GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novi dizajn Večernjeg lista: Poziv na čitanje

Novi dizajn Večernjeg lista: Poziv na čitanje
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.11.2015 / 19:39
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Večernji list od sutrašnjeg će broja poprimiti novi izgled. Mnoge će čitatelje srednje i starije generacije dizajn "novog" Večernjaka podsjetiti na onaj stari, iz 80-ih godina prošlog stoljeća.

Bit će to novine koncepcijski, sadržajno i svjetonazorski identične onima od jučer, ali imaju novi, ozbiljniji izgled.

Kako kaže glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić dijelom se u redizajn išlo zato što su poslušali prijedloge i primjedbe čitatelja, a dijelom zato što papirnate novine moraju ići ukorak s vremenom.

- Primijetit ćete da smo povećali osnovno pismo. Slova su čitkija i nešto veća, a i stranica više nije podijeljena u šest, nego pet stupaca, što čitatelju daje mogućnost da lakše „prolazi“ kroz tekst, a sama je stranica prozračnija. Sve su Večernjakove rubrike ostale na „svom mjestu“. Teksta je više jer redizajn prati  i uređivački pomak ka još većoj ozbiljnosti, relevantnosti i kvalitetnim tekstovima obrađenima na profesionalan i nezavisan način. Koncepcijski se, dakle, ne mijenjamo, uređivačka politika ostaje ista, bez kompromisa uvijek u službi svojih čitatelja i svoje domovine. Uz tekst, najvažniji je element fotografija, koja postaje noseći dio novina. Treći element kojemu posvećujemo posebnu pozornost je infografika, kaže Klarić.

Klarić je objasnio i razloge promjene grafičkog izgleda Večernjeg lista i tko je sve sudjelovao u osmišljavanju novog rješenja.

- Pomak prema ozbiljnim i relevantnim novinama. Novinama koje će vas pozivati da čitate tekstove, a ne da zaključujete na temelju naslova. Večernji list, poput svih svjetskih papirnatih novina, prilagođava sadržaj potrebama čitatelja, a taj sadržaj nisu vijesti koje ste već čuli na radiju i televiziji ili pročitali na portalima, nego su složeniji novinarski prilozi potaknuti vijestima, aktualnim događajima i ljudima. Analize, objašnjenja, komentari, intervjui i slični novinarski oblici dominirat će našim stranicama, ali će tu biti i mjesta za kraće forme: zanimljive informacije i bilješke. Novi izgled isključivo je proizvod večernjakovaca i na to sam kao glavni urednik jako ponosan. U njegovoj razradi sudjelovali su članovi uredničkog kolegija i novinari. No, ključna je osoba naš art direktor Tomislav Botić, kojemu i ovom prilikom zahvaljujem na idejama ali i na strpljivosti, zaključuje Klarić.

Novine okrenute čitateljima željnim kvalitetnih tekstova. Dugo smo to čekali i u Hrvatskoj.

Tagovi: Večernji list, Dražen Klarić, dizajn, novi dizajn Večernjaka, Tomislav Botić
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Kineski tehnološki sektor i dalje je pod pritiskom
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Kineski tehnološki sektor i dalje je pod pritiskom
ŠANGAJ - Azijski su indeksi u četvrtak imale pomiješanu izvedbu, a kineski tehnološki sektor i dalje je pod pritiskom.
Ministarstvo: Sigurnost hrane i očuvanje zdravlja potrošača prioritet
HRANA
Ministarstvo: Sigurnost hrane i očuvanje zdravlja potrošača prioritet
ZAGREB - Iz Ministarstva poljoprivrede u srijedu su, reagirajući na tvrdnje SDP-a o "kaotičnom stanju" državnih kontrola, poručili da su sigurnost hrane i očuvanje zdravlja potrošača jedan od temeljnih prioriteta Ministarstva i Vlade te da je u mandatu ove Vlade uspostavljen siguran i funkcionalan sustav u području sigurnosti hrane, unatoč „kaotičnom stanju“ koje je vladalo prije njezinog dolaska.
Roba iz Kine prema Europi jako će kasniti
BRODARSKO TRŽIŠTE
Roba iz Kine prema Europi jako će kasniti
ZAGREB - Svi koji ovih dana naručuju robu iz Kine mogli bi se itekako načekati zbog poremećaja na globalnom brodarskom tržištu.
Zagrebačka burza: HPB u fokusu, različiti smjerovi indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: HPB u fokusu, različiti smjerovi indeksa
ZAGREB - Samo jedan milijunaš dovoljno govori o padu intenziteta trgovine na Zagrebačkoj burzi.
Rast broja izdavatelja na Zagrebačkoj burzi s pozitivnim mišljenjem revizora
HANFA
Rast broja izdavatelja na Zagrebačkoj burzi s pozitivnim mišljenjem revizora
ZAGREB - Porastao je broj izdavatelja na Zagrebačkoj burzi s pozitivnim mišljenjem revizora - od ukupno 96 izdavatelja koji su predali godišnji izvještaj za 2020. godinu, njih 80 posto ima pozitivno mišljenje revizora, priopćeno je u srijedu iz Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE