GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njemački pivari traže pomoć vlade

Njemački pivari traže pomoć vlade
POMOĆ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.02.2021 / 17:38
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - Njemački pivari u ponedjeljak su u otvorenom pismu vladi zatražili financijsku pomoć jer im prijeti propast zbog oštrog pada potražnje u uvjetima zaključavanja gospodarstva.

Njemačka je u studenome lani u drugom krugu zaključavanja zatvorila pubove, hotele i restorane, podsjeća Reuters.

U otvorenom pismu udruženja koje je potpisalo oko 300 pivara traži se financijska pomoć vlade u okviru programa potpore u koronakrizi zbog koje su bili prisiljeni baciti velike količine neprodanog piva.

Vlada je pomoć omogućila pubovima i barovima, ali ne i pivovarama, podsjeća Reuters.

"Iz tjedna u tjedan, sve se više pivovara, pubova u njihovu vlasništvu i veletrgovaca, ne svojom krivnjom, suočava s opasnošću od propasti i s prijetnjom bankrota”, stoji u otvorenom pismu udruženja pivara DBB-a i VPBD-a.

Pismo su, među ostalima, potpisali njemački ogranak danskog pivara Carlsberga, Bitburger Braugruppe, Krombacher i Paulaner Brauerei.

"Zbog zaključavanja i posljedičnog kolapsa tržišta točenog piva pivovare su preko noći ostale bez dobrog dijela svojih ekonomskih temelja", pišu pivari.

"Zalihe piva kojima je istekao rok za konzumaciju, vrijedne milijune eura, morale su biti bačene", dodaju.

Ujedno poručuju da prodaja piva u bocama u trgovinama nije "ni približno bila dovoljna" da se nadoknadi izgubljena prodaja u ugostiteljskom sektoru i slab izvoz.

Pivovare su prošle godine prodale oko 8,7 milijardi hektolitara piva, što je 5,5 posto manje nego u godini ranije, prema podacima njemačkog statističkog ureda.

Brojka ne uključuje bezalkoholno pivo, napitke od slada ni pivo uvezeno iz zemalja izvan Europske unije.

Njemačka ljubav prema pivu kopni već godinama, ali 2020. bila je posebno teška za proizvođače piva budući da ih je pandemija lišila brojnih festivala i događanja koje je pratila velika konzumacija piva, uključujući poznati minhenski Oktoberfest.

Tagovi: njemački pivari, Angela Merkel, Carlsberg, Bitburger Braugruppe, Krombacher, Paulaner, Njemačka,
PROČITAJ I OVO
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
OPTIMIZAM
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
NEW YORK - Američki indeksi porasli su drugi dan zaredom, budući da su dobre korporativne zarade ublažile zabrinutost oko viših stopa.
Bitfinex: Potražnja za bitcoinom nakon halvinga bit će pet puta veća od ponude
PROCJENE
Bitfinex: Potražnja za bitcoinom nakon halvinga bit će pet puta veća od ponude
NEW YORK - Analitičari Bitfinexa procjenjuju da bi nova ponuda BTC-a dodana tržištu mogla pasti na 30 milijuna dolara dnevno, što je manje od pet puta više od prosječnih dnevnih priljeva u promptne ETF-ove.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE