GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njemački fond 4K Invest kupuje Adria Airways

Njemački fond 4K Invest kupuje Adria Airways
KUPNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.01.2016 / 08:52
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Adria Airways će konačno dobiti novog vlasnika. Idućega tjedna će biti održana Skupština, na kojoj će država ponovo uložiti novac u društvo, a onda će ga navodno prodati njemačkom fondu iz Bavarske, izvještava RTV Slovenije.
Nadzorni odbor Slovenskog državnog holdinga (SDH) posredno je potvrdio da je godišnji plan upravljanja avioprijevoznika poslao na odobrenje Vladi. Ovaj plan bi trebao biti odobren u četvrtak.

Skupština će biti u utorak, a dogovor s kupcem - neslužbeno, to je njemački fond 4K Invest iz Muenchena - trebalo da bude potpisan.

Fond 4K Invest ima iskustva s avijacijom. On je, kako piše na njihovoj web stranici, uspješno spasio više od 150 sličnih kompanija, a njihov moto je "Mi popravljamo". Adria i treba ozbiljan popravak, prošlogodišnji gubitak iznosio je između pet i sedam milijuna eura.

Prema planu sada će dobiti najmanje pet miliona, tri će dati država, dva novi kupac, koji bi onda Adriju kupio za jedan euro. Takvu pomoć u Bruxellesu neće smatrati ilegalnom, jer bi bila u skladu s tržišnim uvjetima - tj. osim države s najmanje 20 posto ili više sudjeluje kupac, kaže Igor Štemberger, koji je ujedno i predstavnik njemačkog kupca.

Dobijeni novac će biti utrošen za restrukturiranje Adrije, što vjerojatno znači promjenu poslovnog modela.

S ozbirom da je kupac Adria Airwaysa iz Njemačke, očekuje se da će imati i bolju saradnju  Fraportom, njemačkim vlasnikom ljubljanskog aerodroma.
Tagovi: 4K Invest, Adria Airways, Fraport, Aerodrom Ljubljana
PROČITAJ I OVO
Što donose izmjene Zakona o tržištu kapitala?
REGULATIVA
Što donose izmjene Zakona o tržištu kapitala?
ZAGREB - Zakonom o tržištu kapitala će biti pojednostavljena procedura izdavanja prospekta za sudionike na tržištu kapitala, ali i dane veće ovlasti Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga u segmentu korporativnog upravljanja izdavatelja vrijednosnih papira.
Oprezna trgovina na europskim tržištima
BEZ RIZIKA
Oprezna trgovina na europskim tržištima
FRANKFURT - Na europskim su burzama u četvrtak ujutro cijene dionica skliznule s rekordnih razina, dok ulagači prate vijesti o širenju koronavirusa izvan Kine.
Badel 1862 izvijestio o smanjenju broja dionica
DIONICE
Badel 1862 izvijestio o smanjenju broja dionica
ZAGREB - Na temelju ovlaštenja Glavne skupštine od 13. siječnja 2020., donijela odluku o povlačenju 2.976.929 stečenih vlastitih dionica bez smanjenja temeljnog kapitala te je nastavno na navedeno usklađen podatak o broju dionica u Statutu Društva.
Nastavak rasta na azijskim tržištima
SERIJA
Nastavak rasta na azijskim tržištima
TOKIO - Na većini azijskih burzi u četvrtak su cijene dionica pale jer su ulagače uznemirile vijesti o novim slučajevima koronavirusa u Južnoj Koreji i Japanu, premda se u Kini širenje tog virusa usporava.
Wall Street: Novi rekord S&P 500 indeksa
RAST
Wall Street: Novi rekord S&P 500 indeksa

NEW YORK - Na Wall Streetu je u srijedu S&P 500 indeks dosegnuo novi najvišu razinu u povijesti, kao i Nasdaq, jer se ulagači nadaju novim poticajnim mjerama u Kini, što bi trebalo ublažiti gospodarske štete od širenja koronavirusa.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE