GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Osetan pad ukupne imovine investicionih fondova

Osetan pad ukupne imovine investicionih fondova
FONDOVSKA SEDMICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.09.2012 / 17:35
Autor: Sašo Jazbinšek
BEOGRAD - Većina investicionih fondova proteklu nedelju završava u minusu. Pored osetnog pada ukupne imovine, čak deset investicionih fondova nedelju završava u minusu a pet ih je u plusu.
Pobednik nedelje je Raiffeisen World investicioni fond sa nedeljnim prinosom od 0.59 odsto a gubitnik nedelje Triumph ostvario je rezultat od -2.92 odsto.

U grupi fondova rasta vrednosti imovine uglavnom negativno. Dva fonda su u plusu dok je pet u minusu. Iza pobednika nedelje Raiffeisen World našao se Ilirika Dynamic sa 0.27 odsto rasta. Svi ostali fondovi beleže negativne rezultate. Triumph je na nedeljnom nivou izgubio -2.92 odsto, Ilirika Global -0.79 odsto, Fima ProActive -0.47 odsto, Kombank Infond -0.41 odsto i Ilirika Gold sa padom od -0.03 odsto.

Fondovi očuvanja vrednosti imovine većim delom su u plusu. Gubitke beleže Erste Euro Cash sa padom od -0.05 odsto i Citadel Novčani sa -0.07 odsto. Na pozitivnoj strani su se našli Raiffeisen Cash sa rastom %2B0.22 odsto a slede mu Erste Cash sa 0.20 odsto i lirika Cash koje beleži rast od 0.16 odsto.

Sva tri balansirana fonda beleže negativne rezultate. Ilirika Plus završava nedelju sa padom od -1.95 odsto slede Triumph Balance sa -0.47 odsto i Erste Euro Balanced 35 sa padom od -0.04 odsto.

Ukupna imovina otvorenih investicionih fondova je protekle nedelje smanjena za -6.28 odsto. Na dan 26.09.2012. godine imovina svih otvorenih investicionih fondova iznosila je 1,968,806,106.27 RSD. Najveći rast vrednosti imovine imao je fond Raiffeisen World, dok je najveći pad imao Kombank Infond.

 

Najveći rast

Raiffeisen World %2B0.59%

Ilirika Dynamic %2B0.27%

Najveći pad

Triumph -2.92%

Ilirika Plus -1.95%

www.investicioni-fondovi.com & www.rast.rs

Tagovi: investicioni fondovi, Kombank Infond, Raiffeisen World, Ilirika Gold, Raiffeisen Cash, Ilirika Plus, Triumph Balance, Erste Euro Balanced
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Indeksi potonuli dublje, trgovanje akcijama podbacilo
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Indeksi potonuli dublje, trgovanje akcijama podbacilo
BEOGRAD – Promet na domaćem tržištu akcija je podbacio danas, a BELEX indeksi su povećali gubitke.
Udruge njemačkih prijevoznika protiv popusta kod kazni za vozače iz Hrvatske
PROTIVLJENJE
Udruge njemačkih prijevoznika protiv popusta kod kazni za vozače iz Hrvatske
BERLIN - Udruga profesionalnih vozača teretnih vozila Njemačke Camion Pro kritizirala je praksu Saveznog ureda za teretni promet (BAG) koji vozačima teretnih vozila iz istočnoeuropskih zemalja, uključujući hrvatske, kazne u prometu i za nepridržavanje pravila o pauzama smanjuje i do 50 posto, priopćeno je u četvrtak.
Dolarov indeks na najnižim razinama u četiri tjedana
FOREX
Dolarov indeks na najnižim razinama u četiri tjedana
LONDON - Dolar je kliznuo u četvrtak na najniže razine u četiri tjedana prema drugim najvažnijim svjetskim valutama na deviznim tržištima, pritisnut slabijim prinosima na američke obveznice budući da su investitori prilično uvjereni da će američka središnja banka dulje vrijeme zadržati niske kamatne stope.
Turistička pristojba u nautici plaća se isključivo putem online portala
NAUTIČARI
Turistička pristojba u nautici plaća se isključivo putem online portala
ZAGREB - Prema novoj odluci i dogovoru Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, naplata turističke pristojbe u nautici moguća je jedino i isključivo putem online portala nautika.evisitor.hr.
Zašto je nastao zastoj na kontejnerskom tržištu?
KONTEJNERI
Zašto je nastao zastoj na kontejnerskom tržištu?
BERLIN - Većina robne razmjene između glavnih svjetskih tržišta odvija se morskim putem. I u velikoj većini slučajeva za to su potrebni kontejneri. Ali do njih je trenutno teško doći. Zašto?
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE