GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Obuljen Koržinek: Godina 2020. jedinstvena prilika za promociju Hrvatske

Obuljen Koržinek: Godina 2020. jedinstvena prilika za promociju Hrvatske
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.11.2016 / 16:37
Autor: SEEbiz / H
BRUXELLES - Hrvatska će 2020. godine, kao predsjedateljica Vijeća EU-a i s Rijekom kao europskom prijestolnicom kulture, imati jedinstvenu prilku za promicanje svoje kulture i umjetnosti, izjavila je u u utorak u Bruxellesu ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.
Ministrica Obuljen Koržinek sudjelovala je na sastanku Vijeća EU-a za obrazovanje, mlade, kulturu i sport, na kojem je imala priliku predstaviti projekt Rijeka 2020.

"Imali smo prezentaciju prijestolnica kulture za 2020. godinu, hrvatske Rijeke i irskog Galwaya. Prikazali smo kratke filmove, pozvali smo partnere, ministre, njihove kulturne djelatnike i umjetnike da se uključe u ta dva projekta. Za Hrvatsku će to biti jedinstvena prilika, te ćemo 2020. godine predsjedati EU-om i imati europsku prijestolnicu kulture. Imat ćemo veliku vidljivost i to će biti prilika za promociju hrvatske kulture i umjetnosti i tu priliku ne smijemo propustiti", rekla je ministrica.

Na sastanku Vijeća, ministri su, između ostaloga, razgovorali o izvješću o napretku vezano uz direktivu o pružanju audiovizalnih medijskih usluga.

"Još ima dosta divergentnih stavova oko pojedinih pitanja tako da će se rasprava nastaviti i za vrijeme malteškog predsjedništva u prvoj polovici sljedeće godine. Treba intenzivirati razgovore kako bi se usvojila direktiva i države članice krenule u prilagodbu", rekla je ministrica, dodajući da Hrvatsku na tom planu čeka "ozbiljna revizija medijskog zakonodavstva, u prvom redu zakona o elektroničkim medijima, možda čak i zakon o HRT-u".

Komisija je u svibnju ove godine predložila neke dopune i izmjene direktive o audiovizualnim medijskim uslugama – zajedničkih pravila kojima se gotovo 30 godina reguliraju audiovizualni mediji te jamči kulturna raznolikost i slobodan promet sadržaja u EU-u. Promjene direktive potrebne su s obzirom da videosadržaji nisu više dostupni samo na televizijskim kanalima, nego sve češće i putem videousluga na zahtjev (Netflix i MUBI) i platformi za dijeljenje videosadržaja (YouTube i Dailymotion).

Stoga Komisija želi uravnotežiti pravila koja se danas primjenjuju na tradicionalne radiotelevizijske kuće, pružatelje videousluga na zahtjev i platforme za dijeljenje videosadržaja, posebice kad je riječ o zaštiti djece.

Revidiranom Direktivom o audiovizualnim medijskim uslugama naglašava se i promicanje europske kulturne raznolikosti, osigurava neovisnost regulatornih tijela audiovizualnih djelatnosti te radiotelevizijskim kućama daje veća fleksibilnost u oglašavanju.

Tagovi: Nina Obuljen Koržinek, promocija Hrvatske
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Tjedan objave poslovnih rezultata donio slab promet i pad indeksa
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Tjedan objave poslovnih rezultata donio slab promet i pad indeksa
ZAGREB - Slabašan promet i pad indeksa u tjednu u kojem smo analizirali veliku većinu poslovnih rezultata za 2020. godinu.
Buffett: Nikad se nemojte kladiti protiv Amerike
PROROK IZ OMAHE
Buffett: Nikad se nemojte kladiti protiv Amerike
NEW YORK - Prorok iz Omahe Warren Buffett objavio je danas svoje tradicionalno pismo dioničarima u kojem jasno poručuje - nikad se nemojte kladiti protiv Sjedinjenih država.
Beogradska berza: Akcije Komercijalne planule za 26 mln RSD, indeksi pali
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Akcije Komercijalne planule za 26 mln RSD, indeksi pali
BEOGRAD – Investiciona aktivnost na Beogradskoj berzi je eruptirala poslednjeg trgovačkog dana u nedelji, pri čemu je ukupan promet uzleteo na 1,57 milijardi dinara (preko 13,3 miliona evra), dok su indeksi zaključili trgovanje na negativnoj teritoriji.
Zagrebačka burza: Pad indeksa, Dalekovod gubitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Pad indeksa, Dalekovod gubitnik dana
ZAGREB - Kraj je tjedna donio slabašan promet i pad indeksa Zagrebačke burze.
Slovenska vlada ne preporučuje turistička putovanja
PUTOVANJA
Slovenska vlada ne preporučuje turistička putovanja
LJUBLJANA - Slovenska vlada ponovo je ovih dana svoje građane upozorila da ne putuju u inozemstvo bez hitnih i esencijalnih potreba jer pandemija Covida-19 još uvijek traje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE