GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nijemci grade etno selo u Susovićima iznad Zelenike

Nijemci grade etno selo u Susovićima iznad Zelenike
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.03.2016 / 22:56
Autor: SEEbiz / Radio Jadran
HERCEG NOVI - Advokatska kancelarija "Šimrak“ iz Herceg Novog u ime njemačke kompanije "Ferienanlage Luhmann Prahl Riesenberg Sander Bauerman“, sa sjedištem u Herceg Novom, podnijela je Ministarstvu održivog razvoja i turizma zahtjev za izdavanje UT uslova za izgradnju etno sela u Sasovićima iznad Zelenike.

Riječ je o turističkom naselju na oko 15 hiljada kvadratnih metara, koje se nalazi u zahvatu lokalne studije lokacije Sasovići, a koje se prema članu 7. Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata smatra „državnim objektom od opšteg interesa“, navodi se u dokumentaciji.

Prema riječima vlasnika ove advokatske kancelarije, Vukašina Šimraka, na ovoj lokaciji trebalo bi da bude izgrađeno turističko naselje, zamišljeno kao kompleks niza kamenih kućica – apartmana, sa wellnes i spa ponudom, fitnesom i ostalim sadržajima:

-Planirano je da kompleks bude kategorizacije 4 zvjezdice, kapaciteta između 30 i 50 mjesta. Sve je zamišljeno nalik Sv. Stefanu – dakle, svaka apartmanska jedinica zasebno, uz bazen i prateći sadržaj, kazao je za Radio Jadran Šimrak.

Inače, to je nastavak projekta u okviru kojeg su već rekonstruisana 4 postojeća objekta, uz svu neophodnu dokumentaciju:

-Riječ je o 4 kućice, koje su adaptirane u recepciju, 2 apartmana i restoranski dio, dodao je on.

Šimrak nije mogao da precizira kolika je vrijednost projekta, mada je sasvim izvjesno da je riječ o kapitalnoj investiciji koja bi trebalo da obogati turističku ponudu Herceg Novog.

Foto: Radio Jadran

Tagovi: Ferienanlage Luhmann Prahl Riesenberg Sander Bauerman, Sasovići, advokatska kancelarija Šimrak, Zelenika, Herceg Novi
PROČITAJ I OVO
Jen najslabiji u deset mjeseci
FOREX
Jen najslabiji u deset mjeseci
LONDON - Dolar je u četvrtak na međunarodnim tržištima ojačao prema košarici drugih najznačajnijih svjetskih valuta, dosegnuvši nakratko najviše razine od svibnja 2017. godine, nakon neočekivanog oštrog pada cijene japanskog jena. ,
Odlične vijesti sa sajma u Münchenu: Ove godine očekivani rast prometa s njemačkog tržišta do 3%
SIGNALI
Odlične vijesti sa sajma u Münchenu: Ove godine očekivani rast prometa s njemačkog tržišta do 3%
MUNCHEN - Posebna novost na ovogodišnjem sajmu je i osvježeni vizualni izgled štanda HTZ-a koji je, uoči nadolazećeg Europskog nogometnog prvenstva, obogaćen elementima crveno bijelih kvadratića.
Što donose izmjene Zakona o tržištu kapitala?
REGULATIVA
Što donose izmjene Zakona o tržištu kapitala?
ZAGREB - Zakonom o tržištu kapitala će biti pojednostavljena procedura izdavanja prospekta za sudionike na tržištu kapitala, ali i dane veće ovlasti Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga u segmentu korporativnog upravljanja izdavatelja vrijednosnih papira.
Oprezna trgovina na europskim tržištima
BEZ RIZIKA
Oprezna trgovina na europskim tržištima
FRANKFURT - Na europskim su burzama u četvrtak ujutro cijene dionica skliznule s rekordnih razina, dok ulagači prate vijesti o širenju koronavirusa izvan Kine.
Badel 1862 izvijestio o smanjenju broja dionica
DIONICE
Badel 1862 izvijestio o smanjenju broja dionica
ZAGREB - Na temelju ovlaštenja Glavne skupštine od 13. siječnja 2020., donijela odluku o povlačenju 2.976.929 stečenih vlastitih dionica bez smanjenja temeljnog kapitala te je nastavno na navedeno usklađen podatak o broju dionica u Statutu Društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE