GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Neto dobit PBZ Grupe porasla 0,6%

Neto dobit PBZ Grupe porasla 0,6%
BLAGI RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.04.2017 / 16:10
Autor: SEEbiz
ZAGREB - PBZ Grupa ostvarila je u prvom tromjesečju dobit nakon oporezivanja od 342,5 milijuna kuna, što je 0,6 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, pri čemu je dobit Privredne banke Zagreb porasla 1,7 posto, na 271,3 milijuna kuna.

U izvješću, objavljenom u petak, ističe se kako je u proteklom tromjesečju PBZ Grupa ostvarila kamatni prihod od 788 milijuna kuna, dok je kamatni rashod iznosio 130,4 milijuna.

"Kamatni rezultat obilježen je konstantnim trendom smanjenja aktivnih i pasivnih kamatnih stopa na tržištu", navodi se u izvješću PBZ Grupe.

Neto prihod od provizija i naknada te grupe iznosio je u proteklom kvartalu 304,9 milijuna kuna, što je 6,2 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

U segmentu poslovanja s vrijednosnim papirima i ostalim financijskim instrumentima PBZ Grupa ostvarila je neto pozitivan financijski rezultat od 48 milijuna kuna.

Opći administrativni troškovi, zajedno s ostalim troškovima poslovanja Grupe iznosili su 504,5 milijuna kuna, što je 4,1 posto više na godišnjoj razini.

U izvješću se navodi i da PBZ Grupa adekvatno upravlja rizicima kojima je izložena, a posebno kreditnim rizikom, što joj omogućava da na vrijeme anticipira sve bitne promjene u portfelju te time izdvoji primjerenu razinu rezervacija za pokriće gubitaka.

U prvom je tromjesečju Grupa izdvojila 109,2 milijuna kuna za troškove vrijednosnih usklađivanja i rezerviranja za gubitke.

U izvješću Grupe navodi se i da je najznačajniji utjecaj na njezine financijske rezultate došao od Privredne banke Zagreb, koja je u proteklom kvartalu ostvarila dobit prije oporezivanja od 332,8 milijuna kuna, odnosno 271,3 milijuna nakon oporezivanja.

Tagovi: PBZ Grupa, Privredna banka Zagreb
PROČITAJ I OVO
Jay-Z ulaže u rizični kapital u sektoru marihuane
INVESTICIJE
Jay-Z ulaže u rizični kapital u sektoru marihuane
LOS ANGELES - Američki raper i producent Jay-Z, suprug pjevačice Beyonce, osnovao je investicijski fond s 10 milijuna dolara kako bi podupirao mala poduzeća u sektoru marihuane u vlasništvu Afroamerikanaca.
Beogradska berza: Slab promet i pad indeksa
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Slab promet i pad indeksa
BEOGRAD – Na Beogradskoj berzi su danas pali i promet i indeksi, nakon kratkotrajnog oporavka zabeleženog u sredu.
Hanfa: Donesena odluka o referentnom i zajamčenom prinosu obveznih mirovinskih fondova za 2020.
ODLUKE
Hanfa: Donesena odluka o referentnom i zajamčenom prinosu obveznih mirovinskih fondova za 2020.

ZAGREB - Na ovotjednoj sjednici Upravnog vijeća Hanfe donesena je odluka o referentnom i zajamčenom prinosu obveznih mirovinskih fondova za 2020. godinu.

Zagrebačka burza: Turistički sektor pod pritiskom, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Turistički sektor pod pritiskom, indeksi pali
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi je u četvrtak vladalo negativno raspoloženje među investitorima, indeksi su zaključili u crvenom teritoriju, a najviše na udaru su se našle turističke dionice.
Cavtat u izboru za najbolju europsku destinaciju 2021.
RANGIRANJA
Cavtat u izboru za najbolju europsku destinaciju 2021.
CAVTAT - Europska organizacija European Best Destinations (EBD) i ove je godine organizirala izbor za najbolju europsku destinaciju, a na popisu se među nominiranih 20 europskih destinacija našao i Cavtat.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE