GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Obustavljena trgovina dionicama Ingre jer nemaju novca za iskup komercijalnih zapisa

Obustavljena trgovina dionicama Ingre jer nemaju novca za iskup komercijalnih zapisa
SUSPENZIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.01.2012 / 11:06
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zagrebačka burza suspendirala je danas trgovinu dionicama Ingre.
Danas je, naime, na internetskim stranicama Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. objavljena je obavijest o dospijeću glavnice za komercijalni zapis INGR-M-204E u kojoj se navodi da društvo INGRA d.d. nije doznačilo sredstva SKDD-u do 8:00 sati na dan 24.01.2012. godine te da SKDD nije u mogućnosti doznačiti sredstva imateljima predmetnog komercijalnog zapisa na čijim je računima na dan 24.01.2012. godine isti upisan.

S obzirom da predmetna objava koja se neposredno odnosi na društvo INGRA d.d., a vezana je uz činjenicu nemogućnosti isplate glavnice komercijalnih zapisa oznake INGR-M-204E, predstavlja informaciju za koju je razumno očekivati da u značajnoj mjeri može utjecati na cijenu dionice društva, nastala je situacija u kojoj je potrebno zaštititi ulagatelje na način da se trgovina predmetnim dionicama obustavi za vrijeme koje je potrebno da se cjelokupna javnost potpuno i točno informira o navedenoj činjenici.

Slijedom iznesenog, trgovina dionicama društva INGRA d.d. obustavlja se do 12:00 sati dana 24. siječnja 2012. godine, što je prema ocjeni Burze dovoljno razdoblje da se steknu uvjeti za fer i pravično trgovanje jer se može pretpostaviti da će svi ulagatelji raspolagati informacijama potrebnim za donošenje investicijskih odluka. Člankom 330. ZTK st. 2. propisano je da je Burza dužna donijeti odluku o privremenoj obustavi trgovanja ukoliko to zahtjeva zaštita ulagatelja. Člankom 455. st. 1. t. 8. Pravila Burze propisano je da će Burza privremeno obustaviti trgovanje pojedinim Instrumentom ukoliko to zahtijeva zaštita ulagatelja.

Odredbom članka 48. Zakona o općem upravnom postupku propisano je da se upravna stvar može riješiti neposredno, a člankom 49. da službena osoba može neposredno riješiti upravnu stvar ako se pravo stanje stvari može utvrditi na temelju službenih podataka kojima raspolažu javnopravna tijela odnosno ako je to nužno za poduzimanje hitnih mjera koje se ne mogu odgađati, ako je to u javnom interesu, a činjenice na kojima se rješenje temelji su utvrđene ili barem učinjene vjerojatnima.

Ingra je pak u odvojenom priopćenju potvrdila kako dospjele zapise ne može isplatiti ukazujući na činjenicu da im država i Grad Zagreb duguju preko 45 milijuna kuna. Dodaju kako rade na iznalaženju alternativnog rješenja.
Tagovi: Ingra, komercijalni zapisi, Zagrebačka burza, SKDD
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Valamar gubitnik dana, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Valamar gubitnik dana, indeksi pali
ZAGREB - Još jedan dan slabog prometa s negativnim predznakom na Zagrebačkoj burzi.
Jahtaši: Stožer donio katastrofalnu odluku koja bi mogla uništiti sezonu
NAUTIČARI
Jahtaši: Stožer donio katastrofalnu odluku koja bi mogla uništiti sezonu
PULA - Stožer je krajem protekloga tjedna donio katastrofalnu odluku koja bi mogla uništiti sezonu, žale se jahtaši.
Dolarov indeks blago ojačao
FOREX
Dolarov indeks blago ojačao
LONDON - Dolar je u utorak blago ojačao prema košarici najznačajnijih svjetskih valuta u relativno mirnom trgovanju na međunarodnim tržištima, jer američko-kineske napetosti i porast novih slučajeva koronavirusne zaraze navode ulagače na oprez.
Zagrebačka burza: Prijepodnevni promet manji od milijun kuna
ZSE INTRADAY UPDATE
Zagrebačka burza: Prijepodnevni promet manji od milijun kuna
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u utorak prijepodne indeksi su blago oslabili, uz nastavak skromnog obujma trgovanja uoči skorašnjeg početka sezone objave financijskih izvješća domaćih kompanija.
Hrvatska među 20 najtraženijih svjetskih destinacija na francuskom tržištu
SIGNALI
Hrvatska među 20 najtraženijih svjetskih destinacija na francuskom tržištu
ZAGREB - Da je Hrvatska među najtraženijim inozemnim turističkim destinacijama na tržištu Francuske pokazuju podaci MisterFly-a, jednog od najvećih francuskih online distributera specijaliziranih za prodaju aviokarata, najam vozila i hotelski smještaj, izvijestila je direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj Danijela Mihalić Đurica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE