GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Opština Budva aktivirala hipoteku, Knežević duguje 50.000 eura za porez

Opština Budva aktivirala hipoteku, Knežević duguje 50.000 eura za porez
POREZNI DUG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.06.2017 / 21:29
Autor: SEEbiz / Vijesti
BUDVA - Opština Budva stavila je hipoteku na atraktivni zemljišni kompleks u zaleđu plaže Kamenovo kojim gazduju firme pod kontrolom biznismena Duška Kneževića, zbog poreskog duga od oko 50.000 eura.

Kompleks od 33.000 kvadrata na kojem se nekada nalazilo kosovsko odmralište, uknjižen je na firmu "Rekreaturs" iz Budva, banku Kosovo iz Prištine i kompaniju "Kožar" sa Kosova.

Prema Centralnom registru Privrednog suda, "Rekreaturs" odnedavno kontroliše Kneževićeva Atlas banka koja ima 99,7 odsto kapitala. "Atlas hotel group" ima 0,28 odsto kapitala.

Zbog poreskog duga od 50.161 eura, Sekretarijat za privredu i finansije donio je rješenje da se upiše hipoteka, kao garancija da će poreski dužnik izmiriti obavezu.

Opština je upisala hipoteku na zemlju koja je pod restitucijom.

Osnovni sud iz Kotora je još 2003. izrekao mjeru privremene zabrane otuđenja firmi "Rekreaturs", na osnovu tužbe mještena koji traže povraćaj đedovine.

Povraćaj prava svojine nad zemljištem traži i kosovska Agencija za privatizaciju, koja osporava način na koji je „Rekreaturs", čije je sjedište nekada bilo u Prištini, preselio u Budvu nakon ratnih dešavanja 1999.

Priča o Kamenovu počela je 1957. godine, kada je sreski odbor na Cetinju eksproprisao ukupno 15.000 kvadata zemlje od starosjedilaca. Ubrzo je izgrađeno odmaralište za radnike sa Kosova, da bi se 1989. "Rekreaturs" uknjižio na dodatnih 12.000 kvadrata.

Nakon rata 1999. godine, u gotovo oronulo radničko odmaralište uselile su se izbjeglice sa Kosova koje su iseljene tek prije pet godine. Mještani Kamenova i Svetog Stefana već više od deceniju vode sudsku borbu za povratak đedovine.

Ministarstvo održivog razvoja izdalo je kompaniji "Rekreaturs" prije dvije i po godine urbanističko-tehničke uslove - prvi papir u proceduri dobijanja građevinske dozvole.

Planskim dokumentom koji je Vlada usvojila, u uvali Kamenovo predviđena je gradnja turističkog naselja sa pet zvjezdica, koje će objedinjavati hotel, ili dva kondo hotela, i 14 vila.

"Rekreaturs" do sada nije podnosio zahtjev za dobijanja građevinske dozvole.

Tagovi: Opština Budva, Duško Knežević, Atlas Group, Atlas banka, Rekreaturs
PROČITAJ I OVO
Novi zakon: Trgovcima kazna i do četiri posto prometa za povredu prava potrošača
REGULATIVA
Novi zakon: Trgovcima kazna i do četiri posto prometa za povredu prava potrošača
ZAGREB - Od svibnja 2022. godine na hrvatsko tržište bit će zabranjeno stavljati robu dvojne kvalitete, a trgovci će za prekogranične povrede potrošačkih prava moći biti kažnjeni iznosom i do 4 posto godišnjeg prometa, proizlazi iz prijedloga novog Zakona o zaštiti potrošača.
Horvat: Spremni smo pokrenuti jednu hrvatsku željezaru
VISOKE CIJENE METALA
Horvat: Spremni smo pokrenuti jednu hrvatsku željezaru
OPATIJA - Ponovio je to i u kasnijoj panel-diskusiji, dodavši da se o toj inicijativi raspravljalo na međuresornom sastanku na razini užeg kabineta Vlade, da je prijedlog bio na stolu, ali da odluka nije donesena.
Izjednačio se promet na Zagrebačkoj burzi i u kriptomjenjačnicama
FINANCIJSKA TRŽIŠTA
Izjednačio se promet na Zagrebačkoj burzi i u kriptomjenjačnicama
ZAGREB - Žigman: Niz je raznih financijskih institucija ušlo u kriptoimovinu, npr. bitcoin, i tu bi se mogao stvoriti problem za nas regulatore.
Beogradska berza: Messer Tehnogas gubitnik dana, indeksi pali
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Messer Tehnogas gubitnik dana, indeksi pali
BEOGRAD - Akcije na Beogradskoj berzi nastavile su kretanje silaznm putanjom, gurajući indekse u minus i na dnevnom i na nedeljenom nivou, dok su investitori bili malo aktivniji poslednjeg trgovačkog dana u ovoj sedmici.
Fedova najava promjene smjera poduprla dolar
FOREX
Fedova najava promjene smjera poduprla dolar
LONDON - Dolar je u petak ojačao na međunarodnim tržištima valuta, poduprt najavom američke središnje banke da će početi podizati ključne kamatne stope prije no što je namjeravala.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE