GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ogroman korak Morgan Stanleya u smjeru bitcoina

Ogroman korak Morgan Stanleya u smjeru bitcoina
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.03.2021 / 20:07
Autor: Siniša Malus
NEW YORK - Morgan Stanley prva je velika američka banka koja je svojim klijentima za upravljanje bogatstvom ponudila pristup bitcoin fondovima, ekskluzivno je doznao CNBC.

Investicijska banka, gigant u upravljanju bogatstvom s imovinom klijenata vrijednom četiri bilijuna dolara, u srijedu je internim memorandumom najavila svojim financijskim savjetnicima da pokreće pristup trima fondovima koji omogućavaju vlasništvo nad bitcoinima, rekli su CNBC-u dobro obaviješteni izvori.

Ovo odluku, značajan korak za prihvaćanje bitcoina kao investicijske kategorije, Morgan Stanley je donio nakon što su klijenti zahtijevali izloženost kriptovaluti. Snažan rast bitcoina u proteklih godinu dana stavio je tvrtke s Wall Streeta pod pritisak da razmisle o uključivanju u novu klasu imovine.

Ali, barem za sada banka samo svojim bogatijim klijentima dopušta pristup ovoj vrsti imovine: banka je smatra prikladnom za ljude s "agresivnom tolerancijom na rizik" koji imaju najmanje dva milijuna dolara imovine u vlasništvu tvrtke.

Investicijskim tvrtkama treba najmanje pet milijuna američkih dolara da bi se kvalificirale za nove udjele. U oba slučaja računi moraju biti stari najmanje šest mjeseci.

Čak i za one akreditirane američke investitore s brokerskim računima i dovoljnom imovinom da se kvalificiraju, Morgan Stanley ograničava ulaganja u bitcoin na najviše 2,5% njihove ukupne neto vrijednosti.

Dva fonda u ponudi su u vlasništvu Galaxy Digitala, kripto tvrtke koju je osnovao Mike Novogratz, dok je treći zajednički napor upravitelja imovine FS Investments i bitcoin tvrtke NYDIG.

Galaxy Bitcoin Fund LP i FS NYDIG Select Fund imaju minimalna ulaganja od 25.000 USD, dok Galaxy Institutional Bitcoin Fund LP ima ulagački minimum od pet milijuna USD.

Klijenti će vjerojatno moći ulagati već sljedeći mjesec, nakon što financijski savjetnici banke završe tečajeve obuke povezane s novom ponudom.

Odjeli za upravljanje bogatstvom Goldman Sachs, JPMorgan Chase i Bank of America trenutno ne dopuštaju svojim savjetnicima da nude izravna ulaganja u bitcoin.

Ranije ovog mjeseca, a o čemu je pisao i SEEbiz, JPMorgan je podnio dokumente koji se odnose na novo dužničko ulaganje vezano za košaru dionica s kripto izloženošću poput MicroStrategy, softverske tvrtke koja drži bitcoin u svojoj bilanci i platne tvrtke Square.

Tagovi: Morgan Stanley, bitcoin, Galaxy Institutional Bitcoin Fund, Galaxy Digitala, Mike Novogratz, FS Investments, NYDIG, kriptovalute, JPMorgan
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
ZAGREB - Kraj tjedna donio je rast indeksa na Zagrebačkoj burzi uz solidan promet.
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OBVEZNICE
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OPATIJA - U sklopu dvodnevne konferencije „Financijsko tržište“ koju tradicionalno organiziraju HUB, HNB i HANFA, svoje poglede na aktualnu financijsku situaciju i izazove iznijeli su ugledni ekonomosti, među kojima je i predsjednik je Upravnog vijeća HANFA-e Ante Žigman.
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
KAZNE
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
VENECIJA - U Veneciji je u četvrtak turistima naplaćena ulaznica za prvi posjet gradu. Prema podacima gradskih vlasti, ulaznicu je platilo 15.700 posjetitelja. Gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro je nakon prvog dana probno uvođenje poreza ocijenio uspješnim. Neki su stanovnici ipak bili manje zadovoljni, pa su svoje nezadovoljstvo iskazali prosvjedom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE