GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nova Liburnija za 67 milijuna kuna prodala 25 posto dionica u LRH Hotelima Cavtat

Nova Liburnija za 67 milijuna kuna prodala 25 posto dionica u LRH Hotelima Cavtat
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.10.2015 / 12:02
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nova Liburnija, tvrtka koja upravlja kontrolnim paketom dionica LRH, koje su u vlasništvu četiri liburnijske lokalne jedinice, prodala je za 67 milijuna kuna svoj 25-postotni udio u tvrtki LRH Hoteli Cavtat društvu SN Pectinatus, objavljeno je u petak iz Nove Liburnije.
Krajem kolovoza ove godine glavna skupština Liburnia Riviera Hotela (LRH) prihvatila je plan podjele te tvrtke i izdvajanje nove tvrtke LRH Hoteli Cavtat, nakon čega je LRH nastavila upravljati liburnijskim hotelima, a LRH Hoteli Cavtat hotelima u Cavtatu i Portorožu. Prema odluci skupštine, dioničari LRH su za svaku dionicu LRH prije podjele stekli po jednu dionicu LRH i jednu dionicu LRH Hotela Cavtat.

Trgovački sud u Rijeci je rješenjem od 2. listopada upisao u sudski registar društvo LRH Hoteli Cavtat, čiji temeljni kapital iznosi 202,77 milijuna kuna, a podijeljen je u 302.641 redovnu dionicu, pojedinačnog nominalnog iznosa od 670 kuna.

Tom je podjelom i društvo Nova Liburnija d.o.o., čiji su vlasnici četiri liburnijske jedinice lokalne samouprave - grad Opatija i općine Lovran, Matulji i Mošćenička Draga, steklo u društvu LRH Hoteli Cavtat 75.661 dionicu, što čini 25 posto ukupnog broja dionica.

U priopćenju se podsjeća da se, "budući da objekti u Cavtatu i Portorožu nisu područje interesa grada i općina, stečene dionice u novom društvu planiralo monetizirati".

"Tako je 15. listopada obavljena transakcija dionica na način da je Nova Liburnija d.o.o. prodala 75.660 dionica društva LRH Hoteli Cavtat d.d. društvu SN Pectinatus d.d. Zagreb. Kupoprodajna cijena iznosi 67 milijuna kuna, a bazirana je na procjenama vrijednosti društva u Cavtatu i Portorožu, uzimajući u obzir udjel Nove liburnije d.o.o.", navodi se u priopćenju.

Procjenu su, dodaje se, napravili stručni financijski savjetnici angažirani u realizaciji tog posla, Zagrebačka banka, kao nositelj, zatim KPMG Croatia te ZANE, uz pomoć odvjetničkog društva Madirazza & partneri, kao pravnih savjetnika.

"Iznos ostvaren od prodaje dionica (po odbitku troškova poslovanja Nove Liburnije te obveza na ime poreza na dobit) bit će doznačen jedinicama lokalne samouprave prema njihovu učešću u vlasništvu. Financije od prodaje dioničkog udjela u društvu LRH Hoteli Cavtat uložit će se prvenstveno u realizaciju daljnjih kapitalnih investicija na području jedinica lokalne samouprave, koje su nužne za gospodarski i društveni prosperitet", najavljuje se u priopćenju.

Također se podsjeća da je Nova Liburnija i dalje zadržala paket od 25 posto plus jednu dionicu u tvrtki LRH d.d. te da je nedavnim izmjenama Statuta LRH osigurano da Novu Liburniju u Nadzornom odboru LRH predstavljaju dva člana, koja sama imenuje.

"Kao suvlasnici LRH očekujemo i zalagat ćemo se za dinamičniji razvoj opatijskog LRH kroz značajnije pokretanje investiranja, što će rezultirati kvalitetnijim sadržajima i podizanjem ukupne razine turističke ponude na liburnijskoj rivijeri. To će zahtijevati i zapošljavanje kadra, u novim ili preuređenim objektima gdje se, posebno mladim osobama, otvara nova perspektiva", zaključuje se u priopćenju.

Inače, najveći pojedinačni dioničar LRH je SN Holding koji ima 61,85 posto dionica, 25 posto plus jednu dionicu ima Nova Liburnija, mali dioničari imaju 9,42 posto i Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) 3,73 posto dionica.

Tagovi: Nova Liburnija, LRH Hoteli Cavtat, Liburnia Riviera Hoteli, Darko Ostoja
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Blagi oporavak indeksa, većina prometa obveznicama
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Blagi oporavak indeksa, većina prometa obveznicama
BEOGRAD - Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je danas 369,8 miliona dinara (3,14 miliona evra), od čega gro otpada na trgovanje državnim dugom.
Telekom uspešno emitovao korporativne obveznice
OBVEZNICE
Telekom uspešno emitovao korporativne obveznice

BEOGRAD - Kompanija Telekom Srbija uspešno je emitovala svoje prve korporativne obveznice u iznosu od 23,5 milijardi dinara, saopštila je Narodna banka Srbije.

Što donosi senzorska analiza kvalitete hrane?
HRANA
Što donosi senzorska analiza kvalitete hrane?
ZAGREB - Drugi Okrugli stol u sklopu projekta „Centar za sigurnost i kvalitetu hrane“ održao se na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a stručnjaci su raspravljali o metodama i primjeni senzorske analize u vrednovanju i kontroli poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.
Zadar, Rovinj i Lošinj među 50 destinacija svijeta u knjizi Terryja Stevensa
DESTINACIJE
Zadar, Rovinj i Lošinj među 50 destinacija svijeta u knjizi Terryja Stevensa
ZAGREB - Zadar, Rovinj i Lošinj našli su se među 50 svjetskih destinacija koje je odabrao i uvrstio u svoju novu knjigu "Wish you were here" međunarodno priznati turistički konzultant i profesor Terry Stevens iz Walesa, objavili su u petak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).
Zagrebačka burza: Oštriji pad indeksa, Podravka u fokusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Oštriji pad indeksa, Podravka u fokusu
ZAGREB - U petak su na hrvatskom tržištu kapitala prevladala negativna kretanja, pri čemu se raspoloženje čak i intenziviralo u odnosu na dan ranije, dijelom i pod utjecajem gubitaka na drugim europskim burzama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE