GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nexe gradnja započela radove na gradnji trgovačkog centra vrijedne 14 milijuna kuna

Nexe gradnja započela radove na gradnji trgovačkog centra vrijedne 14 milijuna kuna
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.04.2012 / 13:56
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nexe gradnja, tvrtka u sastavu Nexe Grupe, započela je s radovima na gradnji novog trgovačkog centra u zagrebačkom naselju Dubrava. Investitor je tvrtka Oporovec gradnja, vrijednost radova je cca 14 milijuna kuna, a rok završetka radova je početak rujna 2012.

Nexe gradnja je trenutno angažirana kao izvođač radova na nizu projekata u niskogradnji i visokogradnji, a sve više referenci ima na projektima gradnje objekata posebne namjene od kojih se u narednom razdoblju očekuje veća aktivnost od ostatka građevinskog sektora.

Tako je, između ostalih projekata, u tijeku izgradnja trenč silosa i bioplinskog postrojenja Gradec, farme u Grđevcu, gradnja benzinske postaje Petrol u Vinkovcima, dogradnja osnovne škole u zagrebačkim Remetama, rekonstrukcije i dogradnje gradske knjižnice i čitaonice u Požegi, granični prijelaz Erdut, dogradnja bolnice Sveti Ivan u Zagrebu, bioplinsko postrojenje Osilovac, kanalizacije u Feričancima, itd.

Jedan od većih projekata Nexe gradnje je projekt rekonstrukcije i dogradnje zgrade Muzičke akademije u Zagrebu površine 8.000 m2, a koji bi trebao biti završen na proljeće 2013. godine.

Ugovorena vrijednost svih radova u tijeku Nexe gradnje je više od 200 milijuna kuna, a u fazi završnih pregovora je još nekoliko novih poslova.

„Unatoč i dalje lošem stanju na tržištu, prošle je godine Nexe gradnja ostvarila gotovo 115 milijuna kuna prihoda, a ove godine očekujemo daljni rast realizacije. Krizu smo djelomično amortizirali ulaskom u nove, nišne projekte poput gradnje trgovačkih centara, specifičnih poslovnih pogona i zgrada te energetskih objekata. Potencijal u narednom razdoblju vidimo upravo u energetskim projektima poput bioplinskih postrojenja, a Nexe gradnja je pokazala da se zahvaljujući fleksibilnosti i dobroj organizaciji odlično prilagođava na nove zahtjeve tržišta", izjavio je Miljenko Zovko, direktor Nexe gradnje i direktor Divizije za građenje Nexe Grupe.

Tagovi: Nexe gradnja, Nexe Grupa, građevina, Miljenko Zovko
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: HT u fokusu, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: HT u fokusu, indeksi pali
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi Crobex indeksi u ponedjeljak su kliznuli naniže, već drugi trgovinski dan zaredom te su tako na putu gubitka većeg od jedan posto od početka studenoga.
Dolarov indeks u blagom plusu na početku tjedna
FOREX
Dolarov indeks u blagom plusu na početku tjedna
LONDON - Dolar je u ponedjeljak blago ojačao prema najvažnijim svjetskim tržištima valutama na međunarodnim tržištima, nakon što je početni šok izazvan pojavom nove varijante koronavirusa splasnuo, a investitori čekaju nove smjernice.
PBZ Invest preimenovan u Eurizon Asset Management Croatia
PROMJENE
PBZ Invest preimenovan u Eurizon Asset Management Croatia
ZAGREB – PBZ Invest d.o.o., društvo za upravljanje investicijskim fondovima, od danas posluje pod imenom Eurizon Asset Management Croatia društvo s ograničenom odgovornošću za upravljanje investicijskim fondovima (skraćeno ime: Eurizon Asset Management Croatia d.o.o.).
Hrvatski građani putuju manje, troše više i vole adventska putovanja
ANKETA
Hrvatski građani putuju manje, troše više i vole adventska putovanja
ZAGREB - Hrvatski građani u 2021. su prosječno turistički putovali 2,7 puta, što je manje od 3,4 putovanja u 2020., i pritom na putovanju trošili oko 8.000 kuna, za razliku od lanjskih 6.100, a zbog pandemije i lošijih financija većina ne planira i ne zna hoće li putovati ove zime, ali planira neko adventsko putovanje.
Britanija zbog omikrona sazvala hitni sastanak G7
G7
Britanija zbog omikrona sazvala hitni sastanak G7
LONDON - Zbog brzog širenja omikron varijante koronavirusa Velika Britanija je sazvala neplanirani sastanak ministara zdravstva G7 u ponedjeljak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE