GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Osječko Sveučilište i Podravka potpisali sporazum o suradnji

Osječko Sveučilište i Podravka potpisali sporazum o suradnji
SURADNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.06.2017 / 16:50
Autor: SEEbiz
OSIJEK - Sporazum o suradnji osječkog Sveučillišta "Josipa Jurja Strossmayera" i koprivničke prehrambeno-farmaceutske tvrtke "Podravka" potpisan je u ponedjeljak u Osijeku.

Rektor osječkog Sveučilišta Željko Turkalj rekao je da su razgovori s "Podravkom" početi prije nekoliko mjeseci, tijekom kojih je zaključeno da postoji niz dodirnih točaka za uspostavu suradnje.

Suradnja će se odvijati u dva smjera, u organiziranju različitih edukativnih programa, koji bi bili potrebni zaposlenicima "Podravke", od programa cjeloživotnog obrazovanja do poslijediplomskih i doktorskih studija, dok bi drugi segment bila zajednička istraživanja od interesa za tvrtku i za osječko Sveučilište, koje ima razvijene istraživačke kapacitete vezane za prehrambenu industriju.

Smatramo da upravo u različitim aspektima istraživanja proizvodnje i prerade hrane možemo naći zajednički interes, budući da i "Podravka" ima svoj istraživački potencijal, sa znatnim brojem istraživača, što bi moglo biti osnova za prijavljivanje različitih projekata prema EU fondovima, a rezultati istraživanja bili bi usmjereni potrebama tvrtke "Podravka", kazao je rektor Turkalj.

Predsjednik Uprave "Podravke" Marin Pucar ocijenio je kako je ovo prvi korak u jačem povezivanju Slavonije s Podravinom i "Podravkom", koja kao vodeća prehrambena i farmacetuska industrija svoju strategiju i viziju gradi na visokoborazovanim kadrovima, koji se obrazuju i nakon završetka akademske naobrazbe, kada počnu radiiti unutar "Podravka" grupe.

Želimo da naši zaposlenici nastave sa svojim cjeloživotnim obrazovanjem i duboko sam vjeren kako će projekti, koje ćemo inicirati nakon ovga sporazuma, biti svrsishodni za osječko Sveučilište, tako i za 'Podravka' grupu, i u farmaceutskom i u prehrambenoj dijelu, jer u naše proizvode želimo ugraditi multidisciplinarna znanja, kako bi ih izbrendirali i plasirali na domaće i svjetsko tržište, zaključio je Pucar.

Tagovi: Osječko Sveučilište, Podravka, Marin Pucar
PROČITAJ I OVO
Zlato uzletjelo na najvišu razinu u dva mjeseca
PLEMENITI METALI
Zlato uzletjelo na najvišu razinu u dva mjeseca
LONDON – Cijena zlata dosegla je u ponedjeljak najvišu razinu od sedam tjedana jer su slabiji dolar i niži prinosi na američke državne obveznice povećali atraktivnost ovog plemenitog metala, iako je apetit za rizičnijom imovinom i dalje bio jak.
Dolarov indeks blizu najnižih razina u sedam tjedana
FOREX
Dolarov indeks blizu najnižih razina u sedam tjedana
LONDON - Tečaj dolara u utorak se zadržao blizu najniže razine u gotovo sedam tjedana prema najvažnijim svjetskim valutama na deviznim tržištima, a euro je dodatno ojačao jer su investitori optimističniji u vezi dinamike cijepljenja u Europi.
Mfin na aukciji prodao 2,34 milijarde kuna trezorskih zapisa
TREZORCI
Mfin na aukciji prodao 2,34 milijarde kuna trezorskih zapisa
ZAGREB - Ministarstvo financija u utorak je na aukciji prodalo gotovo 2,34 milijarde kuna trezorskih zapisa, što je 139 milijuna kuna više od planiranoga, pri čemu su trezorci s rokom dospijeća za godinu dana plasirani po kamatnoj stopi od svega 0,02 posto.
SAD će preporučiti građanima da ne putuju u 80 posto zemalja svijeta
PREPORUKE
SAD će preporučiti građanima da ne putuju u 80 posto zemalja svijeta
WASHINGTON - Američki State Department rekao je u ponedjeljak kako će preporuku građanima da ne putuju u određene države proširiti na oko 80% zemalja diljem svijeta zbog "rizika bez presedana za putnike" uslijed pandemije covida-19.
Zbog Brexita sve više robe isporučuje se preko Sjeverne Irske
ROBA
Zbog Brexita sve više robe isporučuje se preko Sjeverne Irske
LONDON - Sve više kompanija isporuke roba između Irske i Velike Britanije preusmjerava preko Sjeverne Irske da bi izbjegle birokraciju i kašnjenja nakon brexita, tvrde u dublinskoj luci.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE