GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Neta New Europe dobitnik tjedna s rastom od 1,17%

Neta New Europe dobitnik tjedna s rastom od 1,17%
FONDOVSKI TJEDAN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.08.2017 / 18:31
Autor: SEEbiz / Hrportfolio.hr
ZAGREB - Među 84 otvorena investicijska fonda četvrti su uzastopni tjedan prevladali fondovi s porastom vrijednosti udjela. Rast bilježe 63 fonda, palo ih je 19, a dva fonda bilježe tjedan bez postotne promjene. Jedan je fond tjedan zaključio rastom većim od jedan posto, a četiri su pala više od jedan posto.

Na ljestvici deset fondova s najvećim rastom sedam mjesta su zauzeli dionički, dva posebni fondovi, a jedno mješoviti fond. Tjedne promjene svih fondova kretale su se u rasponu od -2,38 posto do 1,17 posto.

Od 27 dioničkih fondova rast ih je zabilježilo 16. Najviše je porastao Neta New Europe, za 1,17 posto, što ga čini i dobitnikom tjedna. HPB Dionički je zabilježio rast od 0,97 posto dok je ZB trend zaključio uvećanjem od 0,85 posto. Najznačajniji minus upisao je Alpen.Special Opportunity kojem je vrijednost udjela umanjena za 2,38 posto, a slijede ga KD Nova Europa s padom od 2,25 posto i Neta Global Developed (-1,92%).

Poraslo je šest od sedam posebnih fondova dok Raiffeisen zaštićena glavnica bilježi tjedan bez postotne promjene. Raiffeisen Harmonic je rastao za 0,49 posto, a neposredno iza njega smjestio se Raiffeisen Dynamic s rastom od 0,48 posto.

Od 14 mješovitih fondova poraslo ih je 12. HPB Global predvodi dobitnike s uvećanjem vrijednosti od 0,95 posto, OTP uravnoteženi je rastao za 0,42 posto, a ZB global za 0,34 posto. KD Balanced je pao za 0,20 posto, a OTP Absolute za 0,20 posto.

Od 15 obvezničkih fondova, rast vrijednosti udjela bilježi njih 13. Najviše je, za 0,40 posto, porastao Addiko Conservative, a s uvećanjem od 0,33 posto slijedi ga ZB bond. PBZ Bond fond je rastao za 0,32 posto. Neta Emerging Bond je pao za 0,62 posto, a Erste Local Short Term Bond za minimalnih 0,004 posto.

Rast vrijednosti bilježi 16 od 21 novčanih fondova, dok je Raiffeisen Cash zabilježio tjedan bez postotne promjene. Najviše je, za 0,01 posto, vrijednost uvećana fondovima Locusta Cash, PBZ Dollar i Raiffeisen euroCash. Neta MultiCash je pao za 0,03 posto.

Promatramo li prinose ostvarene od početka 2017. godine, najveći porast među dioničkim fondovima bilježe ZB trend (12,78%) i InterCapital SEE Equity (11,87%). Posebne fondove predvodi Raiffeisen Harmonic (6,58%), dok je najuspješniji mješoviti fond You Invest Active s prinosom od 3,84 posto. Među obvezničkim fondovima od početka godine najveći je rast, od 3,75 posto, ostvario PBZ Dollar Bond fond 2, a s uvećanjem od 3,61 posto slijedi PBZ Dollar Bond fond. Novčane fondove predvodi Locusta Cash s prinosom od 0,57 posto.

Prema rezultatima u zadnjih 12 mjeseci, među dioničkim fondovima najznačajniji porast bilježi InterCapital SEE Equity (20,86%), a slijede ZB BRIC%2B s porastom od 20,76 posto i ZB trend (19,38%). Kod posebnih fondova najviše je rastao ZB Future 2055 (7,57%). Mješovite predvodi HPB Global kojem je vrijednost uvećana za 12,18 posto, a slijedi OTP uravnoteženi s porastom od 9,79 posto. PBZ Bond je s rastom od 5,13 posto prvi među obvezničkim fondovima. Na ljestvici novčanih fondova vrijednost je najviše uvećana fondu PBZ Dollar (1,00%).

NAPOMENA: Kod izračuna tjednih promjena fondova, u obzir su uzeti rezultati za razdoblje od 28.07.2017. do 04.08.2017. godine. Podaci za ZB europlus dostupni su do 03.07.2017.

Tagovi: Neta New Europe, Alpen.Special Opportunity, KD Nova Europa, HPB Global, OTP uravnoteženi, Neta Global Developed
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Brodari u fokusu, blagi pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Brodari u fokusu, blagi pad indeksa
ZAGREB - Glavni dionički indeksi Zagrebačke burze (ZSE) u ponedjeljak su u odnosu na petak pali, a promet je povećan.
Dubrovnik među najboljim kongresnim destinacijama u regiji
PRIZNANJA
Dubrovnik među najboljim kongresnim destinacijama u regiji
ZAGREB - Dubrovnik je za 2021. najbolja kongresna destinacija srednje i jugoistočne Europe u kategoriji do 1200 sudionika, prema regionalnom specijaliziranom časopisu za poslovni turizam Kongres Magazine.
Jack Dorsey ima velike planove u segmentu rudarenja bitcoina
RUDARENJE
Jack Dorsey ima velike planove u segmentu rudarenja bitcoina
NEW YORK - Energetski i hardverski zahtjevan proces verifikacije transakcija na bitcoinovom blockchainu, poznat i kao rudarenje, u svojoj biti je kompliciran, obično skup, a isplativ tek ako imate relativno jeftinu struju i a zarađene bitcoine prodajete kada im je cijena povoljna.
Azijska tržišta: Investitori oprezni, kineski BDP ispod očekivanja
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Investitori oprezni, kineski BDP ispod očekivanja
ŠANGAJ – Na azijskim se burzama u ponedjeljak trguje vrlo oprezno jer je ulagače razočarao sporiji rast kineskog gospodarstva nego što se očekivalo, dok je dolar blago ojačao prema košarici valuta.
Zagrebačka burza: CROBEX porastao četvrti tjedan zaredom, HT u fokusu
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: CROBEX porastao četvrti tjedan zaredom, HT u fokusu
ZAGREB - Na Zagrebačkoj su burzi protekloga tjedna Crobex indeksi nastavili uspon četvrti tjedan zaredom, pri čemu su porasle cijene dionica u svim sektorima, no uz manji promet nego tjedan ranije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE