GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nizozemska zabranila letove iz Britanije zbog novog soja koronavirusa

Nizozemska zabranila letove iz Britanije zbog novog soja koronavirusa
ZABRANE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.12.2020 / 08:34
Autor: SEEbiz / H
AMSTERDAM - Nizozemska je u nedjelju rano ujutro zabranila letove koji dolaze iz Velike Britanije nakon otkirća nove inačice koronavirusa.

Zabrana stupa na snagu odmah te vrijedi do 1. siječnja, priopćilaje vlada.

Nizozemski Nacionalni institut za javno zdravstvo i okoliš (RIVM) preporučio je ograničavanje unošenja ove inačice virusa iz Britanije što je više moguće i to kontrolom putničkog kretanja, što je dovelo do vladine zabrane zračnog prometa.

Inačica virusa koja je opisana u Velikoj Britaniji već je identificirana u nasumičnom uzorku u Nizozemskoj početkom prosinca, dodaje se u priopćenju vlade.

Slučaj se treba dalje istražiti kako bi se utvrdilo tko je pogođen, kako se zaraza pojavila i jesu li poznati povezani slučajevi.

Britanija je u subotu najavila novo zatvaranje za London i dijelove juga i istoka Engleske počevši od nedjelje, zabrinuta zbog brzog širenja novog soja virusa.

Nedavno otkrivena inačica je do 70 puta zaraznija od prethodno poznatog tipa virusa, rekao je premijer Boris Johnson u subotu. No rekao je da nema dokaza da je cjepivo protiv novog soja manje učinkovito.

Velika Britanija obavijestila je WHO o bržem širenju ovog soja virusa, a glavni britanski epidemiolog Chris Whitty u subotu je poručio da njihova savjetodavna grupa za hitne i nove opasnosti od respiratornih virusa (NERVTAG) smatra da bi se taj novi soj mogao brže širiti među populacijom.

Tagovi: Nizozemska, letovi iz Britanije, novi soj koronavirusa
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE