GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NFD Aureus New Europe dobitnik tjedna sa skokom od 2,52%

NFD Aureus New Europe dobitnik tjedna sa skokom od 2,52%
FONDOVSKI TJEDAN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.10.2012 / 16:47
Autor: SEEbiz / Hrportfolio.hr
ZAGREB - Iza nas je još jedan odličan tjedan, već sedmi uzastopni, u kojem je čak sedamdeset od ukupno osamdeset i pet aktivnih fondova zabilježilo porast vrijednosti udjela.
Ukupno je šesnaest fondova poraslo za više od jedan posto, a tri fonda bilježe tjedni pad veći od jedan posto. Rezultati svih fondova kretali su se u rasponu od %2B2,52 posto do -3,34 posto.

Na tjednoj razini, su kod dioničkih fondova najuspješniji bili NFD Aureus New Europe kojem je vrijednost udjela porasla za 2,52 posto. Na drugom mjestu je Raiffeisen Prestige Equity sa porastom od 1,84 posto. Najveći pad kod dioničkih fondova, imao je fond Ilirika Gold kojem je vrijednost pala za -3,34 posto a slijedi ga Ilirika Azijski tigar sa padom od -1,35 posto. Najveći tjedni rast kod mješovitih fondova ostvario je PBZ Global fond koji je porastao za 1,50 posto a slijedi ga C-Premium sa porastom od 1,21 posto.

Jedini s padom u ovoj grupi bili su Agram Trust (-2,33 posto) i ZB global (-0,72 posto). Najuspješniji kod obvezničkih fondova bio je HPB Obveznički koji je porastao za 0,77 posto a slijedi ga Raiffeisen Bonds sa porastom od 0,74 posto. Negativan rezultat zabilježio je jedino ZB bond kojem je vrijednost udjela smanjena za -0,42 posto. Novčani fondovi imali su uglavnom pozitivne rezultate a najuspješniji su bili Auctor Cash i Locusta Cash oba sa porastom od 0,09 posto.

Što se tiče rezultata u ovoj godini, najveći porast od 17,02 posto, kod dioničkih fondova ostvario je NFD Aureus New Europe. Kod mješovitih fondova na vrhu ljestvice je Allianz Portfolio koji je porastao za 10,36 posto. Što se tiče obvezničkih i novčanih fondova u ovoj godini najviše su porasli OTP euro obveznički (13,85 posto), odnosno Locusta Cash (3,29 posto).

Prema prinosu u zadnjih 12 mjeseci najuspješniji dionički fondovi su ZB euroaktiv s rastom od %2B19,86 posto i Raiffeisen World te NFD Aureus US Algorithm koji su ostvarili rast od 18,69 odnosno 18,41 posto. Najuspješnije mješovite fondove predvode Allianz Portfolio s rastom od 9,94 i HI-balanced koji bilježi rast od 9,71 posto. Kod obvezničkih je najveći prinos u promatranom razdoblju ostvario OTP euro obveznički koji je porastao za 10,21 posto, a slijedi ga HPB Obveznički s rastom od 10,03 posto. Kod novčanih fondova su najuspješniji Locusta Cash (4,11) i Agram Euro Cash s prinosom od 4,01 posto.

www.hrportfolio.hr

Tagovi: NFD Aureus New Europe, Locusta Cash, Agram Cash, C-Premium, VB CROBEX10, Ilirika Gold, HPB Obveznički, Ilirika Azijski tigar, Raiffeisen Prestige Equity
PROČITAJ I OVO
Korona prepolovila prodaju vina u Hrvatskoj
VINO
Korona prepolovila prodaju vina u Hrvatskoj
POREČ - Hrvatska bilježi veliki vanjskotrgovinski deficit u razmjeni vina, ali traži svoje mjesto na globalnim vinskim kartama kroz kvalitetu i bogatstvo autohtonih sorti.
Gužve na istarskim graničnim prijelazima na ulazu u Hrvatsku
GUŽVE
Gužve na istarskim graničnim prijelazima na ulazu u Hrvatsku
PULA - Da se sezona pomalo ipak zakuhtava najbolje pokazuje intenzivan promet na istarskim graničnim prijelazima.
U splitskoj zračnoj i trajektnoj luci ovog vikenda očekuju oko 45.000 putnika
OČEKIVANJA
U splitskoj zračnoj i trajektnoj luci ovog vikenda očekuju oko 45.000 putnika
SPLIT - Tijekom ovog vikenda u splitskoj trajektnoj i zračnoj luci očekuje se promet oko 45.000 putnika, najveći ovogodišnji vikend promet u tim lukama.
Novi zakon: Trgovcima kazna i do četiri posto prometa za povredu prava potrošača
REGULATIVA
Novi zakon: Trgovcima kazna i do četiri posto prometa za povredu prava potrošača
ZAGREB - Od svibnja 2022. godine na hrvatsko tržište bit će zabranjeno stavljati robu dvojne kvalitete, a trgovci će za prekogranične povrede potrošačkih prava moći biti kažnjeni iznosom i do 4 posto godišnjeg prometa, proizlazi iz prijedloga novog Zakona o zaštiti potrošača.
Horvat: Spremni smo pokrenuti jednu hrvatsku željezaru
VISOKE CIJENE METALA
Horvat: Spremni smo pokrenuti jednu hrvatsku željezaru
OPATIJA - Ponovio je to i u kasnijoj panel-diskusiji, dodavši da se o toj inicijativi raspravljalo na međuresornom sastanku na razini užeg kabineta Vlade, da je prijedlog bio na stolu, ali da odluka nije donesena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE