GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

OTP Europa Plus dobitnik tjedna sa skokom od 1,47%

OTP Europa Plus dobitnik tjedna sa skokom od 1,47%
FONDOVSKI TJEDAN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.03.2013 / 13:05
Autor: SEEbiz / Hrportfolio
ZAGREB - Proteklog su tjedna kod fondova treći tjedan uzastopno prevladavali dobitnici. Od ukupno 84 aktivna fonda, 64 fonda ostvarila su rast vrijednosti.
Među 10 fondova s najvećim rastom nalazi se osam dioničkih i dva mješovita fonda. Tjedne promjene svih fondova kreću se u rasponu od 1,47 do -1,21 posto.

Na tjednoj razini je osam dioničkih fondova poraslo preko jedan posto. Najuspješniji dionički fond protekloga tjedna, od njih 27, koliko ih je poraslo, bio je OTP europa plus s rastom od 1,47 posto čime je postao i dobitnik tjedna. Slijede ga Raiffeisenovi Prestige Equity i World s rastom od 1,44 odnosno 1,40 posto. Kod dioničkih fondova palo je 13 fondova a najviše Fima Equity i NFD Aureus BRIC oboje za -1,21 posto čime su postali i gubitnici tjedna. Slijedi KD Nova Europa s padom od -0,64 posto.

Dvanaest mješovitih je poraslo a najuspješniji bio je ZB global čiji je tjedni rast iznosio 1,40 posto. Slijedi ga Raiffeisen Prestige s rastom od 1,29 posto. U grupi mješovitih fondova tri fonda bilježe pad a najviše su pali Agram Trust za -0,47 posto i NFD Aureus EM Balanced za -0,21 posto.

Kod obvezničkih fondova četvero su ostvarila pozitivne rezultate, naviše, za 0,23 posto, porastao je Raiffeisen Bonds, a slijedi ga HI-conservative s rastom od 0,15 posto. Na negativnoj strani ljestvice nalaze se također četiri fonda a najveći pad bilježi PBZ Bond s minusom od -0,32 posto.

Svi su novčani fondovi ostvarili pozitivne rezultate. Njihove promjene su se kretale u rasponu od 0,004 do 0,08 posto. Najuspješniji bio je Agram Euro Cash a slijede Auctor Cash i VB Cash oboje s rastom od 0,05 posto.

Promatramo li prinose od početka godine, 24 dionička fonda bilježe rast veći od pet posto, dok ih je pet poraslo preko deset posto. Najveći prinos od 15,33 posto ostvario je OTP indeksni a slijede, VB Crobex10 i HPB Dionički s prinosom od 14,68 odnosno 12,92 posto. Kod mješovitih fondova na vrhu ljestvice je C-Premium koji je porastao za 10,29 posto. Što se tiče obvezničkih i novčanih fondova u ovoj godini najviše su porasli Erste Bond za 0,90 posto, odnosno Agram Euro Cash za 0,82 posto.

Prema prinosu u zadnjih 12 mjeseci najuspješniji dionički fondovi su Allianz Equity s rastom od 16,71 posto te KD Victoria i A1 koji su ostvarili rast od 14,51 odnosno 14,40 posto. Najuspješnije mješovite fondove predvode Allianz Portfolio s rastom od 11,82 posto i C-Premium te ZB global koji bilježe rast od 7,90 odnosno 7,89 posto. Kod obvezničkih je najveći prinos u promatranom razdoblju ostvario OTP euro obveznički koji je porastao za %2B9,48 posto, a slijedi ga ZB bond s rastom od 5,36 posto. Kod novčanih fondova su najveći rast ostvarili Agram Euro Cash koji je porastao za 4,13 posto i Locusta Cash s prinosom od 3,78 posto.

www.hrportfolio.hr

Tagovi: OTP Europa Plus, Raiffeisen Prestige Equity, Agram Trust, VB CROBEX10, Raiffeisen World, Fima Equity, NFD Aureus BRIC, KD Nova Europa
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Serija rasta indeksa zaustavljena, promet pao
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Serija rasta indeksa zaustavljena, promet pao
BEOGRAD – Višednevni rast indeksa Beogradske berze prekinut je danas, a pala je trgovinska aktivnost.
Preminuo Bernard Madoff
IN MEMORIAM
Preminuo Bernard Madoff
NEW YORK - Bernard Madoff, osuđen zbog toga što je vodio najveću poznatu investicijsku prijevaru u povijesti, umro je u srijedu u američkom saveznom zatvoru gdje je služio 150 godina zatvora, objavila je savezna zatvorska uprava.
Zagrebačka burza: Indeksi blago pali, promet skroman
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi blago pali, promet skroman
ZAGREB - U mirnom trgovanju na Zagrebačkoj burzi u srijedu su indeksi blago oslabili, nakon jučerašnjeg skromnog rasta, no uz nešto veći promet, pri čemu su dvije dionice imale milijunski promet - povlaštena Adrisa i Zagrebačke banke.
Njemačka će do ljeta ponuditi digitalnu potvrdu o cijepljenju za olakšana putovanja
CIJEPLJENJE
Njemačka će do ljeta ponuditi digitalnu potvrdu o cijepljenju za olakšana putovanja
BERLIN - Njemačka će do ljeta svojim građanima koji su cijepljeni ponuditi potvrdu kojom će, između ostalog, biti omogućeno lakše putovanje, javljaju njemački mediji u srijedu pozivajući se na izvore u vladi.
Analitičari: Središnja turistička sezona ipak bi trebala biti bolja od lanjske
PROGNOZE
Analitičari: Središnja turistička sezona ipak bi trebala biti bolja od lanjske
ANALIZA - Razine iz 2019. u pogledu broja dolazaka i noćenja turista kao i financijski rezultat koji se odnosi na turističku potrošnju zasigurno neće biti dosegnute.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE