GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Neto imovina obveznih mirovinskih fondova u veljači porasla 0,7%

Neto imovina obveznih mirovinskih fondova u veljači porasla 0,7%
OMF-ovi
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.03.2023 / 16:48
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Neto imovina obveznih mirovinskih fondova krajem veljače 2023. iznosila je 18 milijardi eura, što je 116,8 milijuna eura ili 0,7 posto više u odnosu na prethodni mjesec, pokazuju podaci Hanfe.

Četiri obvezna mirovinska fonda (OMF) krajem veljače ukupno su imala 2.187.513 članova, odnosno 3.673 člana ili 0,17 posto više u odnosu na siječanj 2023. godine.

U veljači su OMF-ovi zabilježili 4.447 novih članova, pri čemu ih je veliku većinu, 96,5 posto, automatizmom rasporedio Regos (Središnji registar osiguranika).

Zbog odlaska u mirovinu ili smrti, u veljači ove godine prestalo je članstvo za 774 osiguranika.

U veljači su ukupni neto doprinosi uplaćeni u obvezne mirovinske fondove iznosili 95,6 milijuna eura, a ukupni iznosi isplata po zatvaranju osobnih računa iz svih OMF-ova 11,5 milijuna eura ili 31,8 posto manje u odnosu na prethodni mjesec.

Tagovi: obvezni mirovinski fondovi, Hanfa, Erste Plavi, AZ OMF, Raiffeisen OMF, PBZ Croatia osiguranje
PROČITAJ I OVO
Luksuzni sektor strahuje od kineskog tržišta
STRAHOVANJA
Luksuzni sektor strahuje od kineskog tržišta
LONDON - Luksuzne marke poput Hermesa usprkos lošoj ekonomskoj prognozi i dalje ostvaruju vrtoglave zarade, no kinesko tržište postaje im razlog za brigu, piše The Economist.
Srpski poljoprivrednici zatražili od države da robne rezerve otkupe 300.000 pšenice iz novog roda
PŠENICA
Srpski poljoprivrednici zatražili od države da robne rezerve otkupe 300.000 pšenice iz novog roda
BEOGRAD - Predstavnici poljoprivrednika u Srbiji zatražili su danas da Republička direkcija za robne rezerve pre žetve objavi da će kupiti 300.000 tona pšenice iz novog roda, što bi povećalo tražnju i podiglo cenu na tržištu koja je 12 dinara po kilogramu niža od cena na evropskim berzama.
Azijska tržišta: Nastavljen pad indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen pad indeksa
ŠANGAJ . Azijsko-pacifička tržišta su skliznula jer je Wall Street zabilježio pauzu u svom tržišnom usponu, a široki tržišni indeks fluktuirao je blizu svojih najviših razina zatvaranja od kolovoza 2022.
Njemačka vlada najavljuje bržu obnovu željeznica
ŽELJEZNICA
Njemačka vlada najavljuje bržu obnovu željeznica
BERLIN - Njemačka željeznička mreža djelomično je u lošem stanju - posljedice su kašnjenje vlakova. Vlada je u srijedu usvojila nacrt zakona o proširenju njemačkih željeznica.
Primorac: Veliki interes investitora za  hrvatske euroobveznice
OBVEZNICE
Primorac: Veliki interes investitora za hrvatske euroobveznice
ZAGREB - Ministar financija Marko Primorac je ocijenio da je zanimanje investitora za hrvatsku euroobveznicu bilo iznimno te kazao da je Hrvatska nakon ulaska u eurozonu i šengenski prostor sve snage usmjerila pristupanju OECD-u.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE