GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nije stigla poreska prijava od prodaje Politike

Nije stigla poreska prijava od prodaje Politike
PROCEDURA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.07.2012 / 13:14
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Poreska uprava Srbije (PU) od kupca udela u listu "Politika" -"Ist medija grupe", još nije dobila prijavu za oporezivanje na kapitalnu dobit, rekao je danas direktor Poreske uprave Srbije Dragutin Radosavljević.
Mi za sada nismo dobili takvu poresku prijavu, ni centrala Poreske uprave, niti nadležna filijala "Stari grad" i ni bilo kakvu informaciju vezanu za prodaju tog udela, kazao je on.

Kada se to dogodi, poreska uprava će obavestiti javnost, o eventualnoj visini poreza, koji treba da se plati, rekao je Radosavljević, novinarima. On je precizirao da od trenutka prodaje novi vlasnik ima rok od 15 dana da PU dostavi poresku prijavu. Pored tog roka, postoji još jedan, koji mora biti ispoštovan, odnosno da Privredni sud, u kome je overen ugovor o kupoprodaji udela, odmah narednog dana o tome obavesti PU, pa bi trebalo videti kada je to urađeno.

U toj državnoj instituciji naglašavaju da u skladu sa Zakonom o porezu na dobit javnih lica, bez obzira da li je reč o domaćem pravnom licu ili ne, ono je u obavezi da podnese poresku prijavu i da u slučjau da ne postoji osnov za naplatu poraeza, to i navede.

Moguće je, nagašavaju u PU, da je on već poreski obveznik u nekoj drugoj zemlji i da u skladu sa Međunarodnim ugovorom o izbegavanju dvostrukog oporezivanja, ono nema tu obavezu u Srbiji. Koliko je poznato, Srbija ima ugvoor sa Rusijom o izbegavanju dvostrukog oporezivanja.

Tagovi: Politika, East Media Group, WAZ, Poreska uprava Srbije, Dragutin Radosavljević
PROČITAJ I OVO
EU Hrvatskoj donira dodatne doze cjepiva?
DONACIJA
EU Hrvatskoj donira dodatne doze cjepiva?
BRUXELLES - Šesnaest država poslalo je i još šalje pomoć Hrvatskoj nakon potresa koji se dogodio u okolici Petrinje i to je pomoć u obliku kontejnera za privremeno stanovanje, šatora, električnih grijalica i sličnog.
Trumpovu administraciju optužuju za prijevaru oko zaliha cjepiva
PRIJEVARA
Trumpovu administraciju optužuju za prijevaru oko zaliha cjepiva
WASHINGTON - Guverneri nekoliko američkih država optužili su u petak Trumpovu administraciju za prijevaru oko obećane brze distribucije milijuna doza cjepiva za covid-19 iz zaliha, a za koje je američki ministar zdravstva u petak priznao da ne postoje.
Ljubljanska borza: SBITOP u dva tjedna skočio gotovo osam posto
OPTIMIZAM
Ljubljanska borza: SBITOP u dva tjedna skočio gotovo osam posto
LJUBLJANA - Prva dva tjedna nove godine obilježio je sinkroni globalni rast cijena dionica.
Beogradska berza: Indeksi pali na dnevnom i nedeljnom nivou
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Indeksi pali na dnevnom i nedeljnom nivou
BEOGRAD – Trgovanje državnim obveznicama Srbije obezbedilo je da na Beogradskoj berzi danas bude zabeležen visok promet u ukupnom iznosu od gotovo 294,8 miliona dinara (2,5 miliona evra), dok su berzanski indeksi potonuli i na dnevnom i na nedeljnom nivou.
WHO ne savjetuje državama da putovanja uvjetuju cijepljenjem
PUTOVANJA
WHO ne savjetuje državama da putovanja uvjetuju cijepljenjem

ŽENEVA - Izvanredni odbor Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) u petak je državama savjetovao da ne uvjetuju međunarodna putovanja dokazima o cijepljenju ili imunitetu.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE