" />
"> Od početka lipnja više od 532 tisuće turista i 2,6 milijuna noćenja | SEEbiz.eu

Od početka lipnja više od 532 tisuće turista i 2,6 milijuna noćenja

Od početka lipnja više od 532 tisuće turista i 2,6 milijuna noćenja
BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.06.2020 / 16:30
Autor: SEEbiz

ZAGREB - Hrvatsku je od početka lipnja posjetilo više od 532 tisuće turista, koji su ostvarili više od 2,6 milijuna noćenja, a trenutno je otvoreno 600 hotela i 325 kampova, podaci su Hrvatske udruge turizma (HUT) iz u srijedu objavljenog newslettera "Croatia Turism & Travel weekly".

"Hrvatska je zahvaljujući kvalitetnoj epidemiološkoj situaciji i dalje percipirana kao najsigurnija zemlja za ljetovanje na Mediteranu. Broj stranih gostiju raste svakog tjedna, a Hrvatska je potvrdila status jedne od najpoželjnijih turističkih destinacija ovog ljeta - od početka lipnja Hrvatsku je posjetilo više od 532 tisuće turista, koji su ostvarili više od 2,6 milijuna noćenja, a najviše inozemnih gostiju je iz Njemačke (23,5 posto), Slovenije (19,5 posto), Austrije (8,8 posto) i Češke (5,8 posto)", ističu iz HUT-a.

Po podacima HUT-a, trenutno je u Hrvatskoj otvoreno 600 hotela i 325 kampova, a svakodnevno se otvaraju novi hoteli, kampovi, turistička naselja, noćni klubovi, zabavni parkovi i ostali turistički sadržaji.

Ocjenu da Hrvatska i dalje ima jednu od najboljih epidemioloških situacija u EU i na Mediteranu potkrepljuju i podacima da je trenutno samo 18 zaraženih na bolničkom liječenju, a ukupno je 136 aktivnih slučajeva.

"Iako u Hrvatskoj ne postoje nikakva ograničenja (obvezno je nošenje maski u javnom prijevozu te su one preporučene u zatvorenim prostorima) standardi sigurnosti su visoki, a hrvatski epidemiolozi su napravili vrlo detaljne smjernice za sve tipove objekata i turističkih usluga koje su implementirane diljem zemlje", ističu iz udruge turizma.

Podsjećaju da je Hrvatska detaljno razradila smjernice u slučaju pojave zaraženih u turističkim destinacijama, koje predviđaju adekvatnu izolaciju i liječenje zaraženih, a sve destinacije imaju specijalizirane turističke ambulante koje su spremne brzo i sigurno djelovati u slučaju pojave zaraze.

Iz HUT-a također ističu kako su u svim turističkim objektima postavljeni visoki standardi sigurnosti, kompanije se drže svih preporučenih smjernica za organizaciju rada objekata i svih turističkih sadržaja, a objekti i zaposlenici su opremljeni potrebnim zaštitnim i dezinfekcijskim sredstvima kako bi gosti bili sigurni na svom odmoru.

Podsjećaju da Hrvatska ima otvorene granice za dolazak turista iz zemalja EU i nitko tko ulazi u zemlju ne treba ići u samoizolaciju niti treba imati bilo kakav test na COVID-19.

S obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije u susjednim zemljama, Hrvatska je uvela poseban režim ulaska za osobe iz BiH, Kosova, Srbije i Sjeverne Makedonije, koje će biti pri ulasku u Hrvatsku dužne boraviti u samoizolaciji 14 dana. Obveza samoizolacije se ne primjenjuje na one koji tranzitiraju kroz te zemlje.

Iz HUT-a svima koji namjeravaju doći u Hrvatsku savjetuju da radi skraćenja procedure na graničnom prijelazu prethodno ispune najave na https://entercroatia.mup.hr/.

I vlasnicima ili korisnicima strane brodice ili jahte kod uplovljavanja u Hrvatsku također preporučaju da unaprijed dostave svoje podatke putem web stranice https://entercroatia.mup.hr/ (od podataka se treba unijeti predviđena ruta plovidbe/predviđena mjesta veza/sidrenja, broj mobitela i e-mail adresa).

Sve hrvatske marine su otvorene i nude punu uslugu, a charter flote spremno dočekuju turiste, ističu iz HUT-a, podsjećajući kako je Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao konkretne preporuke za rad, odnosno boravak na jahtama, brodicama i drugim plovilima.

Podsjećaju i da je Europska komisija s ukidanjem ograničenja slobodnog kretanja i kontrole na unutarnjim granicama pokrenula i mrežnu platformu "Re-open EU" koja na jednom mjestu i u realnom vremenu nudi informacije važne za putovanja i planiranje odmora ove sezone. Zajednička EU platforma pokazala je kako je Hrvatska, zahvaljujući kvalitetnoj epidemiološkoj situaciji, u potpunosti otvorila granice prema EU zemljama, napominju uz ostalo iz HUT-a u najnovijem newsletteru.

Tagovi: Hrvatska udruga turizma, Enter Croatia, hrvatski turizam, Veljko Ostojić,
PROČITAJ I OVO
Njemačka vlada najavljuje bržu obnovu željeznica
ŽELJEZNICA
Njemačka vlada najavljuje bržu obnovu željeznica
BERLIN - Njemačka željeznička mreža djelomično je u lošem stanju - posljedice su kašnjenje vlakova. Vlada je u srijedu usvojila nacrt zakona o proširenju njemačkih željeznica.
Primorac: Veliki interes investitora za  hrvatske euroobveznice
OBVEZNICE
Primorac: Veliki interes investitora za hrvatske euroobveznice
ZAGREB - Ministar financija Marko Primorac je ocijenio da je zanimanje investitora za hrvatsku euroobveznicu bilo iznimno te kazao da je Hrvatska nakon ulaska u eurozonu i šengenski prostor sve snage usmjerila pristupanju OECD-u.
Zagrebačka burza: Končar EI dobitnik dana, indeksi porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Končar EI dobitnik dana, indeksi porasli
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze zaključili su rastom, a za što su prvenstveno zaslužne dionice Končara i Ericssona Nikole Tesle.
Hanfa odobrila Bohemian Financingu objavu ponude za preuzimanje Jelse
ZELENO SVJETLO
Hanfa odobrila Bohemian Financingu objavu ponude za preuzimanje Jelse
ZAGREB - Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) donijelo je u srijedu rješenje kojim se mađarskom društvu Bohemian Financing Zártkörűen Működő Részvénytársaság odobrava objavljivanje ponude za preuzimanje hotelijerske tvrtke Jelsa, pri čemu se obvezuje platiti 0,12 eura za svaku redovnu dionicu Jelse.
Plenković najavio nastavak radova na Podravskom ipsilonu
RADOVI
Plenković najavio nastavak radova na Podravskom ipsilonu
BJELOVAR - Predsjednik Vlade Andrej Plenković najavio je u srijedu nastavak radova na takozvanom Podravskom ipsilonu, na pravcima prema Bjelovaru i Virovitici, odnosno prema Kloštru Vojakovečkom i Koprivnici.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE