GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Olgica Spevec: Očekujemo dodatne podatke kako bi odobrili preustroj brodogradilišta

Olgica Spevec: Očekujemo dodatne podatke kako bi odobrili preustroj brodogradilišta
BRODOGRADNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.09.2011 / 16:20
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Predsjednica Vijeća Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) Olgica Spevec izjavila je danas da će ta agencija dovršiti izradu rješenja o prihvaćanju programa preustroja brodogradilišta 3. maja, Kraljevice i Brodotrogira kada joj Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva dostavi dodatne podatke koje je Agencija zatražila početkom kolovoza.
Olgica Spevec je danas u riječkoj županijskoj Gospodarskoj komori izlagala o trgovinskoj, industrijskoj i politici zaštite tržišnog natjecanja u promijenjenim uvjetima poslovanja ulaskom Hrvatske u EU.

Na upit novinara, Spevec je kazala da je AZTN dodatno zatražila od Ministarstva, kao davatelja potpora, dopunu zahtjeva za odobrenje programa preustroja, u elementima koji se odnose na podatke o financijskim pokazateljima i rezultatima poslovanja, podatke povezane s kategorijama potpora koje će se dodjeljivati prema tom programu i ostale podatke.

Spevec je rekla da je u komunikaciji s Ministarstvom, kazavši da o razlozima zbog kojih ono još nije dostavilo tražene podatke ne može govoriti, ali je dodala da je riječ o tehničkim detaljima koji su bitni radi objavljivanja rješenja u Narodnim novinama, te da smatra da "Ministarstvo još neke stvari mora do kraja raščistiti s ulagačem".

Bitno je to da su glavni elementi rješenja odobreni već ranije i od strane AZTN-a i od strane Europske komisije, kazala je Spevec navodeći da se ti elementi odnose na kapacitete, vlastiti doprinos restrukturiranju i na ukupan iznos državnih potpora te dodavši da je to omogućilo završetak pregovora i da omogućuje brodogradilištima sklapanje novih ugovora.

Očekujemo da ćemo dobiti potrebne podatke kako bi mogli izdati formalno rješenje i kako bi se privatizacijski ugovor u Agencijom za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) mogao finalizirati i dostaviti Europskoj komisiji na odobrenje, odnosno kako bi ona pregledala jesu li glavni elementi sadržani i u privatizacijskom ugovoru.

Ne smatram da je veliki problem to što mi formalno nismo izdali rješenje, ali je ono nužno prije donošenja konačne odluke o prihvaćanju ugovora o privatizaciji i iz tog razloga očekujem da će Ministartsvo podatke koje mora dostaviti, dostaviti u što kraćem roku, kazala je.

Spevec je još kazala da se potpore sadržane u programu preustroja ne bi smjele dodjeljivati bez da je program i formalno odobren i bez da je investitor ušao u brodogradilište, da privatizaciju, kada ona na bi bila završena ranije, neće moći rješavati tehnička vlada, te da i premijerka Jadranka Kosor smatra da taj posao treba završiti što prije.

Odgovarajući na pitanje sudionika skupa, Spevec je ocijenila da ostvarivanje planova preustroja brodogradilišta i stvarni uspjeh u tom području ovisi o nama te da su uvjeti za domaća brodogradilišta, koji su dogovoreni u pregovorima, u odnosu na primjerice poljska brodogradilišta, relativno povoljni.
Tagovi: Olgica Spevec, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja, AZTN, brodogradnja
PROČITAJ I OVO
Britanski turisti ne moraju u karantenu nakon posjeta Hrvatskoj
PUTOVANJA
Britanski turisti ne moraju u karantenu nakon posjeta Hrvatskoj
LONDON - Britanski građani koji posjete Hrvatsku neće nakon povratka morati u 14-dnevnu samoizolaciju kako bi se spriječilo širenje koronavirusa, pokazuje popis zemalja koje vlada u Londonu smatra manje rizičnima u vrijeme pandemije.
Zagrebačka burza: Mizeran promet i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Mizeran promet i pad indeksa
ZAGREB - Tijekom cijelog tjedna investitori nisu pronašli dovoljno razloga za rizik. Niti danas nije bilo izdanja s milijunskim prometom.
Dolar blago ojačao na kraju tjedna
FOREX
Dolar blago ojačao na kraju tjedna
LONDON - Dolar je u petak blago ojačao prema košarici najznačajnijih svjetskih valuta na međunarodnom tržištu u relativno mirnom trgovanju zbog praznika u SAD-u i izostanka važnijih gospodarskih vijesti koje bi potaknule tržište.
U Hrvatskoj 330.000 turista, što je na razini 60 posto u odnosu na isti dan lani
STATISTIKA
U Hrvatskoj 330.000 turista, što je na razini 60 posto u odnosu na isti dan lani
CRIKVENICA - U Hrvatskoj se danas, po podacima eVisitora, odmara oko 330 tisuća turista, što je na razini oko 60 posto u usporedbi s istim danom prošle godine, a najviše ih boravi u Istri i na Kvarneru, rekao je u petak nakon koordinacijskog sastanka s predstavnicima turističkih zajednica iz Primorsko-goranske županije direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristjan Staničić.
Ugostitelji od Marića traže niži PDV, dostupnost financiranja i ukidanje parafiskalnih nameta
ZAHTJEVI
Ugostitelji od Marića traže niži PDV, dostupnost financiranja i ukidanje parafiskalnih nameta
ZAGREB - Vodstvo Nacionalne udruge ugostitelja održalo je sastanak s potpredsjednikom Vlade i ministrom financija Zdravkom Marićem u sklopu kojeg su u ime članova udruge predali popis mjera koje smatraju nužnima za očuvanje svoje industrije u okolnostima krize izazvane epidemijom koronavirusa i nastavak normalnog poslovanja po završetku iste.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE