GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ovo su novi vladari zagrebačkog Adventa

Ovo su novi vladari zagrebačkog Adventa
ADVENT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.10.2022 / 09:50
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Grad Zagreb će na koncesijama za tri atraktivne lokacije u Zagrebu – Tomislavovu i Strossmayerovu trgu te Zrinjevcu – tijekom 43 dana Adventa za 67 kućica uprihoditi više od milijun kuna, piše Jutarnji list.

Ove je godine iznajmljivanje kućica u najstrožem centru, i to na lokacijama kao što su pod satom na Trgu bana Josipa Jelačića i na Cvjetnom trgu između Bonite i dućana Benetton, na natječajima postiglo, kako neslužbeno doznajemo, vrtoglave cijene, i to navodno od 300 tisuća kuna za jednu od tih lokacija.

To je, naime, mnogo više od oko 700 tisuća kuna koliko je Grad ostvario 2019. godine za iznajmljivanje 228 kućica diljem cijelog užeg centra dok ga je vodio pokojni gradonačelnik Milan Bandić. Iako je prvi Advent pod novim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem, 2021. godine, bio skroman, onaj koji je pred nama trebao bi, sudeći prema natječajima za kućice i koncesije, nalikovati na one iz Bandićeva doba, ali i sa znatno većim prihodom za Grad Zagreb te korektnijom podjelom kućica i lokacija.

Postupak dodjele kućica i lokacija ove godine nije išao po babi i stričevima, nego su ljetos bili raspisani natječaji. Neki od njih ovih će se dana morati ponoviti jer kandidati, kako poručuju iz Grada, nisu ispunili uvjete.

Zanimalo nas je tko je dobio koncesije za tri lokacije koje su se proteklih godina pokazale kao najatraktivnije, a koje su se našle u središtu afere 2021. godine kad je uhićen Denis Mohenski, u medijima prozvan “kraljem Adventa”, no doznali smo da se na njima nije puno toga promijenilo, osim što više nema tvrtke Demo Rebus d.o.o. Ta tvrtka Denisa Mohenskog prijašnjih je godina raspolagala najvećim brojem kućica, no u međuvremenu je promijenila naziv i vlasnika.

Posljednje se zvala Mirza Rebus d.o.o., ali i ta je otišla u stečaj te je u travnju ove godine izbrisana iz sudskog registra. Ta je tvrtka, podsjetimo, 2019. godine za 50 lokacija, kako se tada pisalo, Gradu platila oko 300 tisuća kuna, a kućice je davala u podnajam po cijenama od 35 tisuća kuna bez PDV-a pa sve do 80-ak tisuća kuna, također bez PDV-a.

No, na Zrinjevcu, Tomislavcu i Strossmayerovu trgu i ove su godine koncesije dodijeljene agencijama koje su na tim lokacijama predvodile priču i 2019.: tvrtka Kokoš ili jaje d.o.o., koja se prijašnjih godina povezivala sa sinom Duška Ljuštine, opet je dobila koncesiju za Strossmayerov trg, a Katapult promocija izabrana je za druge dvije lokacije, Zrinjevac i Tomislavac. Pokušali smo doći do Ljuštine, ali nije odgovarao na pozive. Ni iz Katapult promocije nismo dobili povratni odgovor, piše novinarka Jutarnjeg lista Vanja Nazirović.

Tagovi: Advent Zagreb, Danko Ljuština, Kokoš ili jaje d.o.o.,, Duško Ljuština, Katapult promocija, Denis Mohenski
PROČITAJ I OVO
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
OPTIMIZAM
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
NEW YORK - Američki indeksi porasli su drugi dan zaredom, budući da su dobre korporativne zarade ublažile zabrinutost oko viših stopa.
Bitfinex: Potražnja za bitcoinom nakon halvinga bit će pet puta veća od ponude
PROCJENE
Bitfinex: Potražnja za bitcoinom nakon halvinga bit će pet puta veća od ponude
NEW YORK - Analitičari Bitfinexa procjenjuju da bi nova ponuda BTC-a dodana tržištu mogla pasti na 30 milijuna dolara dnevno, što je manje od pet puta više od prosječnih dnevnih priljeva u promptne ETF-ove.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE