turšić razriješen je dužnosti ravnatelja Uprave za visoko obrazovanje.
 
Imenovani su povjerenici Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti gradskog i općinskih vijeća temeljem rješenja o raspuštanju navedenih vijeća. Tako je Jasminka Dragun imenovana povjerenicom za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća Grada Iloka, Mladen Buršić Općinskog vijeća Općine Višnjan-Visignano, Ines Grubišić Općinskog vijeća Općine Klis, Melita Raukar Općinskog vijeća Općine Lokve te Ingrid Šoltić povjerenicom za obavljanje poslova iz nadležnosti Općinskog vijeća Općine Goričan.
 
Donesene su odluke kojima se ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina ovlašćuje da zastupa Vladu Republike Hrvatske u Skupštini društva Hrvatske ceste d.o.o. i društva Hrvatske autoceste d.o.o. Također, donesen je zaključak kojim se ministar Komadina određuje za člana koji predstavlja Vladu u Skupštini društva Autocesta Zagreb-Macelj d.o.o. Spomenutim odlukama i zaključkom prestaju vrijediti dosadašnje odluke o zastupanju i dosadašnji Zaključak.
 
Isto tako, doneseni su zaključci kojima se ministar gospodarstva Radimir Čačić imenuje članom Skupštine društva Jadranski naftovod d.d., društva Plinacro d.o.o., te određuje članom Skupštine društva Hrvatska brodogradnja-Jadranbrod d.d. i društva Hrvatska elektroprivreda d.d., kao član skupština koji predstavlja Vladu.

Tagovi: Petar-Pierre Matek, Hanfa, Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga, Ante Samodol, Branka Bjedov Kostelac, Silvana Božić, Mario Radaković, Gordana Letica
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Širenje koronavirusa ruši indekse
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Širenje koronavirusa ruši indekse
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u četvrtak cijene dionica pale, kao i na Wall Streetu i europskim tržištima dan prije, jer se ulagači plaše usporavanja oporavka globalnog gospodarstva zbog nepopustljivog širenja koronavirusa u svijetu.
Wall Street potonuo više od 3 posto
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street potonuo više od 3 posto
NEW YORK - Na Wall Streetu su u srijedu cijene dionica oštro pale, treći dan zaredom, zbog strahovanja da će snažan rast broja oboljelih od koronavirusa dovesti do strogih restriktivnih mjera, a time i usporavanja oporavka svjetskog gospodarstva.
Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, indeksi pali oko 1%
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, indeksi pali oko 1%
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u srijedu su glavni dionički indeksi potonuli oko jedan posto, ponajviše pod pritiskom gubitaka na europskim burzama, dok su u fokusu investitora bile dionice onih kompanija koje su objavile financijska izvješća.
Hrvatsko ratarstvo ima ogroman potencijal, ali...
NEISKORIŠTENE PRILIKE
Hrvatsko ratarstvo ima ogroman potencijal, ali...
ANALIZA - Hrvatsko ratarstvo već danas ima, zbog svoje konkurentnosti, potencijal za podizanje dodane vrijednosti u cjelokupnom lancu vrijednosti u preradi, te bi moralo biti temelj za izradu budućih strateških akcijskih planova u poljoprivredi i proizvodnji hrane.
Azijska tržišta: Investitori oprezni zbog rasta broja zaraženih
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Investitori oprezni zbog rasta broja zaraženih
ŠANGAJ - Na azijskim se burzama u srijedu trguje oprezno jer su ulagači zabrinuti zbog rekordnog rasta broja zaraženih koronavirusom u SAD-u i Europi, što će negativno utjecati na oporavak gospodarstava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE