GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pale cene goriva u Srbiji, dizel jeftiniji za 1,02 dinara

Pale cene goriva u Srbiji, dizel jeftiniji za 1,02 dinara
GORIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.02.2020 / 17:00
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Prosečna cena litra dizela na benzinskim stanicama u Srbiji, u periodu od 20. januara do 3. februara, smanjena je za 1,02 dinara, benzina za 0,35 dinara, a autogasa TNG za 0,04.

To pokazuju statistički podaci Udruženja naftnih kompanija Srbije (UNKS) dostavljeni Tanjugu, u kojima se navodi da je trend pada cena goriva i u Srbiji i u zemljama u okruženju zadržan i ove nedelje.

Podaci pokazuju da je Srbija i dalje u samom vrhu na listi cena dizela i TNG-autogasa, dok je, kada je cena benzina u pitanju, malo iznad regionalnog proseka.

Po prosečnoj maloprodajnoj ceni dizela, samo je Albanija skuplja od Srbije, dok se po ceni autogasa Srbija nalazi na trećem mestu u regionu, posle Grčke i Mađarske.

Grčka, Albanija, Hrvatska i Crna Gora imaju skuplju prosečnu maloprodajnu cenu goriva od Srbije, dok su u odnosu na Srbiju jeftinije Slovenija, Mađarska, Bugarska, BiH, Rumunija i Severna Makedonija.

Udruženje navodi i da je udeo fiskalnih obaveza u prosečnoj maloprodajnoj ceni benzina u Srbiji je 56 odsto, u ceni dizela 53,6 odsto i ceni TNG-autogasa 46,7 odsto.

Osim fiskalnih obaveza u koje spadaju akciza, naknada za formiranje obaveznih rezervi, naknada za unapređenje energetske efikasnosti i PDV, proizvođači i trgovci derivata nafte u Srbiji, a posredno i potrošači, imaju obavezu da za svaki litar goriva koji stave na tržište plate i naknadu za markiranje goriva i naknadu za monitoring kvaliteta goriva.

Tagovi: cene goriva, cijene goriva, benzin, Udruženje naftnih kompanija Srbije
PROČITAJ I OVO
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
OPTIMIZAM
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
NEW YORK - Cijene zlata nastavile su se kretati blizu rekordno visokih razina nakon što su se rasplamsale napetosti na Bliskom istoku, što je povećalo privlačnost poluga kao sigurnog utočišta.
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
TRGOVINA
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
ZAGREB - Datum parlamentarnih izbora se približio. Pogledajte koje će trgovine i šoping-centri raditi tijekom izbornog dana.
CVC Capital Partners priprema IPO
JAVNA PONUDA
CVC Capital Partners priprema IPO
LONDON - CVC Capital Partners, moćni luksemburški fond koji upravlja imovinom vrijednom 186 milijardi eura kroz niz investicijskih strategija, namjerava prikupiti više od 1,25 milijardi eura u inicijalnoj javnoj ponudi na amsterdamskoj burzi i ciljat će na procjenu između 13 i 15 milijardi eura.
Azijska tržišta: Oštar pad indeksa zbog izraelsko-iranskih tenzija
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oštar pad indeksa zbog izraelsko-iranskih tenzija
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta rasprodana su dok svijet čeka odgovor Izraela na zračni napad Irana tijekom vikenda. Većina velikih tržišta u Aziji izgubila je oko 2%.
Wall Street: Očekivani izraelski napad srušio indekse
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Očekivani izraelski napad srušio indekse
NEW YORK - Američki indeksi pali su na početku novog tjedna jer su rastući prinosi i zabrinutost zbog sukoba na Bliskom istoku zasjenili snažne podatke Goldman Sachsa o zaradi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE