GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nikša Bratoš i Miroslav Škoro o perspektivi glazbene industrije i problemu autorskih prava

Nikša Bratoš i Miroslav Škoro o perspektivi glazbene industrije i problemu autorskih prava
PREDAVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.04.2015 / 12:50
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Doba digitalizacije čovječanstvu je donijelo iznimnu mogućnost snimanja i pohranjivanja glazbenog i intelektualnog sadržaja. Razvoj komunikacijskih kanala, interneta, cloud servisa omogućava lako distribuiranje, a upravo ti kanali, uz sve svoje koristi, omogućuju ilegalno korištenje tuđeg intelektualnog vlasništva.
O ovoj temi će na MBA Croatia predavanju govoriti Nikša Bratoš i Miroslav Škoro, u javnosti poznati kao glazbenici, ali također i poduzetnici te osobe koje o intelektualnom vlasništvu imaju mnogo znanja i iskustva.

U predavanju Nikša Bratoš će se orijentirati na analiziranje novih načina eksploatacije i konzumiranja kreativnih sadržaja, te mogućih učinaka navedenog na kvalitete budućih sadržaja i proizvoda kreativne industrije. Također će dati svoj komentar o pitanju dugoročnog utjecaja informatizacije na pripadnike nove generacije društva u cjelini.

Miroslav Škoro će se u predavanju dotaknuti tema povijesnih, filozofskih i zakonodavnih poimanja autorskih prava i intelektualnog vlasništva kao nematerijalnog dobra, kao i primjene tog prava u praksi s posebnim osvrtom na učinke informatizacije i pojave Interneta, na rezultate poslovanja glazbene industrije. Kao budući doktor ekonomije dio izlaganja odnositi će se na pitanja poslovne etike pravnih subjekata koji stječu znatnu materijalnu korist nelegalnim korištenjem tuđeg vlasništva.

Predavanje će se održati u utorak 14.4.2015. s početkom u 18 sati (okupljanje počinje 10 minuta ranije) u prostorijama Foruma Zagreb, u sklopu Green Gold centra (Radnička cesta 50, Zagreb).

Članovima udruge ulaz je besplatan, dok je za ostale cijena ulaznica 50,00 kn (25,00 kn za studente). Ulaznice je moguće kupiti isključivo putem Entrio sustava na ovom linku. Aktualne informacije dostupne su na Facebook stranici predavanja udruge MBA Croatia.

Tagovi: Nikša Bratoš, Miroslav Škoro, MBA Croatia, autorska prava
PROČITAJ I OVO
Kina bi mogla testirati svoju digitalnu valutu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu
TEST
Kina bi mogla testirati svoju digitalnu valutu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu
PEKING - Kina bi mogla testirati svoju digitalnu valutu među stranim sportašima na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu 2022. godine.
Svjetska potrošnja vina najmanja od 2002.
VINO
Svjetska potrošnja vina najmanja od 2002.
PARIZ - Svjetski potrošnja vina u 2020. godini pala je za tri posto u odnosu na 2019., na najnižu razinu od 2002. godine, navodi se u izvješću koje je objavila Međunarodna organizacija za vinogradarstvo i vinarstvo.
Stratezi JPMorgana zabrinuti za bitcoin
BITCOIN
Stratezi JPMorgana zabrinuti za bitcoin
NEW YORK - Kad je u posljednjih nekoliko navrata Nikolaos Panigirtzoglou svjedočlio ovako negativnom trendu u cijeni bitcoina, kupci bi se vratili i spriječili dublju korekciju. Ovoga puta, strateg JPMorgana je zabrinut.
Azijska tržišta: Indeksi pali, zabrinjava rast broja zaraženih
PAD
Azijska tržišta: Indeksi pali, zabrinjava rast broja zaraženih
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u srijedu cijene dionica pale, kao i na Wall Streetu dan prije, jer ulagače zabrinjava daljnji rast broja novozaraženih koronavirusom u svijetu, što bi moglo usporiti oporavak globalnog gospodarstva.
Novi pad na Wall Streetu, katastrofa United Airlinesa
KOREKCIJA
Novi pad na Wall Streetu, katastrofa United Airlinesa
NEW YORK - Američki su indeksi pali drugi uzastopni dan, a najviše su stradale dionice u sektoru zračnog prijevoza.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE