GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Organizacija Adventa u rukama Zagrebačkog velesajma

Organizacija Adventa u rukama Zagrebačkog velesajma
NEOBIČNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.10.2020 / 08:14
Autor: SEEbiz / 24 sata
ZAGREB - Gradonačelnik Milan Bandić tijekom ljeta i rane jeseni nije pronašao bolji model organizacije koji ne bi uključivao preprodaju lokacija koje su dodijeljene tvrtkama bez natječaja.

Zato je prvo htio povjeriti organizaciju Turističkoj zajednici, ali je ona odbila, a i Ministarstvo turizma reklo je da bi to bilo protuzakonito. Zatim je pokušao prebaciti organizaciju na Zagrebački holding, podružnicu Tržnice. Ali to njima nije rekao, a u konačnici su u Holdingu odbili preuzeti taj vrući krumpir. Sad će gradske površine dobiti Zagrebački velesajam, odlučili su tijekom dana.

- Oni imaju iskustvo u organizaciji manifestacija i oni trebaju dalje provoditi natječaje za zakup kućica i sve organizirati - kaže sugovornik 24 sata iz Zagreba.

Odluka bi trebala biti izglasana u utorak na skupštini. To znači da ostaje tek mjesec dana i za natječaje i za cijelu organizaciju. Zasad uopće nema usuglašenih kriterija i smjernica kako bi sve trebalo izgledati. Jedino što se zna da bi zbog epidemioloških mjera trebalo biti znatno manje ugostiteljskih kućica s hranom i pićem.

Marin Medak, predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja, kaže kako su u Zagrebu pristali i na to da ugostitelji mogu na svojim lokacijama terasa imati ponudu hrane u vrijeme Adventa.

- Tako će se disperzirati protok ljudi. Što se tiče samih kućica u središtu grada, zalažemo se za to da prioritet imaju obrtnici i ugostitelji koji zaista i rade cijelu godinu u Zagrebu. Ne želimo da ugostitelji plaćaju skupi podnajam, a nemaju nikakvu sigurnost. Spremni smo snositi dio troškova organizacije - kaže Medak.

Zagreb je prijašnjih godina jeftino dao odabranim tvrtkama lokacije, a onda su oni skupo iznajmljivali kućice ugostiteljima i suvenirnicama.

Tagovi: Advent u Zagrebu, Zagrebački velesajam, Zagrebački holding, Milan Bandić, Turistička zajednica Grada Zagreba
PROČITAJ I OVO
Europske burze porasle uoči izvješća o zapošljavanju u SAD-u
RAST
Europske burze porasle uoči izvješća o zapošljavanju u SAD-u
FRANKFURT - Na europskim su burzama u petak ujutro cijene dionica porasle, zahvaljujući dobrim gospodarskim pokazateljima i boljim nego što se očekivalo poslovnim rezultatima europskih kompanija.
Domaćih turista u komercijalnom smještaju u ožujku dvostruko više nego lani
UZLET
Domaćih turista u komercijalnom smještaju u ožujku dvostruko više nego lani
ZAGREB - Domaćih turista u komercijalnim smještajnim objektima u ožujku je bilo čak 103 posto više nego u istom mjesecu 2020. ili njih 88 tisuća, koji su ostvarili i 74 posto više noćenja, a unatoč padu dolazaka i noćenja stranih turista i ukupno je u tim objektima u ožujku bilo više turista nego lani, podaci su DZS-a.
Marko Domijan kupio 154 dionice Atlantske plovidbe
KUPNJA
Marko Domijan kupio 154 dionice Atlantske plovidbe
DUBROVNIK - Glavni izvršni direktor Atlantske plovidbe Marko Domijana kupio je 154 dionice dubrovačkog brodara po prosječnoj ponderiranoj cijeni zbirnih transakcija od 325,00 kn po dionici.
Kina postala najveće tržište za kubanske cigare
CIGARE
Kina postala najveće tržište za kubanske cigare
PEKING - Kina je u 2020. godini prestigla Španjolsku i postala glavno tržište za kubanske cigare, izvijestila je kompanija Habanos, no sve veća potražnja azijskog diva ne može kompenzirati pad prodaje na drugim tržištima.
Evo kada će Hrvatska uvesti Covid putovnice
DOKUMENTI
Evo kada će Hrvatska uvesti Covid putovnice
ZAGREB - “Hrvatska želi od 1. lipnja početi primjenjivati digitalni zeleni certifikat, odnosno zelene covid putovnice koje će sadržavati informaciju je li osoba cijepljena, ima li negativan PCR test ili je preboljela covid “, rekla je u četvrtak na sjednici saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije državna tajnica MUP-a Terezija Gras.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE