GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Optima grupa: Samo Rafinerija Modriča pozitivno poslovala

Optima grupa: Samo Rafinerija Modriča pozitivno poslovala
POSLOVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.03.2013 / 13:06
Autor: SEEbiz / Glas Srpske
BANJA LUKA - Rafinerija ulja Modriča ostvarila je u prošloj godini pozitivan poslovni rezultat, dok su preostala tri preduzeća iz grupacije "Nestro" - Rafinerija nafte Brod, "Nestro petrol" i "Optima grupa" poslovala sa gubitkom.
U finansijskom izvještaju Rafinerije ulja Modriča, koji je objavljen na Banjalučkoj berzi, navodi se da je ovo preduzeće u prošloj godini ostvarilo dobit od 28.074 KM, dok je godinu ranije dobit iznosila 238.878 KM.

Ukupni prihodi preduzeća prošle godine bili su 82,51 miliona KM, dok su rashodi iznosili 82,42 miliona KM. Rafinerija nafte Brod je prošle godine ostvarila gubitak od 51,7 miliona KM, što je za 2,4 miliona više u odnosu na 2011. godinu, kada je gubitak iznosio 49,3 miliona KM. Ukupni prihodi preduzeća lani su iznosili 87,4 miliona KM, dok su rashodi bili 138,7 miliona KM.

Preduzeće "Nestro petrol" ostvarilo je gubitak od 7,4 miliona KM, dok je u 2011. godini imalo dobit od 584.566 KM. Ukupni prihodi ovog preduzeća u 2012. godini iznosili su 277,9 miliona KM, dok su rashodi bili 287,9 miliona KM. Generalni direktor Fabrike ulja Modriča Pero Dugić rekao je da su u prošloj godini ostvarili nešto manju dobit u odnosu na 2011. godinu, ali da su lani imali i znatno više investicija.

On je istakao da Rafinerija ulja Modriča u ovoj godini planira povećanje i proizvodnje i prihoda.

Prvi zamjenik direktora "Optima grupe" Slavko Šćepanović rekao je da je Fabrika ulja Modriča jedina u okviru grupacije imala dobit, ali da je imala nižu dobit od očekivane zbog pada vrijednosti kapitala.

Tagovi: Optima grupa, Rafinerija ulja, Rafinerija nafte, Nestro Petrol, Slavko Šćepanović
PROČITAJ I OVO
Novi pad na Wall Streetu, katastrofa United Airlinesa
KOREKCIJA
Novi pad na Wall Streetu, katastrofa United Airlinesa
NEW YORK - Američki su indeksi pali drugi uzastopni dan, a najviše su stradale dionice u sektoru zračnog prijevoza.
Bill Miller: Bitcoin ulazi u mainstream, nema govora o balonu
PORUKE
Bill Miller: Bitcoin ulazi u mainstream, nema govora o balonu
NEW YORK - Dugogodišnji investitor Bill Miller smatra kako bitcoin nije balon već kako najpopularnija kriptovaluta čvrsto ulazi u mainstream.
Beogradska berza: Metalac dobitnik dana
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Metalac dobitnik dana
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze skliznuli su danas naniže, a splasnula je i investiciona aktivnost na domaćem tržištu kapitala.
Zagrebačka burza: Brodari najveći dobitnici, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Brodari najveći dobitnici, indeksi pali
ZAGREB - Domaće tržište kapitala u utorak se vratilo u crveni teritorij, pri čemu su indeksi CROBEX i CROBEX10 oslabili 0,1 posto i 0,2 posto.
Zlato uzletjelo na najvišu razinu u dva mjeseca
PLEMENITI METALI
Zlato uzletjelo na najvišu razinu u dva mjeseca
LONDON – Cijena zlata dosegla je u ponedjeljak najvišu razinu od sedam tjedana jer su slabiji dolar i niži prinosi na američke državne obveznice povećali atraktivnost ovog plemenitog metala, iako je apetit za rizičnijom imovinom i dalje bio jak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE