GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novi sojevi koronavirusa održavaju ograničenja putovanja u svim regijama svijeta

Novi sojevi koronavirusa održavaju ograničenja putovanja u svim regijama svijeta
OGRANIČENJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.11.2021 / 07:40
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Novi sojevi koronavirusa 'održavaju' ograničenja putovanja u svim svjetskim regijama, pri čemu ograničenja još uvijek ima 98 posto svih odredišta u svijetu, a jedno od pet i dalje ima potpuno zatvorene granice, podaci su iz novog izdanja izvješća Svjetske turističke organizacije-UNWTO o ograničenjima putovanja.

U tom izvješću, objavljenom u petak, UNWTO upozorava da novi valovi pandemije negativno utječu na ponovno pokretanje međunarodnog turizma, što potvrđuju i podatkom da trenutno 46 destinacija ili 21 posto svih u svijetu imaju potpuno zatvorene granice za turiste, od čega je u 26 destinacija tako još od kraja travnja 2020.

Djelomično zatvorene granice za međunarodne turiste trenutno ima oko 55 ili 25 posto svih svjetskih destinacija, dok ih 112 ili 52 posto od međunarodnih turista zahtijevaju da po dolasku predoče PCR ili antigenski test.

Izvješće UNWTO-a pokazuje i kako se destinacije otvaraju cijepljenim međunarodnim turistima - 85 destinacija ili 39 posto svih u svijetu ublažilo je ograničenja za potpuno cijepljene međunarodne turiste, dok ih 20 ili 9 posto za ulazak turista traži obvezno cijepljenje.

Sva ograničenja za međunarodne turiste ukinulo je pak samo četiri odredišta - Kolumbija, Kostarika, Dominikanska Republika i Meksiko.

Kao i u prethodnim izdanjima UNWTO-ovog Izvješća o ograničenjima putovanja, i u najnovijem se pokazuje da regionalne razlike u pogledu ograničenja putovanja ostaju.

Azija i Pacifik tako su i dalje svjetska regija s najviše ograničenja i 65 posto potpuno zatvorenih destinacija za međunarodni turizam, dok je za razliku od toga Europa najotvorenija svjetska regija sa samo 7 posto odredišta potpuno zatvorenih granica, a slijede ju Afrika sa 9 posto, Amerike sa 10 posto i Bliski istok sa 15 posto.

"Tekući izazovi pandemije dodatno naglašavaju važnost nacionalnih tijela koja osiguravaju da se imigracijski postupci i zahtjevi pružaju pravodobno, pouzdano i dosljedno u svim informacijskim sustavima i platformama, kako bi se održalo povjerenje putnika i dodatno olakšala međunarodna mobilnost", poručuju iz UNWTO-a.

Tagovi: ograničenja putovanja, novi soj koronavirusa, Svjetska turistička organizacija, UNWTO
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE