GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Osetan pad ukupne imovine investicionih fondova

Osetan pad ukupne imovine investicionih fondova
FONDOVSKA SEDMICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.09.2012 / 17:35
Autor: Sašo Jazbinšek
BEOGRAD - Većina investicionih fondova proteklu nedelju završava u minusu. Pored osetnog pada ukupne imovine, čak deset investicionih fondova nedelju završava u minusu a pet ih je u plusu.
Pobednik nedelje je Raiffeisen World investicioni fond sa nedeljnim prinosom od 0.59 odsto a gubitnik nedelje Triumph ostvario je rezultat od -2.92 odsto.

U grupi fondova rasta vrednosti imovine uglavnom negativno. Dva fonda su u plusu dok je pet u minusu. Iza pobednika nedelje Raiffeisen World našao se Ilirika Dynamic sa 0.27 odsto rasta. Svi ostali fondovi beleže negativne rezultate. Triumph je na nedeljnom nivou izgubio -2.92 odsto, Ilirika Global -0.79 odsto, Fima ProActive -0.47 odsto, Kombank Infond -0.41 odsto i Ilirika Gold sa padom od -0.03 odsto.

Fondovi očuvanja vrednosti imovine većim delom su u plusu. Gubitke beleže Erste Euro Cash sa padom od -0.05 odsto i Citadel Novčani sa -0.07 odsto. Na pozitivnoj strani su se našli Raiffeisen Cash sa rastom %2B0.22 odsto a slede mu Erste Cash sa 0.20 odsto i lirika Cash koje beleži rast od 0.16 odsto.

Sva tri balansirana fonda beleže negativne rezultate. Ilirika Plus završava nedelju sa padom od -1.95 odsto slede Triumph Balance sa -0.47 odsto i Erste Euro Balanced 35 sa padom od -0.04 odsto.

Ukupna imovina otvorenih investicionih fondova je protekle nedelje smanjena za -6.28 odsto. Na dan 26.09.2012. godine imovina svih otvorenih investicionih fondova iznosila je 1,968,806,106.27 RSD. Najveći rast vrednosti imovine imao je fond Raiffeisen World, dok je najveći pad imao Kombank Infond.

 

Najveći rast

Raiffeisen World %2B0.59%

Ilirika Dynamic %2B0.27%

Najveći pad

Triumph -2.92%

Ilirika Plus -1.95%

www.investicioni-fondovi.com & www.rast.rs

Tagovi: investicioni fondovi, Kombank Infond, Raiffeisen World, Ilirika Gold, Raiffeisen Cash, Ilirika Plus, Triumph Balance, Erste Euro Balanced
PROČITAJ I OVO
Bitcoin potopljen, ušao u medvjeđe tržište
POTOP
Bitcoin potopljen, ušao u medvjeđe tržište
NEW YORK - Vrijednost bitcoina u petak je potopljena gotovo osam posoto pa je najpopularnija kriptovaluta pala na najnižu razinu u sedam tjedana.
Australija uvodi ograničenja putovanja za devet južnoafričkih zemalja
POTEZI
Australija uvodi ograničenja putovanja za devet južnoafričkih zemalja
MELBOURNE - Australija je u subotu uvela ograničenja osobama koje su boravile u devet južnoafričkih zemalja zbog zabrinutosti novim sojem koronavirusa "omicronom", pri čemu vlada zahtijeva 14-dnevnu karantenu i za australske državljane koji se vraćaju iz tih zemalja, rekao je ministar zdravstva Greg Hunt.
Novi sojevi koronavirusa održavaju ograničenja putovanja u svim regijama svijeta
OGRANIČENJA
Novi sojevi koronavirusa održavaju ograničenja putovanja u svim regijama svijeta
ZAGREB - Novi sojevi koronavirusa 'održavaju' ograničenja putovanja u svim svjetskim regijama, pri čemu ograničenja još uvijek ima 98 posto svih odredišta u svijetu, a jedno od pet i dalje ima potpuno zatvorene granice, podaci su iz novog izdanja izvješća Svjetske turističke organizacije-UNWTO o ograničenjima putovanja.
Zagrebačka burza: Pad u skladu s globalnim kretanjima
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Pad u skladu s globalnim kretanjima
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak je ostvaren znatno veći promet nego prethodnih dana, dok su Crobex indeksi pratili pad svjetskih burzi, koje su pod pritiskom zbog širenja nove varijante koronavirusa.
Dolarov indeks oslabio zbog pojave nove varijante virusa
FOREX
Dolarov indeks oslabio zbog pojave nove varijante virusa
LONDON - Tečaj dolara u petak je oslabio prema najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima nakon vijesti o pojavi nove varijante koronavirusa, što je uznemirilo investitore i okrenulo ih valutama koje percipiraju sigurnim lukama za kapital u neizvjesnim vremenima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE