GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nya Allt Resor: Hvar i Brač idealne mediteranske destinacije

Nya Allt Resor: Hvar i Brač idealne mediteranske destinacije
PREPORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.04.2013 / 09:59
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Švedski časopis "Nya Allt Resor", koji mjesečno čita preko 800 tisuća Šveđana, u svom je travanjskom broju veliku pažnju posvetio hrvatskim otocima Hvaru i Braču, koji su se našli među 17 najpopularnijih otoka Mediterana.
U travanjskom izdanju časopisa "Nya Allt om Resor" uz hrvatske otoke kao „vrući" otoci Mediterana ističu se španjolska Ibiza, Menorca i Mallorca, talijanska Sardinija, Elba, Lampedusa, Ponza i Sicilija, francuska Korzika, Malta, Cipar te grčki otoci Kreta, Santorini, Kos i Rhodos. Časopis je proveo i poseban test usporedbe sunčanih sati pojedinih otoka i cijenu paket putovanja za te destinacije, ustvrdivši kako je najekonomičnija posjeta mediteranskim otocima u svibnju, a najskuplja u rujnu.

U reportaži na osam stranica nazvanoj „Na krstarenju u Hrvatskoj", autorice Elisabet Axås i Lottie Molund opisuju krstarenje na "MS Afrodita" od Splita do Hvara, koje ističu kao najbolji način upoznavanja oba otoka i uživanja u kristalno čistom moru, najčišćem na cijelom Mediteranu.

Kao posebne atrakcije hrvatskih otoka navode rt Zlatni rat na Braču i lokalnu vinariju u Bolu u kojoj se može degustirati plavac mali. Švedski mjesečnik ističe Hvar kao otok poznat po svojim buticima i restoranima, ali i kao mjesto koje posjećuju turisti iz cijele Europe, jedriličari te mnoge svjetski poznate ličnosti, koje ovdje mogu pronaći potrebnu osamu i anonimnost.

Hvar opisuju kao otok zaljubljenih i destinaciju za mladence, ali i kao destinaciju za one željene aktivnijeg odmora. Hvar također nazivaju otokom lavande, čiji miris u lipnju dominira cijelim krajolikom, ne zaboravljajući istaknuti i povijest otoka, koja je još jedan od razloga zašto mu se turisti iznova vraćaju. U članku se ističe i bogata enološka i gastronomska ponuda otoka s posebnim naglaskom na mediteransku kuhinju i morske specijalitete.

Tagovi: Nya Allt Resor, Hvar, Brač, Mallorca, Sardinija, Mediteran, Cipar, Zlatni rat
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Oštar pad akcija Laste, indeksi potonuli
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Oštar pad akcija Laste, indeksi potonuli
BEOGRAD - Pad indeksa i prometa obeležili su trgovački dan na Beogradskoj berzi. Ukupan promet na trgovanju potonuo je na približno 3,7 miliona dinara (31 hiljada evra).
Zagrebačka burza: CROBEX ojačao treći dan zaredom
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: CROBEX ojačao treći dan zaredom
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u četvrtak je Crobex indeks blago ojačao, ostvarivši dobitak treći dan zaredom, uz i dalje skroman promet, a u fokusu investitora bile su dionice Maistre i Atlantske plovidbe.
Kina prodajom državnih rezervi obuzdava skok cijena metala
METALI
Kina prodajom državnih rezervi obuzdava skok cijena metala
PEKING - Kineska agencija za gospodarsko planiranje (NDRC) najavila je u četvrtak da će "u prikladnom trenutku" prodati dio državnih rezervi bakra, aluminija i cinka kako bi obuzdala snažan skok njihovih cijena.
Imovina investicijskih fondova u godinu dana porasla za četvrtinu
RAST
Imovina investicijskih fondova u godinu dana porasla za četvrtinu
ZAGREB - Nagradu za najbolji obveznički fond dobio je PBZ D-START, a fond menadžerica Ozana Peršić iz PBZ Investa je kazala kako je sretna što je to priznanje dobio fond koji od svog pokretanja 2005. godine svake godine bilježi pozitivan prinos uz niske oscilacije cijene udjela.
Hanfa: Osnovan alternativni investicijski fond u kojeg će ulagati mirovinski fondovi
ZATOVRENI FOND
Hanfa: Osnovan alternativni investicijski fond u kojeg će ulagati mirovinski fondovi
ZAGREB - Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u četvrtak je donijelo rješenje o osnivanju zatvorenog alternativnog investicijskog fonda s privatnom ponudom kombinirane investicijske strategije CRO Value Fond, kojim će upravljati društvo Maverick Wealth Management iz Zagreba.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE