GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njemačka: Kruh bi uskoro mogao koštati 10 eura

Njemačka: Kruh bi uskoro mogao koštati 10 eura
POSKUPLJENJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.05.2022 / 07:23
Autor: SEEbiz / Fenix magazin
BERLIN - Rat u Ukrajini doveo je do velikih poskupljenja u svim sektorima, a poljoprivrednici u Njemačkoj strahuju kako bi poskupljenja moglo biti još, posebno u sektoru žitarica.

Nastavi li se ovako, Udruga poljoprivrednika u Njemačkoj najavila je kako bi kruh uskoro mogao koštati i do 10 eura, piše Fenix Magazin. Ove velike bojazni proizlaze iz činjenice što su Rusija i Ukrajina među najvećim proizvođačima pšenice, a zbog rata u Ukrajini cijene žitarica su krenule enormno rasti. Prijavi svoju školu! Sudjeluj u natjecanju i osvoji cjelogodišnju zalihu voća i povrća za cijelu školu! Rast cijena potvrdio je i pekar iz Tirinške Thomas Bode koji je kazao kako je morao povisiti cijene svojih proizvoda za 20 posto. Inače su troškovi proizvodnje viši od troškova sirovina, no Bode kaže kako je sada potpuno drugačija situacija.

- Troškovi sirovina i energije sada su na istoj razini kao i troškovi proizvodnje - kazao je za Focus Online. Kako bi svima omogućio da si priušte pekarske proizvode, Bode je svojim kupcima omogućio kruh od prethodnog dana, i to u pola cijene.

Daniel Schneider, generalni direktor Središnjeg udruženja njemačkog pekarskog obrta smatra kako je Njemačka daleko toliko visokih cijena.

- Poljoprivrednici proizvode pšenicu, pekari peku kruh. Potonji su ti koji moraju izračunati cijene na temelju svoje strukture troškova. Ali još smo daleko od toga da platimo deset eura za kilogram kruha - smatra Schneider.

Tagovi: kruh, poskupljenje kruha, Njemačka, brašno, pšenica
PROČITAJ I OVO
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
Wall Street pao četvrti dan zaredom
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street pao četvrti dan zaredom
NEW YORK - Na Wall Streetu je u srijedu burzovni S&P 500 indeks pao četvrti dan zaredom jer poslovni rezultati kompanija nisu impresivni i jer je sve jasnije da američka središnja banka neće smanjiti kamatne stope tako brzo kao što se očekivalo.
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
FENOMENI
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
ANALIZA - “Porez na rozu”, poznatiji kao pink tax, predstavlja pojavu u kojoj se proizvodi namijenjeni ženama prodaju po višim cijenama u odnosu na slične proizvode namijenjene muškarcima.
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
KRIPTO SCENA
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
NEW YORK - Američki dolar ponovno pokazuje svoju snagu, jučer je dosegnuo petomjesečni maksimum prema euru (za euro je ujutro trebalo platiti samo 1,0603 dolara).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE