GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

PBZ uvećao neto dobit za 47 posto

PBZ uvećao neto dobit za 47 posto
SKOK DOBITI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.07.2016 / 18:12
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Privredna banka Zagreb d. d. (PBZ) u prvom je polugodištu ostvarila 675,4 milijuna kuna neto dobiti, što je rast od 47 posto prema istom razdoblju lani, podaci su iz financijskog izvješća PBZ-a.

Tijekom tom razdoblja Banka je ostvarila kamatni prihod u iznosu od 1,45 milijardi kuna, dok kamatni troškovi iznose 301,5 milijuna kuna.

"Trend smanjenja prosječnih aktivnih i pasivnih kamatnih stopa se nastavlja i dalje što je utjecalo na kamatne rezultate tijekom prvog polugodišta ove godine", navodi se u izvješću.

U prvom je polugodištu ostvareno 314,7 milijuna kuna neto prihoda od provizija i naknada, što čini stabilni doprinos nekamatnih prihoda u ukupnom rezultatu Banke. Neto prihodi od provizija i naknada porasli su u odnosu na isto lanjsko razdoblje za šest posto.

U segmentu poslovanja s vrijednosnim papirima i ostalim financijskim instrumentima, uključujući i dobitke/gubitke od obračunatih tečajnih razlika PBZ je ostvarila neto pozitivan rezultat od 237,7 milijuna kuna. Na taj je rezultat, kako navode, utjecao i izvanredni prihod od preuzimanja Visa Europe u iznosu od 148,4 milijuna kuna prije poreza. Spomenuti prihod uključuje nadoknadu u novcu te preferencijalne dionice Visa Inc.

Opći administrativni troškovi zajedno s ostalim troškovima iznose 746,4 milijuna kuna i gotovo su na istoj razini kao lani, navodi se.

Imovina Banke na kraju prvog polugodišta je iznosila 68,7 milijardi kuna. Najveći segment imovine čine krediti komitentima s udjelom od 65,6 posto.

Ukupni kapital s kojim Banka raspolaže iznosi 11,8 milijardi kuna i predstavlja 17,2 postotni udio strukture bilance stanja. Najznačajniji izvori sredstava su depoziti sa 77 postotnim udjelom i krediti od financijskih institucija sa 4 postotnim udjelom.

PBZ Grupa je u prvom polugodištu ostvarila neto dobit od 829,6 milijuna kuna, što je 38,2 posto više nego u istom razdoblju prošle gdoine.

Tagovi: Privredna banka Zagreb, Visa Europe
PROČITAJ I OVO
CLIA: Industrija krstarenja vidi znakove optimizma
KRUZERI
CLIA: Industrija krstarenja vidi znakove optimizma
ZAGREB - Industrija krstarenja vidi znakove optimizma jer se nakon lanjskog prekida prometa zbog pandemije ove godine kruzeri postupno vraćaju, pa i na hrvatski Jadran, dok se oporavak i jači promet očekuje 2022. i 2023., kaže za Hinu direktorica međunarodnog udruženja CLIA za istočni Mediteran Maria Deligianni.
Srpsko maloprodajno tržište raste, Delhaize na vrhu
MALOPRODAJA
Srpsko maloprodajno tržište raste, Delhaize na vrhu
BEOGRAD - U Srbiji ukupno tržište maloprodaje, prema Nielsen panelu maloprodaje, ostvarilo je rast od 4,8 posto u 2020. godini u odnosu na 2019. godinu i iznosi oko 4,8 milijardi eura, navodi magazin InStore u svom štampanom izdanju.
Ministarstvo: Opoziv sladoleda Snickers, Twix, Bounty i M&Ms peanut
SLADOLED
Ministarstvo: Opoziv sladoleda Snickers, Twix, Bounty i M&Ms peanut
ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede u petak je izvijestilo potrošače o opozivu četiriju vrsta sladoleda u različitim pakiranjima, zbog utvrđenog pesticida etilen oksida u aditivu koji se koristi u procesu njihove proizvodnje.
Zagrebačka burza: Atlantska plovidba poletjela na krilima odličnih rezultata
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantska plovidba poletjela na krilima odličnih rezultata
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi indeksi u petak su blago kliznuli, uz pojačani promet jer su investitori pojačano trgovali s dionicama kompanija koje su objavile financijska izvješća.
Beogradska berza: Akcije fabrike MIN DIV iz Svrljiga prodate za 18,6 miliona dinara
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Akcije fabrike MIN DIV iz Svrljiga prodate za 18,6 miliona dinara
BEOGRAD - Kraj trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi obeležio je oporavak prometa, najvećim delom generisan na MTP tržištu prodajom akcija fabrike vijaka i delova za šinskih vozila MIN DIV iz Svrljiga, dok su berzanski indeksi stagnirali drugi dan uzastopno.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE