GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nenad Končar: Ako nismo dobrodošli, nećemo se gurati u 3. maj

Nenad Končar: Ako nismo dobrodošli, nećemo se gurati u 3. maj
ŠKVEROVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.03.2012 / 08:29
Autor: SEEbiz / Novi list
RIJEKA - Privatizacija »3. maja« u kojem se rješava sudbina 2.512 radnika počinje nalikovati lošoj sapunici sa stalnim prevratima koji se pletu oko glavnog lika.

Nakon uzbune koja je zavladala u »3. maju« i riječkoj javnosti, Danko Končar opovrgava da je na sastanku sa trećemajskim sindikatima u subotu rekao da je od tisuću do 1.500 radnika višak . Štoviše, jučer su iz »Jadranskih ulaganja« otišli i korak dalje, sada tražeći da se sve zainteresirane strane u ovom procesu izjasne da li su oni kao potencijalni novi vlasnici dobrodošli u »3. maj«.

– Ako nismo dobrodošli, mi se nećemo gurati jer restrukturiranje ne možemo obaviti mi sami već jedino zajedničkim snagama. Na svim je zainteresiranim stranama, a pod time mislimo na Vladu, lokalnu zajednicu, sindikate, radnike i ostale suvlasnike, da se odrede žele li nas ili ne za svoje partnere, kazao je jučer vlasnik »Jadranskih ulaganja« Nenad Končar.

On, naime, tumači da »prema nekim tendencioznim napisima i izjavama u našem listu očito da ih neki ne smatraju dobrodošlim«, a oni ne žele, zaključio je mlađi Končar, »doći u neprijateljsko okruženje«. Na upit znači li to da odustaju od »3. maja«, Nenad Končar nije odgovorio ni sa »da« ili »ne«, samo je ponovio rečeno.

  Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel Končarovu reakciju smatra neprihvatljivom.

 – Smiješno je što u jednoj tako ozbiljnoj stvari potencijalni kupac šalje poruke preko novina. Ponovit ću još jednom kako sam s Dankom Končarom na sastanku u subotu razgovarao o programu restrukturiranja. Dao sam apsolutnu podršku u provođenju tog plana restrukturiranja s kojim su se »Jadranska ulaganja« javila na natječaj, ali u kojem se nigdje ne spominje višak do čak 1.500 zaposlenih već njih tristotinjak. Dao sam do znanja da je Grad Rijeka spreman pružiti podršku i kroz određene olakšice, od odgode naplate komunalne naknade do osiguranja poslova škveru koji su u našoj domeni, poručio je jučer (opet) riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

www.novilist.hr

Tagovi: 3. maj, Nenad Končar, Vojko Obernsel, Jadranska ulaganja
PROČITAJ I OVO
Goldman Sachs će ponovo trgovati kriptovalutama
POTEZI
Goldman Sachs će ponovo trgovati kriptovalutama
NEW YORK - Goldman Sachs će uskoro ponovo uspostaviti trgovinski sustav namijenjen kriptovalutama.
Azijski indeksi oštro pali
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijski indeksi oštro pali
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u četvrtak cijene dionica oštro pale jer je rast prinosa na američke državne obveznice ponovno izazvao strahovanja od jačanja inflacije i zaoštravanja monetarne politike prije nego što se očekivalo.
Wall Street: Velika rasprodaja u tehnološkom sektoru
PAD
Wall Street: Velika rasprodaja u tehnološkom sektoru
NEW YORK - Na Wall Streetu su burzovni indeksi pali i u srijedu, drugi dan zaredom, a pod najvećim je pritiskom ponovno bio tehnološki sektor jer se ulagači povlače iz tog sektora i preusmjeravaju u druge.
Argo Blockchain svog će izvršnog direktora plaćati u bitcoinu
INOVATIVNO
Argo Blockchain svog će izvršnog direktora plaćati u bitcoinu
LONDON - Britanska tvrtka za rudarenje kriptovaluta Argo Blockchain svog će izvršnog direktora plaćati u bitcoinu.
Beogradska berza: U fokusu Komercijalna banka, indeksi pali
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: U fokusu Komercijalna banka, indeksi pali
BEOGRAD – Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je danas 18,4 miliona dinara (156,4 hiljade evra), dok su indeksi zabeležili negativne rezultate.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE