GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

OTP banka: Rast operativnih rezultata uz stabilne troškove rizika

OTP banka: Rast operativnih rezultata uz stabilne troškove rizika
PRVI KVARTAL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.06.2014 / 14:05
Autor: SEEbiz
ZADAR - OTP banka zabilježila je rast ukupnih kredita u prvom kvartalu, kao i porast tržišnog udjela u kreditiranju stanovništva. Banka ispunjava sve zacrtane planove profitabilnosti i efikasnosti.
„Uvjeti na hrvatskom tržištu u ovoj godini ne bilježe znakove oporavka, kako u segmentu stanovništva tako i u gospodarstvu. S obzirom na to, planove OTP banke postavili smo vrlo  oprezno i manje ambiciozno nego u prethodnim razdobljima. Unatoč ograničavajućim čimbenicima rasta i značajnim regulatornim pritiscima, u prvom kvartalu 2014. u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine zabilježili smo lagani porast operativnog rezultata i održavanje troškova rezerviranja za kreditne rizike na istoj razini“, izjavio je predsjednik Uprave banke Balázs Békeffy.

Tako u segmentu ukupnog operativnog prihoda neto kamatni prihodi padaju za svega 1,1% unatoč snažnim pritiscima regulatora i tržišta na kamatnu maržu. Neto prihodi od naknada su na istoj razini, a prihodi od kupoprodaje deviza i tečajnih razlika rastu za 117%. Ukupno operativni prihodi rastu za 2,3%, a operativni rezultat za 2,8%.

U prvom kvartalu 2014. OTP banka je ostvarila rast ukupnih kredita klijentima u visini 0,1% i povećala tržišni udjel na 3,46%. Krediti odobreni stanovništvu zabilježili su rast od 1,1% u prvom kvartalu što je iznad rasta sustava pa je zabilježen porast tržišnog udjela za 0,04 postotna boda (tržišni udjel s krajem ožujka 2014. iznosi 4,76%).

Ukupna bilanca 31. ožujka 2014. iznosila je 13,7 milijardi kuna, a tržišni udjel mjeren po ukupnoj bilanci iznosio je 3,36%. Od početka godine ukupna bilanca pala je za 0,4% što je utjecalo na smanjenje tržišnog udjela za 0,02 postotna boda.

Stopa adekvatnosti kapitala s krajem je ožujka iznosila 16,69%. Banka je tijekom prvog kvartala 2014. održavala kvalitetne izvore financiranja kroz depozite klijenata što je bilo podloga za rast kredita i održavanje stabilne likvidnosti.

U ovoj godini pred OTP bankom je zahtjevan postupak integracije Banco Popolare Croatia, ali i nastavak jačeg usmjerenja na razvoj odnosa s klijentima, posebno u segmentu modernih bankarskih procesa.

Tagovi: OTP banka Hrvatska, OTP
PROČITAJ I OVO
Veliko poskupljenje mesa u Srbiji
MESO
Veliko poskupljenje mesa u Srbiji
BEOGRAD - Prema procenama udruženja potrošača, dnevno je za osnovne životne namirnice potrebno oko dve hiljade dinara, bez tog iznosa ne vredi ni ulaziti u samouslugu, kažu potrošači. Cene gotovo neprimetno rastu, pa je tako od početka godine meso poskupelo u proseku 25 odsto.
Atinska berza postaje suvlasnik Beogradske berze
MANJINSKI PARTNER
Atinska berza postaje suvlasnik Beogradske berze
BEOGRAD - Atinska berza ATHEX postaće suvlasnik Beogradske berze BELEX. Grčka berza, prema informacijama sa ovdašnjeg tržišta kapitala, dobila je saglasnost Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije za sticanje 10,24 odsto ukupnog broja akcija srpske berze.
Stigla nova ECDC karta, evo kako stoji Hrvatska
KARTA
Stigla nova ECDC karta, evo kako stoji Hrvatska
ZAGREB - Europski centar za kontrolu i prevenciji bolesti objavio je novu kartu prema kojoj je kontitentalna Hrvatska i dalje zelena zona, dok je jadranska obala ostala narančasta.
Potrošnja putem Visa kripto kartica premašila milijardu dolara u prvoj polovici 2021.
KRIPTO SCENA
Potrošnja putem Visa kripto kartica premašila milijardu dolara u prvoj polovici 2021.
NEW YORK - Vrijednost kripto imovine pohranjene u digitalnim novčanicama danas se procjenjuje na stotine milijardi dolara, a za milijune ljudi diljem svijeta, koji koriste kripto platforme, jedan od najjednostavnijih načina trošenja kriptovaluta je putem Visa kartice.
Azijska tržišta: Kineski tehnološki sektor i dalje je pod pritiskom
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Kineski tehnološki sektor i dalje je pod pritiskom
ŠANGAJ - Azijski su indeksi u četvrtak imale pomiješanu izvedbu, a kineski tehnološki sektor i dalje je pod pritiskom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE