GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Paraga dobio spor i ne treba platiti odvoz smeća iz bivšeg sjedišta HSP-a

Paraga dobio spor i ne treba platiti odvoz smeća iz bivšeg sjedišta HSP-a
PRAVNA POBJEDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.11.2015 / 14:49
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Općinski građanski sud u Zagrebu nepravomoćno je presudio da osnivač HSP-a Dobroslav Paraga ne treba platiti 1834 kune za odvoz komunalnog otpada iz bivšeg sjedišta te stranke, a zahtjev Zagrebačkog holdinga odbacio je kao neosnovan.
Zagrebački holding je kod javnog bilježnika u prosincu 2013. podnio ovršni prijedlog zbog neplaćanja odvoza smeća iz stana u zagrebačkoj Šenoinoj ulici, nekadašnjem sjedištu HSP-a. Paraga je pravodobno podnio prigovor navodeći da se ovršno rješenje "temelji na vjerodostojnoj ispravi neistinitog sadržaja" te da je "tužitelj protuzakonito odredio vrijeme dospijeća računa protivno prisilnim propisima".

Paraga je istaknuo i da "usluge komunalnog otpada uopće ne koristi" jer stan već dulje vrijeme, odnosno proteklih nekoliko godina nije u funkciji, ali i da je nastupila zastara. Paraga je naveo i da nije vlasnik ni korisnik stana u Šenoinoj ulici, već da je samo najmoprimac jer je vlasnica Fadila Bašić u Kanadi, a prije svog odlaska je o tome obavijestila Zagrebački holding, odnosno odjavila je stan.

Sud se u donošenju presude o plaćanju odvoza smeća iz bivšeg sjedišta HSP-a pozvao na

Odredbe Zakona o komunalnom gospodarstvu ističući da se cijena komunalne usluge plaća isporučitelju usluge, dok je obveznik plaćanja vlasnik nekretnine ili korisnik kada je vlasnik obvezu plaćanja ugovorom prenio na korisnika.

Utvrđeno je i da su utuženi neplaćeni računi za razdoblje od siječnja 2012. do ožujka 2013. kada je obveznik plaćanja usluge bila Fadila Bašić koja je opunomoćila Paragu za "raspolaganje stanom, ali ne na način da ga koristi već povremeno obiđe stan da bi uzeo poštu".

Protiv presude Općinskog suda u Zagrebu, stalne službe u Svetom Ivanu Zelini, moguća je žalba koju bi odvjetničko društvo Hanžeković, što zastupa Holding, trebalo podnijeti u roku od osam dana od primitka. O žalbi odlučuje Županijski sud u Zagrebu.

Tagovi: Dobroslav Paraga, HSP, Hrvatska stranka prava, Zagrebački holding
PROČITAJ I OVO
Granica otvorena, Hrvati ponovno idu u šoping u Srbiju
ŠOPING
Granica otvorena, Hrvati ponovno idu u šoping u Srbiju

OSIJEK - S obzirom da je Srbija otvorila granicu, Hrvati mogu neometano i bez ograničenja i tamo i nazad, a Slavonci su počeli koristiti tu mogućnost i krenuli po osnovne namirnice u njihove jeftinije trgovine.

Brnabić pozvala građane Srbije da ne ljetuju u Crnoj Gori
POZIV
Brnabić pozvala građane Srbije da ne ljetuju u Crnoj Gori
PODGORICA - Nakon što se Srbija nije našla na listi država s kojom će Crna Gora 1. lipnja otvoriti granicu, srbijanski mediji oštro su u ponedjeljak napali crnogorsku vladu, a srbijanska predsjednica vlade Ana Brnabić pozvala je stanovnike Srbije da ne ljetuju u Crnoj Gori.
Markotić: Drugi val mogao bi biti agresivniji, ali sad znamo više
PORUKE
Markotić: Drugi val mogao bi biti agresivniji, ali sad znamo više
ZAGREB - Alemka Markotić,ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" kazala je da je zadovoljna s trenutnom situacijom glede pandemije koronavirusa u Hrvatskoj.
Azijska tržišta: Snažan rast indeksa zbog otvaranja ekonomija
RAST
Azijska tržišta: Snažan rast indeksa zbog otvaranja ekonomija
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u utorak cijene dionica znatno porasle, zahvaljujući postupnom otvaranju gospodarstava u svijetu i najavama daljnjih poticajnih mjera, pa su napetosti između SAD-a i Kine pale u drugi plan.
Beogradska berza: Prodata 20-godišnja obveznica denominovana u evrima
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Prodata 20-godišnja obveznica denominovana u evrima
BEOGRAD - Na Beogradskoj berzi je danas prodata obveznica Republike Srbije denominovana u evrima s rokom dospeća od 20 godina, za gotovo 117 miliona dinara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE