GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ovo su države koje žele posjetiti kineski turisti

Ovo su države koje žele posjetiti kineski turisti
OTVARANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.12.2022 / 09:50
Autor: SEEbiz
PEKING - Kina uskoro treba ponovno otvoriti svoje granice, a lokalno stanovništvo žuri planirati prekomorska putovanja za lunarnu Novu godinu krajem siječnja, prema podacima Trip.com Groupa.

Unutar pola sata nakon što je Kina najavila promjenu politike, pretraživanja putovanja u inozemstvo porasla su na trogodišnji maksimum, objavila je tvrtka za rezervacije putovanja.

Japan, Tajland, Južna Koreja, SAD, Singapur, Malezija, Australija i Ujedinjeno Kraljevstvo našli su se na popisu 10 najboljih odredišta izvan kopna s najbrže rastućim opsegom pretraživanja, objavila je tvrtka. Macao i Hong Kong također su dospjeli na popis, na kojem nije bilo nijedne zemlje europskog kontinenta.

Kineska nacionalna zdravstvena komisija objavila je kasno u ponedjeljak da počevši od 8. siječnja putnici koji dolaze više neće morati u karantenu po dolasku na kopno, čime je prekinuta politika koja je trajala gotovo tri godine.

Vlasti su također rekle da će dopustiti kineskim građanima da nastave s putovanjem, bez navođenja pojedinosti o vremenu ili procesu.

Tijekom pandemije, Peking je spriječio kineske građane da dobiju putovnice ili napuste zemlju osim ako nisu imali jasan razlog, obično zbog posla.

Lunarna Nova godina, poznata i kao Proljetni festival, jedan je od najvećih državnih praznika u Kini. U 2023. godini praznik traje od 21. do 27. siječnja.

Tagovi: kineski turisti, NR Kina, ukidanje covid mjera, Singapur, Tajland, Malezija, Australija
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Span gubitnik dana, indeksi različitih predznaka
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Span gubitnik dana, indeksi različitih predznaka
ZAGREB - Utorak je Zagrebačkoj burzi donio različite predznake indeksa uz solidan promet.
Hrvatska po izdvajanjima za zdravstvo znatno zaostaje za EU-om
ZDRAVSTVO
Hrvatska po izdvajanjima za zdravstvo znatno zaostaje za EU-om
ZAGREB - Iako izdvajanja za zdravstvo rastu, ona značajno zaostaju za prosjekom Europske unije, a naročito najuspješnijim članicama EU-a, dok je zdravstveni sustav podfinanciran.
Crna Gora: Rekordni prihodi od kockanja
KOCKA
Crna Gora: Rekordni prihodi od kockanja
PODGORICA - Deset najvećih kompanija koje organiziraju sportsko klađenje i posjeduju kladionice lani su imale ukupan prihod veći od 151 milijun eura. Zajedno su ostvarili pozitivan neto rezultat od preko 41,7 milijuna eura, a zapošljavali su 2091 radnika.
Azijska tržišta: Većina indeksa u plusu
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Većina indeksa u plusu
ŠANGAJ -  Azijsko-pacifička tržišta uvelike su porasla u utorak, prateći poteze Wall Streeta, a ulagači očekuju kineski indeks menadžera nabave u proizvodnji za travanj.
Wall Street: Indeksi porasli, Tesla na vrhu dobitnika
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi porasli, Tesla na vrhu dobitnika
NEW YORK - Američki indeksi porasli su u ponedjeljak, a trgovci se pripremaju za tjedan kojim dominiraju korporativne zarade i sastanak Federalnih rezervi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE