GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

PBZ uvećao neto dobit za 47 posto

PBZ uvećao neto dobit za 47 posto
SKOK DOBITI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.07.2016 / 18:12
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Privredna banka Zagreb d. d. (PBZ) u prvom je polugodištu ostvarila 675,4 milijuna kuna neto dobiti, što je rast od 47 posto prema istom razdoblju lani, podaci su iz financijskog izvješća PBZ-a.

Tijekom tom razdoblja Banka je ostvarila kamatni prihod u iznosu od 1,45 milijardi kuna, dok kamatni troškovi iznose 301,5 milijuna kuna.

"Trend smanjenja prosječnih aktivnih i pasivnih kamatnih stopa se nastavlja i dalje što je utjecalo na kamatne rezultate tijekom prvog polugodišta ove godine", navodi se u izvješću.

U prvom je polugodištu ostvareno 314,7 milijuna kuna neto prihoda od provizija i naknada, što čini stabilni doprinos nekamatnih prihoda u ukupnom rezultatu Banke. Neto prihodi od provizija i naknada porasli su u odnosu na isto lanjsko razdoblje za šest posto.

U segmentu poslovanja s vrijednosnim papirima i ostalim financijskim instrumentima, uključujući i dobitke/gubitke od obračunatih tečajnih razlika PBZ je ostvarila neto pozitivan rezultat od 237,7 milijuna kuna. Na taj je rezultat, kako navode, utjecao i izvanredni prihod od preuzimanja Visa Europe u iznosu od 148,4 milijuna kuna prije poreza. Spomenuti prihod uključuje nadoknadu u novcu te preferencijalne dionice Visa Inc.

Opći administrativni troškovi zajedno s ostalim troškovima iznose 746,4 milijuna kuna i gotovo su na istoj razini kao lani, navodi se.

Imovina Banke na kraju prvog polugodišta je iznosila 68,7 milijardi kuna. Najveći segment imovine čine krediti komitentima s udjelom od 65,6 posto.

Ukupni kapital s kojim Banka raspolaže iznosi 11,8 milijardi kuna i predstavlja 17,2 postotni udio strukture bilance stanja. Najznačajniji izvori sredstava su depoziti sa 77 postotnim udjelom i krediti od financijskih institucija sa 4 postotnim udjelom.

PBZ Grupa je u prvom polugodištu ostvarila neto dobit od 829,6 milijuna kuna, što je 38,2 posto više nego u istom razdoblju prošle gdoine.

Tagovi: Privredna banka Zagreb, Visa Europe
PROČITAJ I OVO
Jay-Z ulaže u rizični kapital u sektoru marihuane
INVESTICIJE
Jay-Z ulaže u rizični kapital u sektoru marihuane
LOS ANGELES - Američki raper i producent Jay-Z, suprug pjevačice Beyonce, osnovao je investicijski fond s 10 milijuna dolara kako bi podupirao mala poduzeća u sektoru marihuane u vlasništvu Afroamerikanaca.
Beogradska berza: Slab promet i pad indeksa
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Slab promet i pad indeksa
BEOGRAD – Na Beogradskoj berzi su danas pali i promet i indeksi, nakon kratkotrajnog oporavka zabeleženog u sredu.
Hanfa: Donesena odluka o referentnom i zajamčenom prinosu obveznih mirovinskih fondova za 2020.
ODLUKE
Hanfa: Donesena odluka o referentnom i zajamčenom prinosu obveznih mirovinskih fondova za 2020.

ZAGREB - Na ovotjednoj sjednici Upravnog vijeća Hanfe donesena je odluka o referentnom i zajamčenom prinosu obveznih mirovinskih fondova za 2020. godinu.

Zagrebačka burza: Turistički sektor pod pritiskom, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Turistički sektor pod pritiskom, indeksi pali
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi je u četvrtak vladalo negativno raspoloženje među investitorima, indeksi su zaključili u crvenom teritoriju, a najviše na udaru su se našle turističke dionice.
Cavtat u izboru za najbolju europsku destinaciju 2021.
RANGIRANJA
Cavtat u izboru za najbolju europsku destinaciju 2021.
CAVTAT - Europska organizacija European Best Destinations (EBD) i ove je godine organizirala izbor za najbolju europsku destinaciju, a na popisu se među nominiranih 20 europskih destinacija našao i Cavtat.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE