GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

PBZ grupa: Neto dobit na razini lanjske

PBZ grupa: Neto dobit na razini lanjske
PRVI KVARTAL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.04.2012 / 18:48
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Grupa Privredna banka Zagreb (PBZ) u prvom je tromjesečju ostvarila dobit prije oporezivanja u iznosu 362,9 milijuna kuna, dok je dobit nakon oporezivanja iznosila 287,1 milijun kuna, što je otprilike na razini istog prošlogodišnjeg razdoblja, podaci su iz financijskog izvješća PBZ-a objavljenog na Zagrebačkoj burzi.
Na financijske rezultate grupe najviše utječu rezultati samog PBZ-a, a dobit prije oporezivanja same te banke u prvom tromjesečju iznosi 260,4 milijuna kuna. Dobit nakon oporezivanja, odnosno neto dobit PBZ-a u prvom je kvartalu iznosila 205,4 milijuna kuna, što je 8,2 milijuna kuna, ili 3,8 posto manje nego u istom razdoblju lani.

Po podacima iz konsolidiranog izvješća, PBZ grupa je u prva tri mjeseca ove godine ostvarila kamatni prihod od 998,2 milijuna kuna, što je povećanje za 4,1 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Porast kamatnih prihoda ostvaren je ponajviše uslijed nešto višeg kreditiranja javnih trgovačkih društava i javnog sektora, navode iz PBZ-a.

Grupa, kako se dodaje, bilježi lagani rast kamatnih troškova, za 0,8 posto, na 366,3 milijuna kuna.

Tako je neto kamatni prihod PBZ grupe iznosio 631,9 milijuna kuna, što je rast za 6,2 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Neto prihod od provizija i naknada bio je 261,2 milijuna kuna, što je porast za 1,9 posto, što je rezultat viših prihoda po poslovima s kreditnim karticama, kreditnom poslovanju i uslugama platnog prometa.

PBZ grupa je u prvom tromjesečju izdvojila 120,7 milijuna kuna za vrijednosno usklađivanje i rezervacije za gubitke, dok je u isto vrijeme prošle godine za to izdvojeno 88,9 milijuna kuna. To je povećanje prvenstveno za izloženost prema stanovništvu te malim i srednjim poduzećima.

Bilanca PBZ grupe na kraju ožujka iznosi 73,5 milijardi kuna, što je, kako se navodi, na razini prošle godine.

Sve članice PBZ grupe ostvarile su uspješne financijske rezultate, primjerice Međimurska banka neto dobit od 8,3 milijuna kuna, PBZ Card 65,4 milijuna kuna, PBZ stambena štedionica 4,8 milijuna kuna, itd.

Tagovi: Privredna banka Zagreb, PBZ, PBZ Grupa, PBZ Card, PBZ Invest
PROČITAJ I OVO
Jay-Z ulaže u rizični kapital u sektoru marihuane
INVESTICIJE
Jay-Z ulaže u rizični kapital u sektoru marihuane
LOS ANGELES - Američki raper i producent Jay-Z, suprug pjevačice Beyonce, osnovao je investicijski fond s 10 milijuna dolara kako bi podupirao mala poduzeća u sektoru marihuane u vlasništvu Afroamerikanaca.
Beogradska berza: Slab promet i pad indeksa
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Slab promet i pad indeksa
BEOGRAD – Na Beogradskoj berzi su danas pali i promet i indeksi, nakon kratkotrajnog oporavka zabeleženog u sredu.
Hanfa: Donesena odluka o referentnom i zajamčenom prinosu obveznih mirovinskih fondova za 2020.
ODLUKE
Hanfa: Donesena odluka o referentnom i zajamčenom prinosu obveznih mirovinskih fondova za 2020.

ZAGREB - Na ovotjednoj sjednici Upravnog vijeća Hanfe donesena je odluka o referentnom i zajamčenom prinosu obveznih mirovinskih fondova za 2020. godinu.

Zagrebačka burza: Turistički sektor pod pritiskom, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Turistički sektor pod pritiskom, indeksi pali
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi je u četvrtak vladalo negativno raspoloženje među investitorima, indeksi su zaključili u crvenom teritoriju, a najviše na udaru su se našle turističke dionice.
Cavtat u izboru za najbolju europsku destinaciju 2021.
RANGIRANJA
Cavtat u izboru za najbolju europsku destinaciju 2021.
CAVTAT - Europska organizacija European Best Destinations (EBD) i ove je godine organizirala izbor za najbolju europsku destinaciju, a na popisu se među nominiranih 20 europskih destinacija našao i Cavtat.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE