GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Neto dobit PBZ Grupe porasla 0,6%

Neto dobit PBZ Grupe porasla 0,6%
BLAGI RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.04.2017 / 16:10
Autor: SEEbiz
ZAGREB - PBZ Grupa ostvarila je u prvom tromjesečju dobit nakon oporezivanja od 342,5 milijuna kuna, što je 0,6 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, pri čemu je dobit Privredne banke Zagreb porasla 1,7 posto, na 271,3 milijuna kuna.

U izvješću, objavljenom u petak, ističe se kako je u proteklom tromjesečju PBZ Grupa ostvarila kamatni prihod od 788 milijuna kuna, dok je kamatni rashod iznosio 130,4 milijuna.

"Kamatni rezultat obilježen je konstantnim trendom smanjenja aktivnih i pasivnih kamatnih stopa na tržištu", navodi se u izvješću PBZ Grupe.

Neto prihod od provizija i naknada te grupe iznosio je u proteklom kvartalu 304,9 milijuna kuna, što je 6,2 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

U segmentu poslovanja s vrijednosnim papirima i ostalim financijskim instrumentima PBZ Grupa ostvarila je neto pozitivan financijski rezultat od 48 milijuna kuna.

Opći administrativni troškovi, zajedno s ostalim troškovima poslovanja Grupe iznosili su 504,5 milijuna kuna, što je 4,1 posto više na godišnjoj razini.

U izvješću se navodi i da PBZ Grupa adekvatno upravlja rizicima kojima je izložena, a posebno kreditnim rizikom, što joj omogućava da na vrijeme anticipira sve bitne promjene u portfelju te time izdvoji primjerenu razinu rezervacija za pokriće gubitaka.

U prvom je tromjesečju Grupa izdvojila 109,2 milijuna kuna za troškove vrijednosnih usklađivanja i rezerviranja za gubitke.

U izvješću Grupe navodi se i da je najznačajniji utjecaj na njezine financijske rezultate došao od Privredne banke Zagreb, koja je u proteklom kvartalu ostvarila dobit prije oporezivanja od 332,8 milijuna kuna, odnosno 271,3 milijuna nakon oporezivanja.

Tagovi: PBZ Grupa, Privredna banka Zagreb
PROČITAJ I OVO
CLIA: Industrija krstarenja vidi znakove optimizma
KRUZERI
CLIA: Industrija krstarenja vidi znakove optimizma
ZAGREB - Industrija krstarenja vidi znakove optimizma jer se nakon lanjskog prekida prometa zbog pandemije ove godine kruzeri postupno vraćaju, pa i na hrvatski Jadran, dok se oporavak i jači promet očekuje 2022. i 2023., kaže za Hinu direktorica međunarodnog udruženja CLIA za istočni Mediteran Maria Deligianni.
Srpsko maloprodajno tržište raste, Delhaize na vrhu
MALOPRODAJA
Srpsko maloprodajno tržište raste, Delhaize na vrhu
BEOGRAD - U Srbiji ukupno tržište maloprodaje, prema Nielsen panelu maloprodaje, ostvarilo je rast od 4,8 posto u 2020. godini u odnosu na 2019. godinu i iznosi oko 4,8 milijardi eura, navodi magazin InStore u svom štampanom izdanju.
Ministarstvo: Opoziv sladoleda Snickers, Twix, Bounty i M&Ms peanut
SLADOLED
Ministarstvo: Opoziv sladoleda Snickers, Twix, Bounty i M&Ms peanut
ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede u petak je izvijestilo potrošače o opozivu četiriju vrsta sladoleda u različitim pakiranjima, zbog utvrđenog pesticida etilen oksida u aditivu koji se koristi u procesu njihove proizvodnje.
Zagrebačka burza: Atlantska plovidba poletjela na krilima odličnih rezultata
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantska plovidba poletjela na krilima odličnih rezultata
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi indeksi u petak su blago kliznuli, uz pojačani promet jer su investitori pojačano trgovali s dionicama kompanija koje su objavile financijska izvješća.
Beogradska berza: Akcije fabrike MIN DIV iz Svrljiga prodate za 18,6 miliona dinara
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Akcije fabrike MIN DIV iz Svrljiga prodate za 18,6 miliona dinara
BEOGRAD - Kraj trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi obeležio je oporavak prometa, najvećim delom generisan na MTP tržištu prodajom akcija fabrike vijaka i delova za šinskih vozila MIN DIV iz Svrljiga, dok su berzanski indeksi stagnirali drugi dan uzastopno.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE